Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 8 januari 2014

Om en katt som heter Bob
Matte har blivit litet kollrig. Eller, jag vet inte vad jag ska kalla hennes tillstånd? Hon har läst en bok om en kollega till mig. Tror man kan kalla honom det, den röde katten Bob i den stora staden London nånstans långt borta. 

Vi ser visst rätt lika ut, men jag är tacksam att jag får leva mitt liv helt annorlunda. Må så vara att han blivit världskändis och får mängder med presenter. Men tänk att behöva åka buss och sitta ute på en gata med sin husse hela dagarna? Med en massa människor, bilar och hundar alldeles inpå? Det har varit hans jobb i flera år! Kanske behöver han inte arbeta lika mycket nu när han blivit berömd? Hoppas det.

Mattes kommentar: Jag är väldigt restriktiv med att göra reklam för kommersiella produkter, men boken om gatukatten Bob måste bli ett undantag. Förmodligen har många av er redan läst den, men du som inte gjort det: Hoppas du gör det! En riktig hjärtevärmare som man blir riktigt lycklig av att läsa!

Naturligtvis har Bob och hans husse fått mängder av fans över hela världen, och har en facebooksida. När jag ändå är igång och gör reklam för honom får du adressen här:
 https://www.facebook.com/StreetCatBob 
14 kommentarer:

 1. Min matte har inte läst den boken ännu , men hon funderar på att beställa den.
  Givetvis så gillar jag den coola kattens sida på FB :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas din matte beställer den, för den verkar ha nån slags positiv effekt, inte bara på matte, även husse har blivit litet extra gosig. Så bokbeställning rekommenderas absolut!

   Radera
 2. Mjau på dig Gustav,

  min matte o husse har också blivit "Bob-frälsta".
  Dom har läst boken om den stackars katten och även om hans stackars husse som inte heller har haft det bra i livet.
  Matte grät o husse snörvlade lite.
  Sen har dom tittat på Bob på Youtube också.
  Men jag jamade i rejält så att dom brydde sig om mig igen, som är deras huvudsakliga uppgift i livet.

  Tassklapp
  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror bara det är bra med den där "Bob-frälsningen", för han verkar kunna göra gott för oss katter genom sin positiva attityd. Kanske till och med att han kan hjälpa till att höja kattens status litet? Hoppas det, i alla fall!

   Radera
 3. Har inte läst boken, men har läst om Bob och hans husse. Det här är väl ytterligare ett bevis på hur anpassningsbara vi katter är?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bob är kanske litet mer anpassningsbar än de flesta katter, tror jag. Jag kan inte ens föreställa mig det liv han levt, och både hjälpt sin husse och blivit hjälpt själv på ett extraordinärt sätt. Hoppas du kan få tag på boken och läsa den!

   Radera
 4. Matte har länge funderat på att beställa den boken, men det har inte blivit av än. Vi kanske får hjälpa henne på traven lite. :)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Boken om Bob och hans husse är verkligen läsvärd!
  Bra att du tipsar om den, den finns säkert att låna på biblioteket också :)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den? Man måste beundra både hussen och katten!

   Radera
 6. Matte har också läst boken om Bob och tyckte om den. Bob måste verkligen vara van vid storstadslivet, för åka buss och ha främmande människor inpå sig verkade inte bekomma honom. Vi skulle inte gilla det, men tur att vi alla är olika. 'Man blir så glad av att veta att det har gått så bra för Bob och hans husse. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar inte heller hur man kan leva som Bob gör, eller åtminstone har gjort. Nu har nog hans husse mest jobb med att sitta framför datorn? Och visst är det härligt att veta att de båda fortfarande har det bra!

   Radera
 7. Husse fick den på engelska och han sträckläste ut den på någon dag bara. Ibland läste han högt när det blev lite läskigt och vi katter rös av spänning.
  Nu har husse även fått den andra boken på engelska och han läste ut den med på någon dag. Den var nästan ännu bättre säger han.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var otäckt när hans husse gick och letade efter Bob när han blivit skrämd! *ryyyser* Tänk att de hittade varann igen i den stora staden!
   Om andra boken är bättre, oj, hur bra ska inte den vara???

   Radera