Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 16 oktober 2013

Tjejerna och jag
Vi kommer nog aldrig bli några jättekompisar, Piff och jag, sådär som jag sett på bild hos en del bloggkompisar? Där man till exempel sover ihop, alldeles intill varandra. Men vi visar i alla fall varandra artigt intresse nu för tiden. Och ofta på morgnarna, när vi förväntansfullt väntar på vår frukost, sätter sig Piff alldeles bredvid mig. Det gjorde hon aldrig förr i tiden.

Det är värre med hennes syster Puff. Hon vågar sig aldrig ens i närheten av mig? Jo, förresten, när jag tänker efter...när jag får någon extra god mat (jo, det inträffar faktiskt, även om sorgligt sällan), då kan hon komma och nästan försöka putta bort mig från matskålen! Men när det gäller delikatesser är jag mycket bestämd, så jag viker inte en tass från min plats.

Det gör mig ingenting att vårt umgänge är på det här stadiet. Dels är jag ju från början en ensamkatt och van vid det, dels har jag ett eget liv där ute. Men allra mest är jag nöjd över att det är väldigt länge sedan jag blev påhoppad av två ilskna tigrinnor, för det är bland det jobbigaste jag vet! 
12 kommentarer:

 1. Jag vill minnas att du och Piff vilat nära varandra en gång eller tre. Men jag minns även hur du blev fräckt påhoppad av båda två ibland.
  Fast husse säger att det är normalt att tjejer gör så, oavsett vilken art de tillhör. Jag vet inte om jag ska tro på husse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, du har bra minne, men det är rätt länge sen. Det är ju inte så hon söker min närhet precis. Uschjam, de där påhoppningarna är det allra värsta jag vet. Att råka ut för en sådan behandling på sin egen hemmaplan.
   Hmmm, låter skumt med din husses erfarenheter? Man får nog filtrera litet av det han säger?

   Radera
 2. Fin bild! Tycker ni verkar ha kommit fram till en ok lösning! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att vi får vara nöjda med att ha kommit så här långt. På Puff hade jag ALDRIG kunnat hälsa så här!

   Radera
 3. Jamarns bra att ni har funnit en accepterad umgängesform där hemma för det låter inget skoj att bli påhoppad av argbiggor. Jättefin bild på er!
  Men det är synd att ni inte är jättekompisar för det finns inget mysigare än att gosa med en varm bepälsad kompis nu när det börjar bli kallt ute.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag aldrig upplevt någon kompis sådär, är det inget jag saknar heller. Vore nog värre om jag haft det så nån gång? Nu är jag bara nöjd över att stå på någorlunda vänskaplig tass med dem.

   Radera
 4. Det är knepigt med relationer. Blogghjälpen har 3 katter, Ingen av dem är jättekompis med nån av de andra, men de respekterar varandra. Bråkar inte, men lever var och en sitt lilla liv. Blogghjälpen tycker det är OK och hon är glad att det inte är nåt bråk mellan dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter nästan prexisens som här! Förutom det där med bråket, då. Fast jag kan ju alltid hoppas att det aldrig mer blir någon påhoppning på mig!

   Radera
 5. Mjausan, så synd att ni inte är så bra vänner alla tre. Tur att ni kan hälsa på varandra, så där iaf som ni gör på bilden, tassarna upp. Mjau, du får sätta ner tassen när du får delikatesser, så inte Piff eller Puff tar maten från dig.
  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Piff och jag är ju inte ovänner i alla fall. Är förresten inte ovän med Puff heller, bara att hon är så RÄDD för mig?? Jamarkonstigt! Piff och jag hälsar flera gånger om dan på varann, det känns bra!

   Radera
 6. Kan vara knepigt det där med relationer !
  Ta bara min mattes pappas katt Gustav , när jag vill busa och jaga honom lite så kryper han ihop och tror att jag ska hoppa på honom *suck*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle DU hoppa på HONOM? Det kan väl aldrig vara möjligt?? ;)

   Radera