Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 18 maj 2015

Ännu en helgSå har det varit en helg igen. En härligt händelselös sådan. Allt har gått enligt sedvanliga rutiner och utan större motgångar. Visserligen blev det litet trist väder på lördagen. Gjorde att min utevistelse på eftermiddagen inskränkte sig till att ligga på mitt liggunderlag vid ytterdörren, precis intill husväggen. När det inte blåser från fel håll håller man pälsen torr där. Det blev aningen långtråkigt att ligga där till slut, så när matte öppnade dörren för tredje gången för att fråga om jag ville komma in, så accepterade jag. Motvilligt.

Som kompensation för den litet tråkiga lördagen var fredagen desto mer perfekt. Var så härligt ute, hoppade över frukosten och tog den till lunch i stället. På eftermiddagen hittade jag mina människor på altanen. Jag blir alltid lika glad när jag finner dem där, och vi får mysa tillsammans i solen. Länge.

Idag försvann både husse och matte över dagen, men som tur var hade de lämnat växthuset öppet, och med lunch och vatten där inne. "Idag får du vakta huset, Gustav" förmanade de innan de åkte. Och det är klart att jag gjorde!


18 kommentarer:

 1. Det måste ju kännas underbart för matte och husse att veta att du vaktar huset när de är borta! Det värsta är ju att det blir alldeles för lätt för dem att lämna huset då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju litet dumt förstås, det där sista du skrev. Men plikten framför allt! Jag kan ju liksom inte låta bli att passa huset heller, för jag vill förstås inte att det ska komma några dummingar och ta mina saker!

   Radera
 2. Vilken härlig helg du haft.
  Jamenvisst, är det skönast när allt är som vanligt o man har sina människor bredvid sig.
  Brunchen på fredagen var du ju värd efter genomgången av reviret o sen bara mysa på altanen.
  Låter precis som jag vill ha det och även har haft det i helgen.
  Men det var värst vad det yrde i pälsen i helgen för övrigt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen har vädret inte så stor betydelse, bara man har sina människor omkring sig. Visst är det härligt att sola tillsammans på altanen, men att, när det blåser och regnar, ligga på husses mage när han ligger och läser, har också högsta mysfaktorn!

   Radera
 3. Låter som om ni hade en toppenhelg. trots lite trist väder :)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, och jag är noga med att visa min uppskattning också, särskilt på husses mage!

   Radera
 4. Snacka om att du var på G - hoppade över frukosten å tog den till lunch, jösses - at du orkade jobba på tom mage?.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det händer ibland att jag inte bryr mig om frukost, men då är jag verkligen hungrig till lunch! Men magen var nog inte alldeles tom, jag brukar tassa upp och ta mig några torrisar på natten, eller framåt morgonen. Det är förstås inte frukost, det är skålen med blötmat!

   Radera
 5. Perfekt helg tycker vi! Nosdbuffar

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt att sitta i solen och mysa med sin människa? Eller människor i ditt fall. *kurr*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, en perfekt kombination av två bra saker! :-)

   Radera
 7. En bättre och pålitligare husvakt kan de knappast få. Mys i solen på altanen lät härligt!
  Här har vi haft fullt upp med att hålla koll på nya luddbollen
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är nog så, de kan lita på mig, jag håller mig alltid nära mitt hus. Och skulle det komma in en bil på gården är jag genast där för inspektion!
   Kan tänka mig att det är massor med jobb med en luddboll, mycket mer än att vakta ett hus!

   Radera
 8. Låter härligt med en lugn och skön helg !
  Här jobbade min matte det mesta av helgen , så jag antar att man kan jama att jag och husse hade det lugnt och skönt ;-)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vara med sin husse är inte det sämsta, tycker jag!

   Radera
 9. Ja, vädret är inte att lita på, sanna våra jam. Iskallt och regn ena stunden, solglimtar den andra, men aldrig så där pålitligt, stadigt varmt och gott som både vi katter och våra människor vill ha det.
  Så trygga dina människor måste känna sig som har dig som pålitlig vaktkatt när de åker bort. De behöver ju inte vara oroliga en sekund, de vet att du håller din vakande tass över allt och alla!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, precis, nyss satt vi och solade, och nu regnar det, och till och med Åskar vill visst vara med!
   Jo, de ser i alla fall lugna ut när de ger sig iväg. Men det är skönt när de återkommer, så jag slipper ansvaret!

   Radera