Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 11 september 2013

Rymlingar


Vad ska man jama om detta? Först hur trevligt som helst, med två gäster, som jag träffat flera gånger förut. Direkt när vi hälsade, berättade vi för varann hur roligt det var att ännu en gång få mötas. Sedan hade vi många gemytliga stunder tillsammans på både lördagen och söndagen. Hade nästan börjat tro att det skulle fortsätta så, när jag blev väckt på måndagsmorgonen. Både husse och matte klev upp ur sängarna utan att jag befallt det? Inte minsta jam hade kommit ur min strupe?

Sedan tog de helt fräckt med mina gäster och stack! Hela dagen blev de borta, och natten med. Ännu en natt i full frihet, alltså. Inte förrän tisdag kväll kom de tillbaka. Ena gästen frågade om jag saknat dem? Så länge som växthuset stod öppet och matskålen fylld där inne, gick det väl an, svarade jag. Det var mest principen, den att människor alltid ska vara hemma hos sina katter. Och nog njöt jag litet extra av att krypa ner mellan husse och matte den natten! 

Hädanefter åks INGENSTANS utan mig!
I morse vinkade jag av mina gäster, och såg till att de kom iväg ordentligt. Nu har jag bara matte och husse att hålla reda på. Och det är inte det lättaste, kan jag jama.

12 kommentarer:

 1. Jag håller fullständigt med dig, det är liksom principen det handlar om. Fast vi får väl vara tacksamma över att vi inte blir helt övergivna utan mat. *ryser*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen är det rätt spännande att få vara ute på natten, men det kan jag ju inte jama till matte. Hon kan gott ha litet dåligt samvete för att hon lämnat mig!

   Radera
 2. Det brukar vara något skumt på gång när ens människor plötsligt blir misstänkt morgonpigga utan att man behövt jama eller tassa till dem det allra minsta. Så skönt att du kunde ha uppsikt över växthuset dygnet runt. Fast, precis som du så klokt jamar, det är ju principen att ha sina människor hemma som är det viktiga. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det händer ALDRIG att de frivilligt kliver upp så tidigt, särskilt inte matte. Och hittills har denna morgonpigghet aldrig inneburit något positivt för min del.
   Att det alltid är öppet i växthuset ger mig en stor frihet. Jag trivs verkligen på min stol där. Men det fråntar förstås inte mina människors ansvar att hålla sig hemma!

   Radera
 3. Som du jamar, det är PRINCIPEN! Lite extra gos vill man ju ha när man har lust med det.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju precis det! TILLGÄNGLIGHETEN måste vara hundra procent hos våra människor!

   Radera
 4. Ytterst märkligt beteende måste jag jama. Det verkar nästan som om de trodde att det var helt OK att smita iväg bara för att de lämnar dörren till växthuset öppen och matskålen full med mat. Det fritar dem verkligen inte från ansvaret att vara hemma hos dig! Så ska det ju alltid vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt! Frågan är hur i hela Jamhult jag ska få dem att fatta detta?? Snart måste jag nog ta till det tunga artilleriet, för jag har hört ryktas att det inte är slut på eskapaderna än...

   Radera
 5. Men SÅÅÅ fräckt av din matte och husse att åka iväg med DINA gäster !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man kan fråga sig om det finns någon bortre gräns för deras fräckhet??

   Radera
 6. Inte alls snällt att bara rymma fältet så där, och lämna dig kvar att hålla ställningarna.
  Skriver detta från sjukbädden, fick tyvärr läggas in på sjukhus i helgen. Är hemma igen nu, och mår efter omständigheterna bra, men det har varit en pärs...
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men oj, nu har jag läst vad som hänt! Kan bara hålla tassarna allt jag kan från och med nu att du ska få må bra igen!

   Radera