Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 5 maj 2014

Nån gång...Så var det maj. Inte för att jag bryr mig om vad tiden heter, men trevlig är den i alla fall! Gissa om jag njuter av att vara ute från morgon till kväll? Jag kan utföra mina kontroller närhelst jag vill, utan att be om dörröppning. Det är bara att resa sig när man känner för det och tassa iväg!

Eftersom skällhunden begränsat mitt arbetsområde på ena sidan den här helgen, har favoritgrannens tomt fått desto mera uppmärksamhet. Där finns ett ställe, alldeles bredvid en björk, som är alldeles särskilt spännande. Det är något där under gräsmattan, och jag har bevakat området långa stunder, men hittills resultatlöst. Men jag tassar dit och undersöker läget så fort jag är i närheten, och nån gång kommer förstås det att avslöja sig!

En ny vecka har börjat. Det blir en bra sådan, för i morgon kommer husse och hälsar på. Nä visst nä, han bor ju här! Tror jag, åtminstone?
10 kommentarer:

 1. Tur att du bara har skällhunden vid ena sidan.
  Ryser när jag tänker på om det funnits en vid andra sidan också.
  Det hade verkligen inskränkt ditt revir.
  Undrar vad som finns under gräsmattan?
  Kanske en liten skogsmus.
  Du måste berätta när du kommit på det.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. STOR tur att det för övrigt är skällisfritt här, om man inte räknar alla hundratals som springer omkring på stranden, förstås!
   Du kan tro att jag också undrar vad som finns på den där fläcken? Jag vaktar och vaktar, men vad det än är så är det en lurig rackare, som nog märker min närvaro? Klart jag kommer berätta den dagen jag vet!

   Radera
 2. Undrar vad det är som döljer sig där under gäset. Det är väl inte skåpmonstet som flyttat ut? Ta det försiktigt när du patrullerar området - man vet inte hur "det" reagerar. Förstår att husse kommer hem. Han behöver väl magmassage kan jag tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har faktiskt haft såna tankar, efter "det" uppför sig lika gäckande. Får väl kolla i skåpet, om det är tomt...
   Husse kommer säkert uppskatta mina klor, som är extra vassa och kraftiga när jag varit ute så mycket!

   Radera
 3. Det är säkert en mususling på det där mystiska stället!! För några dagar sedan satt vi o ch spanade från fönstret på en skogsmus som kånkade ned brödbitar (som matte lagt ut till fåglarna) i sin underjordiska gång. Han sprang fram å tillbaka massor av gånger - mycket intressant! Man undrar ju hur det ser ut i hans lilla hem: brödbitar till vänster, sovplats till höger? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag HOPPAS förstås att du har rätt, för en liten stek känns alltid gott i magen! Förstår att ni hade en intressant show där, med musen på farligt uppdrag. Åtminstone hade det varit superfarligt om ni varit ute!

   Radera
 4. Det låter jamarns spinnande det där stället. Tänk om det är skåpmonstret som har gått i ide där. *biter på klorna*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det KAN ju vara skåpmonstret, men i så fall har det inte gått i ide, för det HÖRS ju! Eller kanske snarkar det så högt? Jam vi får väl se...

   Radera
 5. Åh, så spännande att ligga och spana bredvid björken. Hoppas att den gäckande filuren visar sig så småningom! Trevligt att få hem husse, och nu när dina klor är i ett sådant fint skick kan han ju få både magmassage och aklopunktur. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft ögonen på det där stället en längre tid faktiskt. Både spännande och stimulerande att sitta där och vakta! Och husse ska nog få vad han tål! Tyvärr är det inte så mycket, brukar bli ett himla liv på honom när jag tar i litet?

   Radera