Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 16 februari 2015

MingelMed husse hemma, kunde helgen inte bli annat än bra. Särskilt som nämnda husse dessutom hållit sig hemma hela tiden! Jag måste nog erkänna, att husse är litet av min favorit. Till viss del beror det på att jag mycket uppskattar att han hellre ligger än sitter när han vilar. Ibland kan jag knappt vänta klart på att han ska lägga sig, utan slår mig ner på hans tilltänkta plats i förväg. Kanske inte riktigt smart, men när man vet vilka härligheter som väntar, är det inte alltid så lätt att bärga sig!

Helgen bjöd också på ett uppskattat besök av minisen och hans människor. Lika mycket som jag trivs med att mingla runt bland de tvåbenta, lika illa tycker Puff om det sociala livet? Deltar inte alls. Ibland kan mina besökare förvånat skymta en grå skugga som hastigt drar förbi? Brukar tolkas av minisen som en uppmaning till att leka "följa Puff". Jag tvivlar på att det var avsikten? Men inte bryr jag mig, där jag lugnt deltar i gemenskapen genom att låta alla få sin beskärda del av att få klappa mig.

För övrigt har det blåst litet för mycket för min smak några dagar, så jag har gjort ett tillfälligt avbrott i de längre utevistelserna. Det är ett privilegium att kunna göra precis som man vill!


 

 

13 kommentarer:

 1. Men om det nu måste blåsa ibland kunde det alltså inte ha kommit lämpligare, nu hade du ännu en anledning till att hålla husse och minisen sällskap :)
  Men visst är det härligt att kunna välja själv vad man vill göra.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen mitt i prick resonerat! Kunde inte jamat det bättre själv!

   Radera
 2. Vi håller med Alice! Bäst at få avgöra själv vad man vill göra.
  Husse-gos är toppen, det tycker Amanda också!

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och som katt gör man ju bara det man vill! Åtminstone så långt det bara går, och om man bor med snälla människor.
   Vi som inte alltid har våra hussar hemma blir kanske litet extra hussiga??

   Radera
 3. Men visst är det väl bra när helgen blir sådär extra mysig! Gos är ju liksom alltid rätt! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det bästa är att husse är hemma nästa helg också! :-)

   Radera
 4. Du har ju haft en riktig toppenhelg även om inte utevistelserna varit långa.
  Som tur var gick du ju igenom ditt revir o markerade innan i veckan så nu kunde du ju lugnt luta dig tillbaka på husses mage o njuta.
  Själv har jag minglat i eftermiddag med matte o husses gamla kollega som kom o hälsade på med sin fru.
  Jag är lik Puff i dessa sammanhang men dessa tvåbeningarna gillade jag.
  Dom har en egen katt som heter "Kisen" som är 15 år.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, visst fick jag en hel del gjort förut, men du vet ju hur det är, snart måste allt göras om igen! Väldigt dumt att markeringarna inte sitter kvar mer än någon dag. Tur att jag är ensam på Området just nu i alla fall.
   Och tur att det kom gäster som visste att uppföra sig! Men 15 års erfarenhet märks förstås?

   Radera
 5. Jam e likadan när det gäller soffgos. Jam springer ofta i förväg å kastar mej i såffan när jag ser att husse e på väg dit. Fast jag e ju inte helt dum i skallen, så jag flyttar ju såklart på mej när han slänger sej raklång där.
  Följa Puff? Låter som en kulig lek, var anmäler man sej?
  /Tindra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är smartare än jag, för husse får lyfta bort mig, men till slut blir vi nöjda båda två.
   JAG tycker också "följa Puff" är en kulig lek, men det brukar bli ett väldans liv när jag försöker mig på den. Tror knappast du, Tindra, vill höra på det oväsendet...

   Radera
 6. Tror det är bra att du går och sätter dig där du vill att husse ska lägga sig när ni vilar. Det blir ju liksom att du anvisar både plats och vilken aktivitet som ska vidta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är väl bara husse som är litet gnällig och påstår att han inte får plats om jag ligger där? Jag tycker förstås att det finns massor av plats alldeles bredvid mig, och sen när han lagt sig kliver jag ju upp på honom. Lätt som en plätt är allt ordnat!

   Radera