Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 5 februari 2015

Två plus två
Jag har fönster åt två håll. Antingen mot gatan, eller mot stranden. Mot varje håll har jag också två fönster. Mina favoriter är de två mot stranden. Jag har fått kompromissa med matte när det gäller tillgängligheten. Som ni kan se står skräp i vägen för bättre spaningsmöjligheter. Men i det andra fönstret, i sängkammaren, är det rensat. Åtminstone finns inget störande.

Det ena fönstret mot gatan bryr jag mig inte alls om, trots att där finns gott om plats. Ändå har man full uppsikt över Restaurang Pipiga Pilfinken därifrån. Men hur kul är det? Jag vill ju besöka stället kattligen! Från det andra fönstret brukar jag bedriva viss spaning. Där finns en bra sittplats, men det är för det mesta rätt händelsefattigt där utanför.

Som ni förstår, tillbringar jag mesta arbetstiden i sängkammaren. Förutom när min hjälp behövs på kontoret, förstås! Att husse är den som har största hjälpbehovet där insåg jag för länge sen. Så just nu, när han är borta, kan jag ägna mig mer hundraprocentigt åt traditionellt kattliga sysslor. Helt okej, det med. Huvudsaken man håller igång!


 

14 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ibland tänker man kanske inte så mycket på hur bra det är att kunna välja, men det är faktiskt en stor förmån!

   Radera
 2. Det är skönt när man kan välja var man vill vara för stunden.
  Men ibland blir man trött av att välja o då är det bra att man kan gå o lägga sig o sova istället.
  Jag har också fönster åt två håll och husse har satt upp fågelrestaurang på båda sidorna.
  Men idag kände jag inte för något utan hoppade in i husses kalsonglåda (rena givetvis) o la mig att sova under tiden matte o husse körde ner till ditt tillhåll.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att kunna gå och lägga sig är ju också ett val! Ett mycket bra sådant!
   Vad förnämligt att ha flera restauranger. Jag har också flera, men de är på nästan samma ställe.
   Idag har jag faktiskt varit ute en del i solen, men jag tror inte jag såg din husse och matte?

   Radera
 3. Lyxigt värre. Jag har bara tre fönster åt det ena hållet. Fast det gör inget, det är där det mesta händer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur då, tre fönster åt ett håll inget händer skulle ju vara jamartrist! ;-)

   Radera
 4. Om man 'råkar' ha ned tillräckligt många krukor å onödiga pryttlar i fönstren så brukar de efter ett tag bli rensade - matte ger upp, hihihi!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suckjam, jag är nog alldeles för beskedlig? Jag har aldrig flyttat någon kruka. Det enda jag flyttar på är pennor på skrivbordet, de som egentligen ska ligga på golvet, alltså.
   Men visst vore det trevligt med litet mer plats i fönstren!

   Radera
 5. Fönster är bra! Tycker nog att i just det fönstret du visar borde det finnas lite mer fri yta för en stilig katt helt nära rutan.. annars är det härligt att sitta och spana ut. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hittills haft svårt att övertyga matte om att hon ska städa bort sina blommor. Vi för givetvis ständiga förhandlingar om detta. Jag har ju lyckats i sängkammaren, men mycket återstår, som synes!

   Radera
 6. Förstår att du har fullt upp med alla dina sysslor. Man kan ju tycka att dina människor borde underlätta ditt arbete så mycket de kunde, till exempel genom att hålla dina utsiktsplatser rena från skräp. Tur för dem att du är så tålmodig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med om att man kan tycka det, men jag är ändå glad över att bästa fönstret är rensat. Plus att jag fått ett trappsteg dit, det är faktiskt rätt skönt!

   Radera
 7. Hade gärna suttit i vårat köksfönster , men det har mina 2-benta helt belamrat totalt , tur att jag kan spana från sängkammarfönstret i alla fall :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, du har också de problemen? Men det är väl alltid något att du som jag kan spana ordentligt från ETT fönster? Man får väl vara tacksam för smulorna?

   Radera