Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 20 maj 2014

Att få platsVad anmärker du på? Var glad att sängen hålls varm!
Nästan varje natt har matte och jag en liten tvist beträffande sängens utnyttjande. Den börjar alltid med att matte drar täcket åt sidan, och kliver upp. Sedan är hon borta en liten stund. 

Under tiden har jag förflyttat mig från den ynka kant jag haft till förfogande, och intagit den betydligt mer bekväma mittenplatsen. Så kommer matte tillbaka. Alldeles för snabbt. För det är då argumentationen börjar. Att jag inte kan ligga där. Hon får inte plats. Jag försöker göra mig tung och oflyttbar. Hon lyfter mig åt sidan. Snart befinner jag mig åter på min lilla kant. Men så fort tillfälle ges, lägger jag mig på tvären, och är nästan tillbaka på mitten. Åtminstone med rumpan.


14 kommentarer:

 1. Vad roligt att du också ligger hos matte, det gör jag med.
  Kan hon inte ge dig en liten större bit av sängen så du kan sträcka ut dig?
  Själv har jag fostrat matte till att dra sin kudde mer åt husses håll så jag kan ligga vid sidan om kudden.
  Det där med att värma upp sängen är inte så poppis.
  Matte brukar slänga av sig täcket mitt i natten ibland så jag till på köpet vaknar.
  Efter ett tag åker täcket på igen o lugnet infinner sig.

  Ozzy
  SvaraRadera
  Svar
  1. Vid kudden? Där vill inte jag ligga! Jag vill ligga längs mattes rygg och rumpa. Sträcka ut sig är väl inte att tänka på, såvida hon inte blir fjärdedelen så stor...och det tror jag inte hon är beredd att göra för mig?

   Radera
 2. Mhm, det är väl märkligt att vi katter alltid ska få den minsta biten att ligga på. Varför kan inte människor forma sig som vi katter gör? Då skulle vi kunna ligga i mitten av sängen och våra människor skulle liksom kunna vika sig runt oss. Som en ostbåge ungefär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är helt klart felkonstruerade, stackarna! Egentligen är det ju synd om dem som inte kan rulla ihop sig som vi gör!

   Radera
 3. Då har vi dresserat matte lite bättre..brukar ligga i knähöjd mitt i sängen. Matte får helt enkelt flytta sig runt mig, med benen på ena eller båda sidorna om mig. Fungerar utmärkt! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så brukar det bli här också, efter ett tag. Det är mest när hon varit uppe som vi har de här diskussionerna. Efter ett tag gör jag mina taktiska manövrar. Man får vara litet diplokattisk!

   Radera
 4. Det är ju ganska fräckt att matte, bara för att hon är lite större, ska få välja den bästa platsen i sängen medan du får hålla tillgodo med en kant. Ser i alla fall till min glädje att du inte ger upp. Fortsätt flytta mot mitten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej då, inte ger jag upp! Jag är väldigt tålmodig och envis, och rätt ofta under natten är det hon som får hålla till godo med kanten. Om hon bara kunde sluta kuta upp på nätterna skulle vi förmodligen slippa där här debatterna?

   Radera
 5. Är ett väldans pipande på mina 2-benta också om att jag tar alldeles för stor plats i sängen :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och betänk då att jag är ungefär dubbelt så stor som du, så kan du ju tänka dig hur det låter här?

   Radera
 6. Jag gör å ligger precis som Dui å Deco skriver! Har tränat matte bra - hon får snirkla å lägga sig där det finns plats, hihi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det gör min matte också, men just när hon ska lägga sig, och när hon varit uppe, då anser hon sig ha första tjing på att ligga i mitten, eller vart fall nästan. Men det ska jag nog kunna träna bort, med litet tålamod!

   Radera
 7. Jag undviker sängen när matte har lagt sig, jag passar på när hon inte är där för då kan man ligga vart man vill. Men småkillarna gör precis som Dui och Deco jamade om. Men matte har en riktigt stor säng så det blir sällan kiv om platserna.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en bra taktik du utarbetat! Full tillgång till sängen på dagtid, och lugn och ro på natten utan störande småkillar. Låter smart med en stor säng, det skulle jag också önska mig!

   Radera