Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 25 september 2013

Som vanligt


Att jag ligger under bilen betyder inte automatiskt att jag vill tassa in. Vilket mina människor har fått för sig? Jo, jag vet att det är vad jag vill, när det vräker ner blött. Då är avståndet från bilen och in i säkerhet precis vad jag klarar av utan att få pälsen förstörd. 

Ja, ja, jag kommer väl då...
Men annorlunda är det fina kvällar. Då känns det helt rätt att inta spaningsposition under bilen. Har full uppsikt över omgivningen utan att just synas själv. 

Därför ville jag helst inte låtsas om matte när hon stod där och lockade och lockade. "Kooooom då, Gustav.....Koooom...vill du ha maaat?" Ja, ni vet hur människor låter, när de vill försöka övertala en till det de vill, det man själv inte vill?

Det värsta är, att det är så svårt att stå emot övertalningsförsöken? Till slut ger jag upp. Som vanligt.

12 kommentarer:

 1. Nåjam, det är en styrka att erkänna sina svagheter också. Och egentligen ger du ju upp bara för att vara snälla mot dina människor? Du älskar ju dem, trots deras brister, eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tassen på musen, som vanligt! Nog är det en hel del jag skulle vilja förändra i rutinerna här, särskilt mattes, men det är klart jag älskar henne och husse trots allt!

   Radera
 2. Man ser ju direkt att du har en bra spaningsposition där under bilen. Men sånt förstår sig människor inte på helt enkelt.
  Visst är det svårt att stå emot när det lockas med lite gott? Rackarns fult knep alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet vad bra man ligger där, skyddad under det stora taket! Och du har rätt, jag undrar om den katt är född som kan stå emot lockropen?

   Radera
 3. Det verkar vara en jamarbra spaningsplats där du kan spana ifred. Tänk att det skall vara så svårt att motstå deras lockrop om god mat, sen tycker man ju lite synd om dem också när de står där och ropar och känner sig ensamma och övergivna. Då får man vara en snäll och ha förbarmande om dem.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra inställning, tycker jag! Att ha förbarmande är en fin egenskap, tycker jag!

   Radera
 4. Mjau, Inte lätt att stå emot när människorna försöker locka på en, när man har bra plats där under bilen. Man har ju så jamans bra spanar plats därifrån. Människorna kanske tror att man överger dom, Om man inte kommer när dom ropar på en, *Funderar*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas verkligen inte matte tror att jag ska överge henne, men en liten demonstration över min egna vilja skadar väl inte ibland?

   Radera
 5. Det betyder ju inte alltid samma sak, att man ligger under bilen. Den här gången misstolkade nog matte dig. Hoppas att maten smakade bra i alla fall! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte varför, men jag har fått ovanligt mycket smaskig mat senaste dagarna? Nästan så jag börjar fundera på att matstrejka mot de där torra kulorna!

   Radera
 6. Ibland är det bra att låta dem "vinna" så de tror att de han kontrollen. Taktiskt tänkande kära kollega.
  Nog för att människor är obegripliga men ofta lätt manipulerade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, TROR att de har kontrollen! Ha-ha, varenda katt vet ju vem som för befälet, egentligen!

   Radera