Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 18 september 2013

Fel kurs


Matte och husse steg upp tidigt. De skulle på kurs, meddelade de mig. Vara borta hela dagen. Därför bad de mig vakta huset, och se till att inga otrevligheter skulle hända här. Okej, tänkte jag, det gör jag gärna, för naturligtvis ska de lära sig något viktigt.

Under dagen funderade jag på vilka kunskaper de skulle ha med sig hem? 
Förbättrade språkinsikter i jamiska? (Med tanke på den nuvarande kunskapsnivån behövdes minsann inte mycket för att kallas förbättring!)
Eller kanske var det en högre utbildning i beredning av delikatessmat?
Kunde jag våga hoppas att gått den avancerade dörröppningskursen jag hört talas om?

När de kom hem på kvällen sprang jag förväntansfullt fram till bilen. De uppträdde helt som vanligt? Inte minsta antydan att vilja delge mig några nyheter? Som ni säkert kan gissa hade de varit på en riktig skräpkurs, som inte på något vis kommer bidra till språkutveckling eller annat viktigt i mitt hus.

Fast en sak är jag glad för. Deras gosande-färdigheter är riktigt tillfredsställande! Och det kommer väl fler kurstillfällen? 

 

10 kommentarer:

 1. Tycker nog de kunde gått någon vettig kurs istället som jamiska, gottistillverkning, myntatillverkning eller något liknande.
  Tur att de är bra på gos åtminstonde.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också påjamat detta, att det faktiskt finns en uppsjö av NYTTIGA kurser, så jag hoppas att det väljer rätt nästa gång!

   Radera
 2. Man undrar hur många meningslösa kurser det finns egentligen. Det värsta är ju inte att de finns, utan att människor som borde ha bättre vett går på dem. Och - se till att du står stadigt på alla fyra tassarna nu - det BETALAR för dem! Pengar som skulle kunna användas till t ex livsnödvändigt godis och liknande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att gå på kurs och lära sig om SIFFROR måste tillhöra det mest meningslösa man kan företa sig? Har de dessutom betalat för sig....hur kan man slösa bort pengar på det viset? Jag har minsann sett hur nivån i godisburken har sjunkit, skulle inte förvåna mig om det är den där kursens fel. Om de nu skulle lära sig om siffror, så skulle de väl kunna räkna ut hur många sticks som får plats i burken? Då hade det ju blivit nån mening med det hela!

   Radera
 3. Det måste skett ett misstag nånstans. Jag tror att de egentligen skulle gå en kurs i dörröppning och bättre tillagande av mat.
  Du borde kanske följa med nästa gång, så att de kommer fram ordentligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du det kan vara så? Att de hamnade fel? När jag tänker efter så åkte de till en stor stad, och där finns förstås massor med hus att välja på! Jag borde förstås följt med, men du vet det här med bilåkning....nåjam, om det kan hjälpa måste jag nog offra mig nästa gång?

   Radera
 4. Det kanske bara var introduktionskursen de va på

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och fördjupningen blir något vettigt? Ni ger mig något att hoppas på!

   Radera
 5. Jamar som Trollungarna att det kanske bara var nån introduktionskurs dom var iväg på :)

  SvaraRadera