Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 3 april 2017

Ut, ut, ut!För en liten tid sedan var jag nästan alltid inne. Mest låg jag och sov, med korta avbrott för fönsterspaning. Nu vill jag knappt vara inne alls. De minuterna jag är inne efter frukosten är lätt räknade. Tänk vad vädret kan påverka! Livet är onekligen mycket trevligare nu, när det inte är så kallt längre.

En effekt av att vara ute hela dagarna är att jag också sover så gott hela nätterna. Nån liten sväng för att fylla på magen blir det förstås, och samtidigt kan jag passa på att sitta i fönstret en stund. Men inte ett jam kommer från min nos, och när jag spanat färdigt kryper jag tyst ner hos matte igen. Inte har jag bråttom upp heller när det börjat ljusna. Vi kan ligga och dra länge på morgonen. I morse var matte till och med uppe före mig! Det är mycket ovanligt, kan jag jama! Måste ha nåt med våren att göra, det också?


 

10 kommentarer:

 1. Låter härligt att du både är ute mycket mer samt att du äter på nätterna.
  Att du har matlust på natten är jamar positivt.
  Själv äter jag också på nätterna.
  Klart att du sover bättre efter allt detta och att sova hos matte är ju det mysigaste man kan.
  Jag måste jama att du kollar detta klippet:

  Fancy cats make their owners give them food by ringing bell - Mashable

  Min matte o husse har skrattat hela helgen efter att matte hittade det på datan i fredags.

  Ozzy  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag är ute hela dagarna blir magen rätt tom på kvällen, och det är faktiskt rätt svårt att hinna äta nästan hela dygnsransonen då. Måste ta till nätterna också!
   De där katterna är riktigt tuffa! Men det kan jag jama att skulle jag bli tvungen att slå på en klocka innan jag fick mat skulle jag svälta ihjäl! Men det där klippet har blivit väldigt poppis, förmodligen för att katterna låter deras matte och husse tro att det är de som lärt katterna nåt. Men vi katter vet förstås sanningen!

   Radera
 2. Låter som du mår superbra på alla vis just nu. Hoppas att det också medför att du slipper vettisbesök på ett tag. Vik kan knappast tro att det är sant att din matte var uppe FÖRE dig hihihi och buff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, jag ska väl ändå väga mig nån gång framöver, men jag hoppas det stannar vid det. Inget stick och kläm, alltså! Nä, visst var det konstigt att hon klev upp först? Men det kommer nog inte upprepas!

   Radera
 3. Så mysigt det låter, speciellt att ligga å dra sej i sängen.
  Vi känner åxå av vårvädret, jam har nämligen börjat få kattfnatt om kvällarna å rejsar runt i hela lägenheten å leker med alla leksaker. Det e bara Tindra å husse som e tråkiga å ligger å glor på tv istället.
  /Viska, katt med våriga känslor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det Lisa som får stå för kattfnattet, och det gör hon med bravur. Själv blir jag rätt trött efter allt utejobb. Men nåt litet fnatt kan jag få ute, rusar upp en bit på björken eller så. Är det vår, så är det!

   Radera
 4. Det är naturligtvis svårt att hinna med allt, trots din enorma kapacitet. Men jag känner mig lugn att du klarar av alltihop som vanligt. Lite vila i växthuset ibland när du hämtar kraft och inspiration är nog allt som behövs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst klarar jag av allt, inga problem! Särskilt inte dagar som denna, när solen har lyst hela dagen. Men du har rätt, någon timmes vila i växthuset är vad som behövs på eftermiddagen!

   Radera
 5. Förstår att det är mycket jobb med patrullerande nu och se till så att inget oönskat har hänt på ditt område. Gissar att matte tycker det är ganska skönt med dina sovmorgnar *fnissjam*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och lov är det rätt lugnt här just nu, det var rätt längesen jag såg nån inkräktare. Klart matte är nöjd med en sovmorgon, hon är en riktig sömntuta!

   Radera