Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 13 maj 2014

I min djungel
Förutom hasselbuskområdet är det här den del av min tomt som jag gillar mest. Djungeldelen. Här får inget gräsätande monster tillträde, det har jag jamat ifrån. I högt gräs kan nämligen små godsaker få för sig att gömma sig. Dessutom är det mysigt att själv forma till platser i höggräset för meditation. 

Man kan koppla av extra bra när man ligger där nere, omsluten av en skyddande gräsvägg. Jag syns knappt, men hör, och uppfattar ändå allt som händer omkring mig. Som katt är ju detta möjligt även vid meditation, man bara kopplar in sitt automedvetande. En nödvändig egenskap för alla oss som vistas i djungler.

16 kommentarer:

 1. Förstår att du gillar din djungel.
  Just detta att inte synas men ändå ha full koll på allt är ju det bästa vi vet.
  Men dom där räliga små odjuren som vill krypa in i vår päls, frodas inte dom i djungeln?
  Men det där friska gröna gräset som du har framför dig ser verkligen gott o smaskigt ut.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var det många veckor sedan matte plockade nån fästing på mig. Har ju min medaljong, om det är den eller avsaknad av odjuren vet jag inte? Men jag är glad att slippa bli ryckt i pälsen, för det kan allt kännas ibland när fulingarna ska väck!

   Radera
 2. Det syns ju tydligt på bilden att du är i ett slags meditativt tillstånd men ändå har superkoll!! Eventuella godsaker har ju ingen chans! Oj vilka härliga dagar och tider som nu ligger framför dis Gustav!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt är det så att hasselbusken får viss konkurrens av djungeln när det är sommar. Är det riktigt varmt är det så skönt där nere i gräset. Jo, nu är det som bäst, när allt härligt väntar!

   Radera
 3. Det ska givetvis stå 'dig Gustav'.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är lätt att tassa lite snett! :-)

   Radera
 4. Vilken härlig plats! Förstår att du gillar den! Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Åh så mysigt. Jag har inte varit i någon djungel på jättelänge, men nu blev jag faktiskt lite sugen. För precis som du jamar, så är det så skönt att ligga där med en gräsvägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, kanske dags att sätta ner tassen på allvar och kräva utetassning nästa varma dag? Det är då djungeln kommer bäst till sin rätt!

   Radera
 6. Tänk att ha en egen djungel! Bra att husse och matte är förstående och vet att anlägga en meditationsplats för sin stilige katt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur skulle det gå utan min närvaro runt huset? Med tanke på allt jobb jag utför, är ju en meditationsplats en rätt medioker ersättning. Dessutom tror jag de är litet lata när det gäller trädgårdsskötsel?

   Radera
 7. Tänk att ha en alldeles egen djungel! Och tänk att ha ett eget automedvetande! Vilken lyx och vilket unik egenskap!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I min djungel finns bara ett farligt djur, så det är bästa djungeln! Fast automedvetande, det har väl alla katter? Men du menar säkert att det är unikt för oss katter!?

   Radera
 8. Du har så många härliga platser, Gustav *lite avis" Klart vi katter alltid har stenkoll, även när de okunniga människorna tror att vi sover som stockar :-)
  Vilken fin, röd pryl du har om halsen!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är det många som tror att vi sover, bara för att vi inte bryr oss om att öppna ögonen när människan kommer! Men hur upphetsande är det? Men kommer det en musling....
   Det röda är min medaljong som ska skrämma bort fästingar med nåt ljud de inte gillar. Förra året var den gul. Hittills har jag klarat mig bra, om jag vet ju inte om det beror på den?

   Radera