Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 13 januari 2014

Ingen vidare helg


Jag är inte helt nöjd med den här helgen. På lördagen försvann matte och husse. Inte för att utföra något viktigt, som att köpa mynta, god mat eller en varm filt att ligga på. Nä, det är helt obegripligt vad de hittade på?! Tittade på snö och is! Kan ni tänka er en utställning som handlade om isbjörnsland och underliga människor som prompt skulle resa dit, till någon otillgänglig pol? Jag skulle kunna tänka mig att följa med till en utställning om ett varmt och skönt ställe, fullt av fåglar, möss och andra delik vackra små djur att beskåda.

Det var på lördagen. På söndagen stormade det. Igen. Och på kvällen höll vi på att bli rökskadade, för husse kunde inte tända brasan, och inte ville han ge sig. Det bolmade in rök så det blev alldeles vitt. Sedan började det tjuta i huset, trodde öronen höll på att ramla av. Matte öppnade alla dörrar och fönster, så det blev iskallt inne. Otrivsamt är bara förjamet. 

Idag kom en svartklädd och smutsig man och förde ett förskräckligt oväsen vid kaminen. Vi katter måste ta betäckning tills det lugnade ner sig. Nu hoppas jag på en fridfull avslutning på dagen. Husse har fått fart på brasan, och tassarna börjar tina. Bara man inte tittar ut, tror jag det blir en trevlig kväll.14 kommentarer:

 1. Typiskt att det ska ryka in när ni behöver elda OCH dessutom sätter röken igång ALLA rök/brandvarnare så ni får ont i öronen :(
  Hoppas att Sotaren (= Den Svartklädda Smutsiga Mannen) har fått ordning på felet och ni kan få upp värmen igen :)

  =^.^=

  Tröstebuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte så muntert där ett tag, kan jag jama. Men nu sprakar det igen i brasan. Felet är att det blåser så dumt här vid havet, så det måste till någon specialgrej på skorstenen. :(

   Radera
 2. Ingen vidare helg här heller för matte har jobbat HELA helgen :(
  Husse har ju varit hemma , men han är liksom ingen bra lekledare alls *suck*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man, vi delar en tristhelg. Men då blir säkert nästa helg riktigt toppenbra!

   Radera
 3. Men, är du verkligen säker på att de åkta för att titta på snö och is? Obegripligt. Men eftersom det är du som jamar så förstår jag att det tyvärr är sant. Hoppas de inte ställer till med fler tokerier nu. Det finns ju en gräns för hur mycket en katt ska behöva stå ut med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessvärre är jag helt säker! Det måste lossnat några skruvar i huvudet på dem. Men jag är glad att de inte tvingade med mig på tokerierna i alla fall!

   Radera
 4. Efter allt detta är det helt klart en varm och mysig kväll framför brasan som ni behöver! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan verkligen intyga! Så här kallt inne har vi aldrig haft det! Brrr!

   Radera
 5. Urk. Låter inte som någon vidare lyckad helg. Det där tjutandet har även jag drabbats av när husse bråkar med spisen. Förstår inte varför människor jämt ska ge sig på sånt de inte klarar av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillhör inte de bättre, definitivt inte. Tjutandet är verkligen otäckt, skär i hela kroppen. Hoppas jag slipper höra det någonsin igen.

   Radera
 6. Måste ha varit hemskt för dina öron när tjutet satte igång.
  Märkligt att det alltid är hussarna som trasslar till det.
  Dom kan aldrig riktigt inse att dom är besegrade på något sätt.
  Matte har berättat för mig att förr i tiden på Hedenhös tid då inte GPS (vad nu det är för något) fanns så kunde dom köra fel hur länge som helst innan husse ville stanna o fråga om vägen.
  Bara en sån sak.
  Hoppas nu att det inte är för mycket vitt imorgon när vi vaknar.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror du gjort en riktig iakttagelse där! Fast fråga om vägar har husse haft lätt för. Men att erkänna sig eldbesegrad var nästan omöjligt. Inte förrän rummet var helt rökfyllt och han måste gå ut lydde han mattes råd att släcka elden. Två bringare med vatten fick stopp på hemskheten. Nästa gång, om det blir någon, TROR jag han kommer ge sig tidigare?
   Jag hoppas allt det vita försvinner i morgon, för det ska visst bli tö!

   Radera
 7. Vad konstigt att de åkte iväg för att titta på snö och is när de kunde ha hållt sig hemma med en gosig katt i knät och tittat ut på snön istället.
  Ja de är bra lustiga ibland våra tvåbeningar.....
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. En gosig katt i knäet hade förstås funkat utmärkt, men någon snö att titta på där ute fanns inte. Det är ju det som är hela grejen, att bara njuta av frånvaron, och inte leta upp ställen det finns på! Tycker jag. Bestämt.

   Radera