Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 18 februari 2015

Lurad, igenSolen tittade fram en alltför liten stund mitt på dagen, men jag hann bli varm på nosen i alla fall!

Jag vet inte hur det är med er, men jag börjar känna mig som en ny katt, nu när solen och luften blir allt varmare? Lusten att göra trädrusningar faller på allt oftare, och till och med att jag har dristat mig till att återigen hoppa över staketet till grannen, i stället för att dra mig över! Det, ni!
Solen verkar ge rent magiska krafter!

Sen finns det vissa nackdelar med det hela också. Sprut i nacken, till exempel. Det har klagats här på kliande bett, och paralleller har dragits till min närvaro i sängarna? Härom morgonen blev jag därför överfallen i ett bakhåll innan jag skulle ut. Med vapnet dolt bakom ryggen låtsades matte att hon skulle öppna dörren, och skred till verket när jag förväntansfullt stod beredd att tassa ut. Lömskt är bara förnamnet! Men okej, en varm sol kanske trots allt är värt det? Även om jag för ett ögonblick hade min tvivel.


  

10 kommentarer:

 1. Jag och tjejerna håller fullständigt med, solen ger magiska krafter och man blir som en kattunge igen.
  Men du verkar ju ha det komplett livsfarligt så fort du ska ut, med en lömsk matte som sprutar blött i nacken på dig. Det är väl en av fördelarna med husse, kan lyckas inte lura mig. Eh, inte så ofta i alla fall. Jag är verkligen tacksam över att slippa sprut i nacken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där ögonblicket när man känner det våta komma i nacken, uschjam så obehagligt det är! Jag brukar rusa ut så fort det över för att försöka komma ifrån det hela. Att husse inte lyckas lura dig beror förstås på att du är en alldeles ovanligt smart katt!

   Radera
 2. Jag jamar med att vårens nära ankomst ?? gör att man blir gladare o piggare.
  Och man vaknar tidigare också p g a ljuset.
  Hur kan din husse o matte härleda kliande till dina sovvanor i sängarna?
  Dom kan ju ha dragit på sig något själva när dom varit ute i naturen.
  Du skulle nog skaffa någon sorts backspegel runt halsen så du kunde se när din matte är på väg att överfalla dig.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen skillnad på aktiviteten nu och för någon månad sen! Hoppas nu bara att solen kan stanna kvar litet längre än de futtiga minuter som den visade sig idag?!
   Jag har också försökt påjama att de där som bits faktiskt kan ha hoppat på dem där ute! Och att de sedan följde med till sängarna, det är väl inget konstigt?
   En nackbackspegel är exakt vad jag skulle behöva, vilken oerhört klipsk idé! Måste kolla runt på nätet var en sådan kan införskaffas!

   Radera
 3. Ja det är så härligt att det nu är vår i luften, det luktar vår å det är massor av saker att spana på från vår innätade altan. Du med ditt STORA revir har ju massor att göra nu förstår vi! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nu är jag tacksam för varje dag med uppehåll så jag kan hålla efter allt! Det är full fart på restaurang Pipiga Pilfinken med både fjäderkotletter och ekorrar, och att studera sådana är ett av mina stora intressen. Så nog är det mycket nu!

   Radera
 4. Åh men ni har ju inget vitt! Härligt att komma ut i solen då!! Det där sprutet i nacken var väl sådär men det kan ju faktiskt vara värt det.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, här har inte funnits minsta lilla vitt på ett bra tag. Och inte saknar jag det ett endaste dugg! :-)

   Radera
 5. Tänk att otygen också vaknar av solen, vi trodde att de låg i dvala eller nåt...
  Ett litet sprut i nacken är billigt pris för att få komma ut och njuta av vårsolen redan i februari :)

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som alltid vaknar alltför tidigt varje år är snölopporna! När det varit litet snö och den har försvunnit, då verkar de trivas. Och de bits något alldeles förfärligt, kliar i en vecka ungefär. Jo, sprutet är nog värt det, utom precis vid sprutögonblicket och en stund därefter!
   Sen kan man ju inte vara säker för fästingarna heller när det är mer än 4 plusgrader. :-(

   Radera