Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 7 januari 2014

En riktig helg!Det här kallar jag en bra helg! Jul- och nyårsafton var ju tämligen -för att inte jama synnerligen- trista dagar, där vi övergivna katter fick roa oss bäst vi kunde. Men den här helgen! Matte och husse hemma, hela tiden! Utan minsta lilla rymningstendens!

Fick dessutom en bonus i form av favoritgrannen, som kom och hälsade på mig i lördags eftermiddag. Vi har inte setts så ofta på sistone. Jag håller förstås sedvanlig hög och kontinuerlig bevakning runt hans hus, men han är nog sorgligt omedveten om min insats? På somrarna brukar han ha en dörr litet på glänt. Då kan jag lätt slinka in och rapportera. Nu för tiden är den dörren alltid väldigt stängd.

När det blir alla de här helgerna nästa gång ska jag föreslå en ny tradition. Jag tycker vi ska slå ihop alla till en enda lång trettondagshelg! Med för hussar och mattar obligatorisk närvaroplikt hemma hos katten, givetvis.

Då skulle till och med jag kunna längta till julen!

  


12 kommentarer:

 1. Ja, en lång helg vore väl inte så dumt, när man kan få mysa med sina nära och kära hela tiden. Och om de bjuder på smaskens mums fillibabba så är det ju ännu bättre. Puss på gosenosen och kram till matte.. Bröderna Bus & Busan sänder ett" Kurrelisvansvift" till er! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstås det som är grejen, att människorna MÅSTE vara på sin plats då! Bu för att bli lämnad ensam som jag blev både på julen och nyåret! :(

   Radera
 2. Ditt förslag med en sammanslagen Trettonhelg är genial! Det känns som om man skulle lagstadga om den, så mattar och hussar förstår vad som gäller angående närvaroplikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl det jag mest oroar mig för, att de då ska få för sig att ändå hålla på med sitt rymmande?! Men det måste de väl begripa att är det Trettonhelg, om än utökad, håller man sig hemma? Väl?

   Radera
 3. Jag håller med om att att slå ihop dagarna till en långhelg, låter som en jamarbra idé. *imponerad*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det är väl bara att bestämma att "nu gör vi så här"? Åtminstone beslutar JAG det!

   Radera
 4. Det är så härligt att ha dem hemma och bara vara! Det är bäst! Massor med gos och lite bus! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bäst!? Det är så konstigt att de inte fattar sitt eget bästa?

   Radera
 5. Vi jamar helt med dig, trettonhelgen regerar, alla helger borde vara som den!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Jag älskar att få medhåll! :D

   Radera
 6. Obligatorisk närvaroplikt är ju en fullständigt genial idé! Det låter MYCKET lockande med den långa Trettonhelgen, tycker vi, även om vi har haft turen att ha matte hemma hela tiden. Uppassningen och gemenskapen blir ju så mycket bättre. För att inte jama om, att behovet av gos kan tillgodoses omedelbums när det är akut. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, vi utsatta katter bara MÅSTE agera nu mot dessa rymningar, särskilt på de dagar som man visst SKA vara tillsammans! Vilka prioriteringar gör de, kan man fråga sig? *ilsken*

   Radera