Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 7 maj 2014

Vet ni hur...?


Vet ni hur man får en människa att bli litet livaktig och kul på kvällskvisten? Släpp av en loppa i hennes säng när hon lagt sig! 

Jag blev alldeles förvånad vilken fart det blev på matte helt plötsligt när vi lagt oss? Fick precis litet skönt kli mellan öronen och på ryggen, när hon utan förvarning reste sig och började slå vilt på olika ställen på täcket? En stackars liten svart mojäng hoppade omkring och försökte undkomma hennes hårdhänta behandling. Nu besitter hon inte min jaktskicklighet, men efter en stund fick hon ändå in den slutliga domen. Intresserat hade jag följt hennes beteende, men ett litet byte är under min värdighet att befatta mig med.

Efter avslutad jakt bredde lugnet ut sig igen, och vi återupptog vår avbrutna kelstund. Fast jag tyckte nog att kliandet mera fick karaktären av genomsökning? 
12 kommentarer:

 1. Har matte bevis för att det var DU som släppte av loppan i sängen?? Den kanske bara hade hoppat dit alldeles själv?hihihi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, men det är ALLTID jag som får skulden när de hittar loppor och fästingar där inne! :-(

   Radera
 2. Mycket väsen för ingenting?! Så märkligt att matte förändrade sitt kliande efter det. Men det såg nog väldigt intressant ut när matte gick på loppjakt! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut ingenting, jamar jag! En loppa, en ynka liten, vad är det att bry sig om?? Jo, jag blev aningen överraskad när denna aktivitet helt plötsligt började!

   Radera
 3. Kan inte tänka mig att det var du som dragit in loppan.
  Den har säkert kommit dit av en annan anledning.
  Antar att du är trött idag efter all massage du gav husse igår kväll.
  Jag är själv lite trött efter resan o sticket hos vettis, men mår bra.
  O kan du tänka dig, matte satte rekord inne i det stora huset med alla grejorna.
  Från hon gick ur bilen tills hon var inne i den igen tog bara 45 minuter.
  Så husse o jag behövde inte vänta så länge som vi befarat från början.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, den hade säkert hoppat in där själv, jag såg ju hur bra den var på hoppning!
   Och jodu, idag har jag sovit mest hela dagen. KANSKE att vädret också bidrog en del?
   Vad skönt att du klarade av strapatserna idag! Men 45 minuter på en parkering? Låter långtråkigt tycker jag, men det hjälpte väl till att husse var där också?

   Radera
 4. Tänk så överkänsliga våra tvåbeningar är. Ett sånt liv för en liten loppa? Tur att du inte tar in dina luncher och middagar från uterestaurangen till sängen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan tro att matte är sjåpig om loppbetten hon får! De sitter i en vecka och blir stora och kliar jamarmycket,påstår hon, men än sen då? Jag får också bett, utan att jama så mycket som minsta jam!
   Jo, att jag inte gör det beror enbart på att jag helst dinerar under en av rhododendronbuskarna. Där jag får vara ifred!

   Radera
 5. HOPPsan! Håller helt med om att det är onödigt att ödsla tid på så små saker. Kli och gos är ju alltid mysigt men det märks en väldigt stor skillnad när det helt plötsligt blir en genomsökning som försöker döljas..Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Genomsökning är verkligen något annat, den där rätta känslan av gos saknas. Förstår att ni också råkat ut för detta ibland när ni varit ute?!

   Radera
 6. Lopphopp i sängen låter kul! Men tyvärr kan nog tvåbeningarna inte uppskatta det efter förtjänst :-) Trist att du får skulden, men otack är som vi alla vet kattens lön...
  Jamar med om att det är stor skillnad på ÄKTA kel och genomsökningsmanövrar.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan jama att matte bjöd på en annorlunda show litet oväntat? Och nog kan matte själv haft loppan med sig in i sängen? Det är vad jag tror i alla fall!

   Radera