Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 23 september 2013

Mina ouppfostrade människor


Vad ska jag jama om denna helg? Att jag totalt förlorat kontrollen över mina människor? Eller att jag haft tre dagars härlig frihet? 

Redan i torsdags blev jag väldigt förvånad, när jag hittade mat i mitt växthus? Men nöjd, förstås! Dessutom noterade jag, att jag fått ett varmt liggunderlag på min stol. Helt underbart! Men på natten sov jag inne i mitt stora hus, som vanligt. Sedan kom fredagen.

Efter frukost försvann jag ut, som mina rutiner föreskriver. När jag avverkat ett långt pass ute, såg jag matte komma ut genom dörren. Precis lagom för mig att tassa in en stund, tyckte jag, men gissa vad? Jag blev utföst!!! Snällt följde jag ändå med henne till soptunnan. Där fick jag annat att tänka på, för min kompis Negus kom förbi, släpandes på sin husse. Givetsvis måste vi jamas vid ett tag, så jag märkte faktiskt inte att matte for förbi mig i bilen.

För att göra en lång historia kort, inte förrän på söndag kväll kom hon tillbaka, och då var husse också med. De kunde gott få vänta litet på mig, ansåg jag, så jag väntade några timmar med att komma hem. Någon slags markering måste jag göra. Som ett led i uppfostringsarbetet.

12 kommentarer:

 1. Ditt agerande jamar en hel del om vår storsinthet. De är borta 20-30 timmar minst, men du låter dem bara vänta några timmar på dig. Och vad får du för det? Var bilen fullastad med kattgodis när de återvände? Den häärliga friheten du jamar om har du ju rätt till oavsett om dina människor är hemma eller inte. Eller - stryk "eller inte".

  SvaraRadera
  Svar
  1. "bilen fullastad med kattgodis när de återvände?"...ja du, det var nog den minst godislastade bilen jag någonsin sett!! Inte minsta pyttebit fanns det där! Men jag fick faktiskt godis när jag kom in, det måste jag erkänna. OCH festmat som jag aldrig smakat förut, åt upp varenda smula! Men, som jamat, allt det där har jag ju rätt till ändå!

   Radera
 2. Vi utgår ifrån att du blev kompenserad. Själva poängen med friheten är ju att man kan välja SJÄLV när man vill vara inne eller ute.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både igår och idag har hon varit extra generös med riktigt god mat. Alltid något! Och jag håller helt med er om poängen!

   Radera
 3. Oj, jam blir alldeles chockad över vilken frihet du har. Fast det var ju lite elakt av dina människor att liksom FÖSA ut dig. Så gör man inte mot en katt. Du gjorde helt rätt i att markera detta när de kom hem igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hörde ju att matte satt på larmet, och då är det tydligen bråttom ut. Men inte är det kul att bli utjagad så där! Ändå är jag glad att slapp bli inlåst de där dagarna, för här är fortfarande varmt och bra väder.
   Och helt klart skulle mina människor få sig en liten åthutelse av mig!

   Radera
 4. Blev du utföst och övergiven? Får man göra så mot sin katt?
  Bra att du satte ner tassarna och markerade med att låta dem vänta ett par timmar.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag blev förstås litet frågande och irriterad just då, men alternativet inföst och påtvingad de dagarna tillsammans med Piff och Puff...nä, fy! Och förresten kom ju några av mina andra människor och hälsade på mig, det uppskattade jag!

   Radera
 5. Mjau kära kompis, så du blev utföst?? MEN så får man väl inte beté sig mot sin katt?
  Jamars bra att du satte ner tassen och markerade, med att vänta att gå in efter ngn timme
  jamars bra gjort, tassarna upp!

  Tass i tass kompis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det tyckte inte jag heller...först! Men om alternativet var att inte kunna tassa ut alls på flera dagar...njam, då fick jag väl acceptera det ändå! Under protest, förstås!

   Radera
 6. Läste jag verkligen rätt ?!
  Blev du utföst från ditt eget hem ?!
  Mins jamat UPPRÖRANDE !!
  Tur att din matte hade med sig din husse hem i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, du förstår hur jag har det! Och vad har en stackars katt att sätta emot? Jag jobbar på att införa reseförbud här! *stampar med tassen*

   Radera