Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 15 oktober 2013

Längesen sistIgår fick jag en oväntat trevlig dag. Jag var ute på uppdrag av allmän karaktär, när jag fick se husse gå över favoritgrannens tomt! Givetvis måste jag genast och skyndsamt förhöra mig om anledningen, och hann fram precis lagom för kunna hålla husse sällskap, medan han väntade framför ytterdörren.

När grannen öppnade, kom jag på, att det faktiskt var en evighet sedan jag blivit inbjuden dit, så jag tog helt sonika saken i egna tassar, och bjöd in mig själv! Men det var helt i sin ordning, förstod jag.

Sedan tillbringade jag hela eftermiddagen hos honom. Hade ju massor att gå igenom efter den långa tid som förflutit! Tyvärr hade han just inget att bjuda på, men man kan väl inte ha så höga krav när man kommer och överraskar sådär? Efter avslutad huskontroll fick jag i alla fall avsluta besöket med en stunds avkoppling i hans sköna säng. Frånvaron av mat hade jag redan glömt.

  

10 kommentarer:

 1. Det var verkligen bra gjort av dig att ta saken i egna tassar och hälsa på din granne. Jag kan inte tänka mig annat än att han blev överlycklig över din oanmälda visit.
  Visst är det en speciell känsla att trivas så bra att man nästan glömmer bort att det inte bjudits på varken mat eller gottisar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte det inte var så mycket att jama om, där jag stod. VET ju att han gillar mig! Och en skön säng och litet kli kan faktiskt få en att glömma mat!

   Radera
 2. Jag tror du får upplysa din favoritgranne om att det faktiskt går att importera leverkorv från det tyska landet om man nu inte åker dit själv och hämtar. Han kan ju inte räkna med att du somnar ifrån hungerkänslorna varje gång du kommer på visit, anmäld eller oanmäld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, kan man? Vad du vet mycket! Ska informera honom om detta när han kommer hit i kväll för att titta på bollen!

   Radera
 3. Trevliga grannar ska man inte låta vara obesökta alltför länge. Bra att du tog saken i egna tassar och bokade in ett besök där. Mysigt med huskontroll. Stod allt rätt till med garderoben ? (för det är väl den du brukar kontrollera hos favoritgrannen?) Skön avslutning med lite avkoppling i sängen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad du minns! Jo, garderoben är alltid det första jag undersöker. Allting var som det skulle överallt, frånsett då avsaknaden av mat i kylskåpet. Men jag kände mig ändå helt nöjd med mitt tvåtimmars besök där!

   Radera
 4. Vad mysigt med ett besök hos favoritgrannen! Förstår att han blev glad över ett så trevligt besök. Synd att han inte hade något gott hemma, men det får man ha överseende med ibland, bara det inte blir en dålig vana.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han tyckte nog det var litet försmädligt att inte ha något hemma, så det kommer säkert aldrig hända igen. Hoppas jag.

   Radera
 5. Bra att du tog saken i egen tass och bjöd in dig själv !
  Synd att han inte hade någon god leverkorv att bjuda på :(
  Fast en sovstund i sängen kanske kompenserade det hela lite :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det värsta är att det nog ALDRIG mer blir leverkorv, för han orkar inte köra så långt längre. :(
   Fast hans säng är jamarskön! :)

   Radera