Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 2 september 2013

Inne eller ute?


Inne eller ute? Snabba avgöranden har varit av nöden denna helg. Några gånger har jag dröjt aningen för länge med beslutet. Men matte kan gott behöva en bendusch emellanåt. Jag förstår att ni anar kopplingen? Det är inte klokt vad fort man kan bli droppvåt, om man är för optimistisk huruvida det blöta ska upphöra eller inte!

Annars har mina människor äntligen fattat att den bästa helgen är den som tillbringas hemma! Det var på tiden. Husse har hållit på och flyttat jord, naturligtvis under mitt överinseende. Trädgårdsarbete är något jag verkligen gillar, det skapar sån gemenskap! 

Nu börjar det bli tomt i husen runt om Mitt Område. Det är lugnt och fridfullt. Än så länge. Alldeles snart ska ett jättebygge dra igång alldeles i utkanten om Området. Lyckligtvis är det en oprioriterad del av Området, så det kommer nog inte störa min planering i särskilt hög grad? Bara de där stora lastbilarna håller sig där borta, är jag nöjd. 

14 kommentarer:

 1. Jag undrar när mina 2-benta ska inse att dom bästa helgerna spenderas hemma ?!
  Denna helgen var dom på något otäckt ställe ( tror jag) , det var 2 stycken som skulle förgifta sig där och det låter ju minst jamat otrevligt *ryser*
  Vad säger du matte ? Var du och husse på Bröllop i en kyrka där 2 stycken gifte sig *puh* Vilken tur att jag fått allt det där om förgiftning om baktassen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där var ju mina människor också iväg på i somras, ända i Englandet. Och de såg helt normala ut när de kom tillbaka, så det där giftandet är nog inget farligt?

   Radera
 2. Hemma ÄR bästast!
  Tur att vår matte inte rymmer alltför ofta, OM hon nu gör det, är det i så fall bara några timmar i taget :)

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag arbetar ständigt på att få mina människor att inse att det är här de ska vara. Tyvärr verkar min pedagogiska förmåga inte räcka till? Denna helg gick det ju, men jag undrar jag...

   Radera
 3. Hoppas nu att dina människor håller fast vid insikten om att den bästa helgen firar man hemma! De är ju så ombytliga av sig, så man inte lita på dem. Håller tassarna för att nybygget inte innebär några tråkigheter för dig. Det kan ju t o m vara så att de muslingar som bor där flyttar åt ditt håll när de börjar gräva och stå i?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, den tanken har inte slagit mig! TÄNK om det kommer en hel lång rad med muslingar...kanske blir så många att jag måste tillkalla förstärkning? Det finns två här inne som nog gärna skulle ställa upp. (Nä, inte husse och matte!)

   Radera
 4. Min husse har förstått för längesedan att det bästa som finns är att vara hemma med oss katter. Önskar att fler av mina kattvänner fick uppleva sånt. Fast med det jamat, så är det ju skönt att han försvinner ibland, så vi katter kan få jamma loss lite för oss själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exemplarisk husse du har, men det visste jag ju redan! Men du har rätt i det sista också, jag har inte heller tid att ta tass om dem hela tiden. De måste kunna klara sig själva också!

   Radera
 5. Byggjobb låter väldigt BULLRIGT. Bra att det är i utkanten av ditt Område. Fast om det medför en musmigration i din riktning, kan det ju föra något GOTT med sig. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De ska hålla på i flera år, så jag är rädd att immigrationen av muslingar avtar rätt snabbt, för inga nya vågar sig väl dit? Skulle vara om byggjobbarna lämnar litet mat efter sig? *hoppas*

   Radera
 6. Vi tycker att alla hussar och mattar borde hålla sig hemma på helgerna, står det inte till och med i kattlagen? Tänk om ni skulle få en massinvandring av muslingar? Matte pratar något om lämmeltåg fast med muslingar. *slick om nosen*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att få mina människor att bli laglydiga! Jag skulle ju kunna sätta hårt mot hårt, men det ligger liksom inte för mig?
   Ett lämmeltåg med muslingar, DET skulle i alla fall inte vara något problem!

   Radera
 7. Våran matte är inte heller borta så jamans länge, bara ngn timme eller så. Håller jamans med övriga här, att det borde alla katter få ha sina tvåbeningar hemma på helgerna. Det tycker vi är en katterlig rättighet, mjau

  Jamar som sippo: **Önskar att fler av mina kattvänner fick uppleva sånt. Fast med det jamat, så är det ju skönt att husse/matte försvinner ibland, så vi katter kan få jamma loss lite för oss själva.**

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon timme bara? Det är ju godkänt! Nu har jag förstås mina människor hemma mycket i veckorna, så det är kanske inte SÅ synd om mig?

   Radera