Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 12 maj 2015

Och telefonen säger?
Det har pågått en tid, både före och efter min hotellvistelse. När jag kommit in och ätit min andra frukost, försvinner både matte och husse. Och de är borta länge! Ofta får jag följa med dem ut, när de ger sig iväg. Men ibland är det stopp! "Idag får du stanna inne, Gustav" säger de med en tillgjort len röst. "Det är inget väder för en katt idag", kan de tillägga sedan. 

Som ni kan se på bilden ställer jag mig högst tvivlande till detta påstående. När jag var ute nyss, var det definitivt kattväder? Men nej, telefonen har sagt att det ska bli regn!? Som ni kanske vet vid det här laget, är jag en fridens kisse, som aldrig går till tassgripliga protester. Men jag gör det jag kan för att visa mitt missnöje! Blir femton kilo tung när de ska bära ut mig från kontoret, och sätter mig sedan i ett hörn med en förebrående blick.

Den där telefonen har alldeles för stor makt, det är min bestämda åsikt! 

10 kommentarer:

 1. Vaa!!!
  Kan telefonen jama om hur vädret ska bli?
  Ibland hör jag mumlas om ord som DMI, SMHI men det verkar nästan aldrig som att dessa är överens eller att det blir som dom tror.
  När din matte o husse stängt in dig o åkt har det alltid blivit dåligt väder då eller?

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, jag måste väl jama att hittills har telefonen haft rätt för det mesta, men det betyder ju inte att den kommer ha rätt nästa gång, eller hur!? Men just idag på eftermiddagen var det skönt att vara inomhus!

   Radera
 2. Jam, vad ska man jama? Man förstår ju hur du har det om en telefon ska ha större makt än husets egen katt! Tur att inte vi håller på med såna där saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag skulle kunna tänka mig att ha en telefon som bestämde när det skulle utdelas vitfisk. Eller som bestämde när mattar och hussar får lämna huset. Till exempel!

   Radera
 3. Vi har samma problem med husses telefon. Vad är det för märklig mojäng egentligen, vars åsikter tydligen väger tyngre än en klok katts?? *upprörd*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det konstigt? Det vore ju så mycket enklare att bara fråga oss än att knappa på den där telefonen?

   Radera
 4. Men vad jamar du? Bestämmer telefonen om du får gå ut? Hur ka en telefon få bestämma över områdets väktare? *skakar oförstående på huvudet*
  Nä, det där förstår vi inte.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nog verkar det som om telefonen bestämmer? Även om jag förstås inte vill ha regn i pälsen, tycker jag att jag själv ska få avgöra det lämpliga i utetassande. Sen ska det väl erkännas att OM det blir regn medan de är borta, tycker jag att telefonen inte är så dum ändå. Men det jamar jag inte om för matte och husse!

   Radera
 5. Tur att jag är innekatt för det mesta. För jag gissar att den där telefånen hade bestämt huruvida jag skulle få gå ut också!

  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera