Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 6 maj 2014

Mat och nödproviant


Frukosten är slut. Finns det kvar, säger du? Nä, det där är de oätliga bitarna som tycks finnas i varje påse? Så jag väntar tålmodigt på att dessa ska kasseras, och att en ny portion ska serveras. Någon som tror att det händer?
Tur det finns nödproviant, så man inte blir totalt utmärglad före kvällen. Eller så svag, att jag inte orkar släpa mig till växthuset? Och, allra värst, att jag inte skulle orka ta mig in igen tills kvällsmålet serveras!

16 kommentarer:

 1. Nu ser ju tilldelningen av nödproviant ut att vara riklig men är det inte så att morgonmålet ju är det viktigaste? Det har jag hört! Alltså borde du ha 2 påsar på morgonen. Tror inte matte fattar hur mycket energi det krävs för att du ska kunna hålla området tiptopbevakat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 2 påsar låter alldeles ypperligt1 Och orkar jag inte allt då, tycker jag det är rimligt att resten ställs ut i växthuset, just för att undvika de faror jag beskrivit här ovan!

   Radera
 2. Ibland händer det att vissa bitar av mitt foder också är oätliga.
  Men matte slänger alltid dom o fyller på med nytt som verkligen luktar gott.
  Har du nödproviant?
  Sånt har jag aldrig hört talas om, ska jama om det till mina tvåbeningar.
  Ikväll får du mysigt med husses mage, för nu har han väl ändå kommit hem.
  Usch fy o jam, imorgon efm får du tänka på mig för då ska jag till vettis o få det årliga sticket.
  Måste åka till Hbg för att bli stucken, jag blev såå dålig av det vanliga vaccinet när jag var 1 år så matte o husse trodde att jag skulle trilla av pinnen.
  Men matte nosade upp en snäll vettis i Gbg (som är i Hbg på onsdagar) som har ett annat vaccin som jag tål.
  O kan du tänka dig, matte ska inom ett stort hus med en massa grejor i på vägen hem.
  Så då får husse o jag sitta o vänta på henne.
  Puh..

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Händer det bara ibland att du får oätliga bitar? Mig händer det varenda dag! Då tassar jag till nödprovianten, och, oss emellan, jag gillar den faktiskt, men det är en hemlis bara du får veta om!
   Jo, nu har husse anlänt, och jag har redan provlegat magen. Men den riktiga massagen sparar jag till kvällen.
   Att åka bil innebär ALDRIG något positivt har jag erfarit. Vad konstigt att vettisarna där du bor inte kan ta hem det vaccinet? Kan gott tänka mig hur kul du (och husse) tycker det är att sitta och vänta i bilen! ;-)

   Radera
 3. Men fyjam, tänk om du skulle bli så svag och orkeslös att du blir liggandes ute på området och inte orkar ta dig hem? *morrhårsdarr*
  Nä, nu får matte skärpa till sig och se till att du får ordentligt med mat (och inga oätliga bitar)!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag darrar själv när jag ser bilden framför mig! Katten Sven här ovanför föreslår 2 påsar, det räcker nog för att jag ska orka hela vägen både till och från växthuset!

   Radera
 4. Förstår precis hur du känner det, men det var en väldig tur att det fanns nödproviant.
  Jag kan skvallra om att det varit ännu värre här hemma. Husse har varit totalt insnöad med sin dator, så han GLÖMDE MATA OSS!
  Visserligen har vi sovit hela dagen, men ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då tar jag för givet att det blir extra stora portioner av kvällsmat PLUS extra godis för att kompensera blodsockerfallet!?

   Radera
 5. Det finns ju i alla fall något i skålarna.. här är det bara tomt, tomt och tomt..Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har så rätt, jag ska bara klaga LITET!

   Radera
 6. Man undrar ju varför kattmatsproducenterna alltid lägger i oätliga bitar i maten? Det värsta är ju att de lyckas lura tvåbeningarna att det är ätlig föda, så den ersätts inte med sånt vi behöver. Hoppas du inte blir alltför svag Gustav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det underligt att det får fortgå år efter år? Och det är faktiskt inte bara jag som noterat detta, inte ens matvraket Puff brukar äta de bitar jag lämnat! Och då är det illa, kan jag jama! Nädå, tack vare nödprovianten så klarar jag mig ju!

   Radera
 7. Fyjam för oätliga bitar! *ryser* Vi har hittills inte drabbats av denna olycka men bra att du jamar om det, att vara varnad är att vara väpnad, säger ju det gamla jamspråket. Chocken kunde ju annars blivit alltför stor för en liten oskyldig katt som plötslig sitter där med en otuggbar eller illasmakande matbit i munnen.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en stor skandal med dessa bitar som måste slängas från varje påse! Förmodligen är det så att jag med åren fått stor erfarenhet att känna igen dessa felaktiga bitar innan jag får dem i munnen, men jag hoppas att oskicket med att stoppa dessa bitar i påsarna upphört när ni blivit äldre!

   Radera
 8. Här finns det också nödproviant mellan serveringarna av blötmat.
  Tror att du är mer av en gourmet än mig för jag äter glatt upp allt i påsarna :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller också har du en bättre matleverantör??

   Radera