Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 27 maj 2015

Vilken morgon!


Det hände något riktigt obehagligt i morse. Första varningssignalen: Både husse och matte var uppe ovanligt tidigt. Redan då började jag ana oråd, och besökte lådan, något jag normalt undviker. Sen dröjde det inte länge förrän jag fick mina farhågor bekräftade. Husse kom bärande på transportburen!!! Varje katt med förståndet i behåll inser vilka åtgärder som skyndsamt måste vidtagas. Ett säkert gömställe är vad som gäller!


Jag utsåg golvet under husses säng, längst in mot ena gaveln, till mitt skyddsrum. Hörde hur det stökades där ute, och hur mina människor låtsades som om allt var precis som det skulle. Gick jag förstås inte på! Inte ens när jag hört burdörren låsas kom jag fram. Mig skulle de inte lura! Nä, jag stannade i mitt skydd ända tills jag hört ytterdörren låsas. 
Sen gick det en ganska lång stund innan de kom tillbaka. Kikade försiktigt fram, och såg Puff släppas ut ur buren. Hon sprang jamande förbi mig, och jag blev helt plötsligt osäker. Tänk om de skulle ta mig nu? För säkerhets skull ilade jag tillbaka till mitt fort. Men när jag hörde matpåsen öppnas i köket slängde jag säkerheten överbord och tassade försiktigt dit. 

Buren var borta, och faran verkade över för den här gången? Puff hade en del att jama om det hemska stället hon varit på. Fast hon hade fått mycket beröm för att hon varit så duktig och låtit sig undersökas. Nu ska hon få äta inbakade leverpastejkulor igen, i tio dagar. Så hon är nöjd med det, och jag är mer än nöjd att det för en gångs skull lönade sig att gömma sig!


 

14 kommentarer:

 1. Puh, vilken tur att det inte var din tur men tänk så lättlurad Puff är - hon fattar väl inte att det är meducanin inne i kulorna, fast tur e väl det :-).
  Tänk att vi katter genast känner på oss när något lurt e i görningen, så löjligt när tvåbeningarna liksom ska låtsas att allt e som vanligt, det känns ju å hörs direkt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en pärs i morse, kan jag lova! Inte fattar Puff att det är något oätligt i leverpastejen, hon bara glufsar i sig? Skulle jag ALDRIG göra!
   Nä, inte går det att lura oss, så bra skådespelare finns inte!

   Radera
 2. Min kisse verkade förstå flera dagar innan det var dags. Känner igen, gömma sig längst in under säng/soffa. Jag var tvungen utarbeta en strategi, stänga dörrar i god tid o s v. Men hon klarade veterinärbesök under ca 14 år. Men hon var en exakt kopia på Gustafs beteende!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, tänk vad otroligt iakttagande, känsliga och smarta katter är! :-)

   Radera
 3. Oj, vilken tur att du hann ta skydd så att inte du blev intvingad i buren! Här var matte ännu lurigare förra veckan och tog hem vettisen hit så ingen av oss 3 slapp undan stick i nacken *muttrar*
  Hoppas det inte är något allvarligt med Puff utan att hon blir frisk av leverpastejskulorna.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sällan som denna strategi lyckas, så det gömstället måste jag komma ihåg! Vad lurigt att ta hem vettisen, då vet man ju aldrig vilka besökare man kan lita på i fortsättningen?
   Puff blev bra förra gången av kulorna, men nu kom de konstiga nysningarna/hostan tillbaka, så hon får en ny kur. Hoppas också hon blir frisk.

   Radera
 4. Vilken jamarns tur att du insåg faran direkt! Annars vet man inte hur det hade gått. Även om leverpastejkulor är gott (vilket jag inte vet om du tycker), så är det knappast värt att bli inkörd i en transportbur för. Fast förresten tycker jag du ska få belöning ändå för att du var så smart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag låg där under sängen jättelänge, och tänk att de inte hittade mig?! Fantastiskt att lyckas för en gångs skull!
   Nä, jag vet faktiskt inte något som är värt att bli inburad och ivägkörd för? Den där buren brukar bara innebära elände! Och nog är jag värd litet sticks ikväll, det tycker jag med!

   Radera
 5. Smart av dig Gustav! Här har de en annan taktik, de tar upp buren en eller ett par dagar i förväg så att man inte tror att det ska hända något och sedan helt plötsligt så sitter man där! Hur var det med Puff, eftersom hon ska äta leverpastejkulor så funderar vi lite.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina människor brukar också göra så, men inte nu. Förmodligen för att, när jag ska luras, det behöver vara mer klass på lurendrejeriet? Puff kan man lura i vad som helst med en godisbit!
   Puff hade redan i vintras väldigt häftiga nysningar, som hon fick tablettinbakade leverpastejkulor för. Då blev hon bra, men för en tid sedan började det igen. Så nu får hon en ny kur, så får vi se.

   Radera
 6. Jag förstår ditt agerande fullständigt. För var katt vet ju vad som menas med en transportbur. *ryser*
  Skönt att det inte var din tur den här gången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, jag kan inte påminna mig en enda gång det hänt något positivt i samband med buråkandet!? Jag är helt nöjd och tillfreds nu. Yippie, jag slapp!!!

   Radera
 7. Jamar som alla de andra, vilken tur att du slapp vettis.
  Stackars lilla Puff, dålig igen, men hoppas hoppas att hon blir bra av "leverpastejkulorna".
  Det är märkligt att tvåbeningarna aldrig lär sig att vi märker ALLT....
  Dom låtsas så bra tror dom men vi KÄNNER när det är något i görningen.
  Som idag här hemma, dom trodde dom lurade mig att allt var som vanligt efter lunchen, men jag kände nog att det var något i görningen.
  Och jojomen, efter lunchen rymde dom ifrån mig.
  Dom kom hem bara för en liten stund sedan.
  Inte tänkte dom på att jag behövde hjälp med att sätta i gång dataskrället för att kunna skriva till dig.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ligga där tyst och stilla så länge var värt sin belöning!
   Hon ÄLSKAR sina leverpastejkulor, hon kanske blir frisk bara av lycka? Fast hon är inte dålig för det mesta, det är bara ibland, några gånger i veckan hon har fått de hemska anfallen. Vettisen Kristina i Våxtorp säger att det måste vara en infektion eftersom Puff blev bra av antibiotikan förra gången. Men det är en konstig sådan, eftersom hon är helt som vanligt emellan anfallen.
   Jaså, du har blivit lämnad ensam hemma? Brukar vara långtråkigt, men kanske ändå rätt skönt att slippa vara med människorna, som säkert inte gjorde något kul?

   Radera