Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 24 april 2017

Och hon som får sova


Ingen husse hemma den här helgen, men vi har haft det så bra, matte och jag. Särskilt på nätterna. Det är mycket konstigt, när husse är här får jag sån arbetslust i tidiga morgontimmarna, vilket jag också högt och tydligt berättar. Med bara matte att tillgå, händer inte det? Om och när jag får behov av litet spaning, hoppar jag tyst upp i fönstret och sitter där en stund. Sedan smyger jag lika stilla tillbaka, och lägger mig hos matte. Husse tycker det här är aningen orättvist? Han borde väl se det som en komplimang, att jag tilltror honom om att kunna gå upp och släppa ut mig? För se, det är jag ytterst tveksam till att matte klarar?!

Det har varit onödigt mycket blåst de här dagarna, men solen har gjort mina växthusbesök väldigt behagliga. Tyvärr har där varit stängt idag, för det har varit ett riktigt ruskväder, och matte har satt dit en massa småplantor, som inte får bli kalla. Ni ser vilka prioriteringar som görs här? Och jag som låter henne få sova hela nätterna!


10 kommentarer:

 1. Jamar instämmande i att blåsten och även regnet idag inte varit något att glädjas åt.
  Men matte jublar pga bevattningsförbudet som infördes här för 2 veckor sedan.
  Med tanke på att du låter matte sova på morgonen så borde hon öppna upp växthuset åt dig.
  Lite ge o ta över det hela borde du jama till henne om.
  Hoppas husse snart kommer hem igen.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har det varit en riktig innedag, men det ser ju litet lovande ut för kvällen! Tyvärr tror (vet) jag att matte är totalt opåverkbar när det gäller mitt växthus. Kan bara hoppas att den här tråkiga kylan ger med sig nån gång. Eller åtminstone att solen visar sig på dagarna. Husse kommer torsdag kväll, så snart blir det fart på nattlivet igen!

   Radera
 2. Kan det vara så att du känner dig trygg med att husse håller ställningarna inne så att du kan starta arbetspasset tidigt på morgonen? Gissar att matte är glad över rutinerna när hon får sova på morgonen?
  Här jamar vi instämmande om blåsten och här har det dessutom börjat ramla ner vitt igen nu på kvällen
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog helt enkelt fått bättre pli på husse? Men matte säger varenda morgon vilken duktig och snäll katt jag är, och så får jag en massa kli, och det är ju inte så dumt!
   Men nu får det verkligen vara slut på det vita! Stackars er, det slipper jag i alla fall!

   Radera
 3. Generösa som vi är anpassar vi ju oss efter våra människor på olika sätt. Husse behandlas på ett sätt, matte på ett annat. Sen må man ju tycka att det är ganska märkligt att matte prioriterar småplantor framför din bekvämlighet. Men där tror jag återigen på en enkel förklaring: våra tvåbeningar förstår inte bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är förstås som du skriver, de gör väl så gott de kan, men förståndet är som det är hos människorna. Om det är nån gång växthuset borde stå öppet är det väl när det är kallt och regnar? Borde ju vara fullständigt självklart! Kan man tycka?

   Radera
 4. Hon kan väl ställa plantorna inne hos Lisa?.... Hihihi.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken utmärkt lösning! Sen var det slut på de plantorna och problemet löst!

   Radera
 5. Hehe. Matte är kanske inte redo för ett sånt stort ansvar som att släppa ut dig på morgonen. *blink*

  SvaraRadera