Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 9 februari 2015

Från moll till dur


I fredags kidnappade matte min bästa gäst! Åtminstone försvann de tillsammans mitt på dagen, och när matte litet senare kom hem, var hon ensam? Det var väldigt tråkigt, måste jag jama, för hela veckan hade jag det så underbart bra. Som jag har njöt av all extra kärlek jag fick av favoritgästen! Men på fredagskvällen fick jag hålla till godo med matte igen, när det var läggdags. Höll henne sällskap ända tills hon började titta på en film om en simmande katt. Det blev litet för högljutt för min del, så jag tackade för mig och drog mig tillbaka till ett lugnare rum.

Lördagen har jag strukit ett streck över, all utevistelse var omöjlig om man ville stanna kvar på marken. Försökte flera gånger i de olika dörrarna, men det räckte att höra vrålet där ute för att backa. Men sen! Livet har återvänt, ljuset har skådats och humöret är i topp! Varm sol och många plusgrader har möjliggjort ett nästan normalt liv igen! Alltså, att man tassar ut på morgonen, och sedan stannar kvar där hela dagen. Det var längesedan det hände. Men gissa om jag har njutit över att äntligen få uppleva det igen?!
18 kommentarer:

 1. Förstår att du saknar din gäst, men hon kommer kanske tillbaks någon gång igen?
  Jamar som du, vilket varmt o soligt väder vi haft idag.
  Kan tänka mig vad du njutit av att få sola pälsen igen.
  Jag har varit ute på altanen hela förmiddagen med husse.
  Och skönt var det, för matte drog omkring med snabeldraken som jag hatar.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har jamat klart för henne att hon inte får dröja så länge med nästa besök!
   På altanen har du säkert haft det lika skönt som jag hade det där ute! Om husse också var där så länge, måste det varit varmt!? Stackars dig som inte gillar snabeldraken! Jag bryr mig inte ett dugg om den. Fast det finns en katt här som bryr sig desto mer.

   Radera
 2. Visst var det en härligt solig helg.
  Vi hade det soligt idag också, underbart.
  Fast vi ville ha fler + grader!
  Ha en mysig kväll!

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, tänk att det kan kännas så här? Hade nästan glömt det! Och hade hela sju plusgrader idag! :-)

   Radera
 3. Härligt med lite skön sol som tröst när din favoritgäst har lämnat dig.
  Förstår att du övergav matte när hon började titta på simmande katter, man kan ju få mardrömmar av mindre. *ryser*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det en bra tröst, det tycker jag med!
   HUR kan man frivilligt simma omkring i ett hav? Jag bara frågar? Och tvåbeningarna runt omkring förde ett jamarns oväsen om det! Håller med, jag ryser, jag också!

   Radera
 4. Bra att du inte gick ut i busblåsvädret - du kunde ju ha blåst bort!! Hua mej!..............

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fanns inte en chans att lura ut mig i det hemska vinandet! Nåt har man väl lärt sig genom åren??

   Radera
 5. Det var ju väldigt dålig tajming måste jag jama. Både busväder och ingen favoritgäst att gosa med på en gång. Hoppas hon förstår att det är DU som bestämmer när hon ska åka nästa gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har verkligen visat så mycket jag bara kunnat hur jag uppskattat hennes närvaro här! Och jag vet att hon gillar mig jättemycket också. Det borde väl betyda något, tycker jag??

   Radera
 6. Visst blir man glad av solen, nu känns den ju till och med lite varm! Trist att favoritgästen åkt men hoppas hen kommer tillbaka snart.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissar att också ni kan känna solvärmen i era fönster? Jag har suttit mycket på min vedbodstrappa i värmt pälsen, åh, så härligt det varit! Jo, gästen har LOVAT att hon ska komma tillbaka ganska snart i alla fall!

   Radera
 7. Du kanske kan locka tillbaka din snälla gäst med erbjudande om gratis magmassage och kattupunktur?
  Visst är det skönt när solen tittar fram? Man känner sig direkt lite gladare, även om jag inte är utekatt så njuter jag i fulla drag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har fått massor med extra behandlingar av olika slag, så jag tror nog hon snart är här igen när hon upptäcker hur tomt det är utan mig!
   Du är ju ändå litet utekatt, för altanen är väl utomhus?? Säkert är det jamarskönt där!

   Radera
 8. Trist att gästen försvann, men som Sippo jamar - du har ju bra grejor att erbjuda om du vill försöka överjama henne att komma tillbaka. Visst var det hemskt som det blåste i lördags, vi vågade inte ha fönstren öppna ens den minsta lilla glipa. Hoppas solen är här för att stanna nu och att det bara blir varmare och varmare!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte det behövs någon större överjamning, hon längtar säkert redan efter en Gustav i sitt knä?!
   Önskar också att det ska fortsätta så här skönt där ute. En sak vet vi i alla fall, solen kommer bara bli varmare och varmare nu! :-)

   Radera
  2. Trist när trevliga gäster åker hem :(
   Här blåste det också massor i lördags , berättade matte när hon kom hem från jobbet.

   Tassklappar o Nosbuffar

   Radera
  3. Jag förstår att det blåste hos dig med, du bor ju så nära. Hoppas det har blåst ifrån sig nu, det har varit för många stormar nu tycker jag!

   Radera