Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 10 april 2017

Arbetstider och en obegåvad hundNu har mina arbetstider ifrågasatts igen? Det är då för märkligt att jag inte ska få välja själv när jag vill jobba?! Bara för att jag råkade arbeta litet länge i lördags natt, har det nu satts en gräns på klockan tio på kvällarna! Efter det kommer jag inte släppas ut! Människorna orkar inte vara vakna halva natten, påstår de? 

Frånsett detta har jag haft en bra helg. Riktigt hasselbuskväder var det igår. Och när det började bli kyligt där, var det bara att tassa in i växthuset. Skönt att kunna vila ifred för de störande moment som börjat dyka upp nu. Skällhunden i grannhuset till exempel. Som tur är, har han ännu inte kommit på att det finns en grop under staketet mellan oss. När han inte är här, brukar jag nyttja mig av den. Om han vore smart skulle han säkert kunna pressa sig igenom, han med. Lyckligtvis har han en hunds intelligens, och inte katts!


8 kommentarer:

 1. Har dina människor aldrig hört talas om flextid?
  Då bestämmer man själv vilka tider man vill arbeta.
  Tycker du ska påjama att det är flextid du använder dig av.
  Som du jamar, hundar är inte lika smarta som vi katter.
  Och tur är väl det för oss.
  Kan tänka mig att en massa "löst folk" kommer denna veckan i din närhet.
  Min matte o husse ska ner i morgon innan det blir för trångt.

  Ozzy

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag tror inte de är intresserade av flextid, de är litet gammalmodiga och tycker att man ska sova på nätterna?? Har du hört så tokigt?
   Jodå, nu blir det bebott i husen runt om, men somliga är bara till fördel. Min granne som alltid vill bjuda på grädde, till exempel. De är här nu, och det är bara trevligt!

   Radera
 2. Klart att du själv ska bestämma dina arbetstider och inte dina människor. *bestämd*
  Angående skällisen så är det nog tur att den inte är lika klipsk som oss katter, för då skulle du inte få en lugn stund. *djup suck*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker förstås jag också, men vad göra när man inte kan öppna dörrar??
   Tänk, om skällisen kom in här rätt som det var...fyjam, så hemskt!

   Radera
 3. Klart du bestämmer själv, samtidigt är de ju lite extra rädda om dig. Härligt när man kan njuta av uteliv utan att frysa rumpan av sig. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det blir bättre när det blir varmt ute på nätterna! DÅ kan jag väl i alla fall få vara ute hur jag vill??

   Radera
 4. Men snälla nån, "gräns klockan tio på kvällen"? Det är ju då jobbet börjar för oss katter den här årstiden. Nåjam, jag jamar som jag brukar - även om de har lite svårt att förstå en del saker så ska du vara tacksam att de bryr sig om var du är. Alla gör inte det, nämligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska försöka, men uppriktigt jamat tror jag det blir svårt att vara tacksam när jag vägras att tassa ut när jag vill sent på kvällen eller natten?! Det naturliga vore väl att människorna också lade sig att vila på dagarna??

   Radera