Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 14 maj 2014

Hur det än blir, blir det bra
Jag är väldigt nöjd med min lilla koja, tillverkad av en upp och nervänd vedkorg, där handtaget gått sönder. Den är precis lagom stor för mig. Hela jag får plats, men inte så mycket mer. Det är precis som man vill ha det, eller hur? Litet lagom mys-trångt. 

Kojan står på altanen, bara centimetrar utanför min ena ytterdörr, och med ett skyddande tak ovanför. Det är därför dit jag tar min tillflykt när det regnar mycket och länge ute. Ibland blir man ju så less på att vara inne, fast man konstaterat ett flertal gånger i den andra dörren att det faktiskt är omöjligt att tassa ut. Då får människan öppna dörren till min koja. 

Inom en sekund har jag krupit in där. Med litet tur blir det uppehåll nån gång, och jag kan direkt tassa iväg. Och blir det inte det, är det riktigt skönt att ligga där alldeles för sig själv och sova, totalt ostört. Passade bra idag, när Åskar var på besök på första gången och dundrade på.14 kommentarer:

 1. Vad du är påhittig som skaffat dig en alldeles egen liten koj-altan.
  Du har ju dubbla tak också så du slipper bli blöt i pälsen.
  Idag har det verkligen varit blött.
  Hoppas att du kunnat tassa ut lite i alla fall mellan skurarna.
  Jag stannande hemma o sov när matte o husse körde ner till dina hemtrakter.
  Dom berättade att dom också träffat Åskar.
  Dom var också nere o tittade hur det stökas runt där nya hotellet ska byggas.
  Jamars vad det kommer att bli trafik på den nerfarten från stora vägen.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kojan tyckte jag om direkt. Det är också skönt med liggunderlaget där, blir varmt om magen när jag lägger mig. Och visst har jag kunnat tassa ut emellanåt, ibland har det ju varit riktigt fint!
   Jo, det är redan mycket trafik på den där vägen, tur de stannar där, och inte kommer förbi mig!

   Radera
 2. Så bra du och matte har ordnat det för dig. Det är ju jättebra att det inte är för stort för man vill ju inte trängas med nån inkräktare i sitt eget krypin. Man skulle ju annars kunna tänka sig att det är många som skulle vilja ligga och värmas bredvid dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, jag undrar allt det? Att någon skulle vilja ligga jämte mig, menar jag. Fick nog vara någon VÄLDIGT modig som vågade sig upp på MIN altan! Men jag är ändå glad att kojan inte är större, det blir mest ombonat då.

   Radera
 3. Tänk va' många mysiga å fiffiga platser du har att välja på - allt efter vad stunden å väderleken kräver! Kojan ser ju jamarmysig ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ha ett regnskydd är en kattlig rättighet tycker jag. Jag gillade att ligga i vedkorgen när den stod på andra hållet också, men den är ju MYCKET bättre så här!

   Radera
 4. Jam så mysigt du har det hos dig. Du förstår verkligen att lyxa till tillvaron lite. *avundsjuk*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske också kan fixa till nån liten koja på uteplatsen? Ibland behöver man ju ligga för sig själv och fundera litet...

   Radera
 5. Perfekt plats, just som det ska vara. Lite småtrångt sådär! nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni med er stora kattongkunskap förstår förstås precis vad jag menar med lagom trång!?

   Radera
 6. Den ser ut att ha en purrfekt storlek! Skönt med ett litet eget krypin om det regnar eller blåser.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förutom att det inte kan regna där så står kojan helt skyddad från blåsten. Nog så viktigt när man bor så nära havet!

   Radera
 7. Mycket fin och fiffig koja, måste vi jama. Påminner lite om Frasses tvättkorgskoja, som just nu inte finns tillgänglig, tyvärr. Men nu blev matte inspirerad till att ta fram den igen :-) Håller tassarna att det snart blir bra utetassväder igen!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur den inte åkte på tippen! Ibland kan till och med matte tänka till! Men vad läser jag? Inte tillgänglig?? Hur kan det hända? Låter som ett slags finare omskrivning för "städat bort"? Hur kan man göra så med tvättkorgskojor???

   Radera