Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 18 april 2017

Och det blev bättre på slutetHar haft en väldigt bra påskhelg, särskilt på slutet. Påskafton glömmer jag helst. Helt plötsligt blev det full vinter igen? Totalt omöjligt med utevistelse. Men sen har jag varit nöjd. Matte också, för fästingarna har vilat några dagar. Annars har jag haft några på mig varenda dag. 

Igår blev jag riktigt glad, för min favoritgäst kom. Innan Lisa kom hit, brukade jag sova hos henne på nätterna. Nu är gästrummet i Lisas avdelning. Men matte och husse får duga. Förresten är det inte säkert att favoritgästen uppskattar mina tidiga morgonvanor? Jag har ju dessutom blivit väldigt bestämd med att bli åtlydd då, så det är kanske bäst att det är som det är nu? Jag får ta igen förspilld gostid på dagarna i stället. Idag har vi, till exempel, jobbat länge ute på tomten tillsammans. 

Nu är det tomt i husen runt omkring igen. Trevligt när somliga kommer, och skönt när andra åker. Mitt Område har återgått till normal storlek, det är skönt. Förhoppningsvis förblir det så minst någon månad till. Men sen är sen, och nu är nu. Och just nu är det faktiskt rätt perfekt!


 

10 kommentarer:

 1. Skönt att du haft en bra påsk även om det infunnit sig några moment som vi helt klart kunnat undvara.
  Jag såg att det lyste vitt på åsen när jag tassade nere vid stranden.
  Idag har husse klippt gräset i full snöyra.
  Ja, han är ju inte så tokig att han gick ut i snön utan rätt som det var fullständigt yrde det runt honom.
  Såg helt vansinnigt ut måste jag jama.
  Förstår att du tycker det är skönt att allt återgått till det vanliga runt omkring dig.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, fick du ingen snö? Här var värsta snöfallet, mer än på hela vintern! Idag var det också några flingor i solskenet. Jam, klippa gräs i snöyra låter aningen....annorlunda?

   Radera
 2. Det var bra att du haft det så fint i påsk. Att du inte sover hos favoritgästen kanske inte gör så mycket när ni kan ta igen det på dagarna. Antar att det var du som ledde arbetet på tomten så att rätt saker utfördes på rätt sätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart var det jag som övervakade att trädgårdsarbetet utfördes korrekt! Jag hjälpte dessutom till att plocka litet kvistar, såna som hon hade glömt, slarvmajan!

   Radera
 3. Låter som en härlig helg! Visst är de kul med vänner som kommer och som man tycker om! Vi undrar lite vart våren tog vägen men den kommer väl tillbaka hoppas vi! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt bra helg! Den här gästen har alltid varit min favorit. Och jag tror faktiskt att jag är litet favorit hos henne också?!

   Radera
 4. Fick du också sånt där otäckt vitt?? Vi fick flera svanslängder djup snö - minst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här! Det bara vräkte ner hela eftermiddagen och kvällen. Usch- och fyjam!

   Radera
 5. Ja fyjam, vilket busväder det var i påsk, då är man glad att man är innekatt! Skönt att det fungerade så bra med besöket och att du känner att du har koll på ditt Område.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu är det så lugnt och skönt här, inga problem att ha full kontroll alltså! Och ju äldre jag blir, desto mer uppskattar jag det som är lättskött!

   Radera