Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 30 september 2013

Kunde slutat illaSå har det varit helg igen. Solen har lyst på mig varenda dag, och jag har förstås varit ute hela dagarna. Trots att vädret tillåtit under-hasselbusken-vilande, har jag ändå föredragit mitt växthus. Ni kan inte tro hur skönt det är där inne på eftermiddagarna nu! Precis lagom varmt, inte så där hett som det kunde bli förut på sommaren. 

I morse gjorde matte en fadäs. (Igen.) Jag vaknade tidigt idag, och klargjorde tydligt att det redan var dags att sätta igång dagens patrullering. När matte öppnat dörren ångrade jag mig visserligen litet, för temperaturen var inte den jag förväntade, men på något sätt hamnade jag där ute ändå? Nåjam, när jag hörde att det började låta där inne, satte jag mig på bron och väntade på att bli insläppt för frukost. 

Och, jodå, matte har gjort i ordning min mat, och ställt den på diskbänken. Men sedan glömde hon att hämta mig där på bron, utan gick för att borsta tänderna i stället!?! Klart som korvspad vad som hände sen? En duns från köket signalerade att min mat låg i Piffs mage!

Det var allt tur för matte att det fanns mer att hälla upp från påsen! Frukostar är heliga. Vid det här laget borde hon verkligen veta rätt prioriteringsordning på sina göromål.

16 kommentarer:

 1. Nu måste verkligen matte ha varit trött när hon serverar frukost men glömmer att bjuda in ägaren till frukosten!
  Ibland kan vara mattar vara extra förvirrade, jag har märkt att min är det på måndagsmornar (eller ja mornar i allmänhet faktiskt)
  Hoppas Piff var lite extra trevlig mot dig när hon fick en extra frukost.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Det är för mig obegripligt hur man kan välja att göra något så onödigt som tandborstning, när det sitter en utsvulten katt och väntar?? Fem minuter är VÄLDIGT lång tid att vänta i onödan!

   Radera
 2. Tur att det fanns mer mat, så det räckte åt dig med eftersom Piff åt upp DIN portion...

  =^.^=

  Nosgos å tröstebuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var minsann tur för matte också, för annars hade hon fått ha mig sittande där tills det blev något. Hon hade väl fått åka och köpa mer. För frukost ska jag ha!

   Radera
 3. Ända tills jag läste det här trodde jag att det inte gick att GLÖMMA ATT SLÄPPA IN SIN KATT. Nåjam, nu hade ju matte en evig tur att det fanns mer mat till dig. Jag vågar nästan inte tänka på vad du hade gjort annars...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet precis vad jag skulle gjort! Suttit och suttit och suttit alldeles stilla och väntat. Det vet jag är högeffektivt att få bonusar. Men det var skönt att slippa spilla den tiden. Dagens frukost var faktiskt min favorit, vitfisk!

   Radera
 4. Oj, oj! Nu får du sätta ner tassen! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, här är det inte lätt alla gånger!

   Radera
 5. Det var det värsta! *chockad* Hur kan din matte glömma bort dig sådär och låta ett matvrak sno din redan snålt tilltagna frukost?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrämmande är vad det är! Och typiskt Piff att sno min mat trots att hon hade kvar av sin egen! Men där hade hon slickat upp all god sås redan, så då passade min bättre förstås! *fnyser*

   Radera
 6. Jag är jamlös! Hur kunde det ske? Hur kunde tandborstningen få gå före det livsviktiga meddelandet om att frukosten är serverad? Har matte drabbats av något virus, en hemsk sjukdom som angriper hjärnan, just där frukosten är serverad-orden sitter? Råder dig att hålla ögonen öppna och öronen spetsade, så att inte fler måltider hamnar i fel kattmage...
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jameligen, vad rädd jag blir! Jag får verkligen hålla henne under uppsikt framöver! Lyckligtvis har jag inte märkt några ytterligare tecken på detta virus, så jag hoppas det i så fall läkt ut!

   Radera
 7. Men Gustav då, din stackare, att matte kunde glömma att ge dig din frukost, suckjam Tur att det fanns mer i påsen iaf så du oxå fick din del av frukosten
  Borsta tänderna kunde ju matte ha gjort efteråt, när hon gett er frukost.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det var en evinnerlig tur att jag sedan fick den portion jag ärligt förtjänat! Självklart skulle hon borstat tänderna senare, om det nu var så nödvändigt! Tvåbeningar!!

   Radera
 8. ja, även om du fick din frukost till slut, så fick ju Piff din frukost FÖRST!!! Det är ju horribelt!!!
  nosgos å chockerade gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det!? Jag är mycket nöjd med alla håller med mig om att ett stort fel begåtts här!

   Radera