Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 17 september 2015

Har gjort en upptäckt


Hej på er, här kommer jag och tassar förbi som hastigast! Har haft en annorlunda vecka, ensam med husse. Och Puff, förstås, men hon räknas liksom inte. Och nu kan jag berätta att jag gjort en upptäckt! Nämligen den, att husse varit betydligt mer lättdresserad än matte, nu när han och jag
Får fundera på hur jag ska finslipa min uppfostran
varit ensamma! 


När jag, till exempel, kände för att tassa ut vid fyra-tiden på morgonen var det bara att annonsera det, så fick jag upp husse ur sängen! Visserligen fick jag ta till några av mina special-arior, men ändå! När det gäller att stiga upp den tiden verkar matte ha samma hörselproblem som jag ofta har, när hon ropar på mig på kvällarna?

Jag har också den här veckan uppfostrat husse beträffande frukosttiderna. Har bestämt att den ska serveras minst en timme tidigare än förut. Tyvärr har jag hittills misslyckats med att få större portioner, men det jobbar jag på. Nästa gång matte ger sig iväg, kanske? 

12 kommentarer:

 1. Vad roligt att höra från dig igen.
  Jag kan jama för dig (matte får inte höra detta) att min husse är också mycket mer lättdresserad än min matte.
  Hon har mer principer, vad det nu är, jamar hon ibland.
  Fast jag har rätt bra pli på henne också ska väl sägas även om hon inte vill erkänna det.
  Men detta med mer mat till dig, givetvis ska du fortsätta bearbetningen av husse när det gäller detta så livsviktiga ämne.
  När matte är hemma igen på heltid då har du nog lyckats genomföra det.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jahajam, där ser man! Ett allmänt drag hos hussar kantänka? Jag har också hört något om principer, men har inte riktigt förstått varför såna ska finnas?
   Självklart kommer jag inte ge mig när det gäller matstorlekarna. Att det är ett livsviktigt ämne har du så rätt i!

   Radera
 2. Det gläder mig att du gör framsteg med din uppfostran av husse. Tror inte det är så ovanligt att hussar är lite mer lättdresserade än mattar - vad det nu beror på. Klart du måste jobba på ransonerna nästa gång matte smiter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket intressant att du framför samma synpunkt som Ozzy beträffande hussedressyr! Tror jag ska ta och fundera på detta nästa vecka, när jag återigen är förhindrad att blogga.

   Radera
 3. Här kommer en till som tycker det är lättare att dressera husse än matte när det gäller mattider och mängd. Men när det kommer till bus och lek så är matte BÄST tycker både jag och Conrad :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där kan jag hålla med ovanstående jamare! Min matte är också bäst när det gäller fria aktiviteter! Rätt märkligt att vi har så lika erfarenheter?!

   Radera
 4. Hussar ÄR mer lättflörtade än mattar, DET är ett faktum, men att du får honom ur sängen klockan nästan-mitt-i-natten är fankattiskt!
  Du får fortsätta med hussedressyren med varsam tass om och när matte är på "rymmen" ;-)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kanske skulle göra en undersökning på det här, och gå till djupet med denna intressanta fråga?! VARFÖR är hussar mer lättflörtade, och kan man i så fall utnyttja den kunskap man får fram och sen överföra den på mattar? Tänk om det finns en dressyrformel man kan överföra och få att fungera på mattarna också? MYCKET intressant!

   Radera
 5. Attans också att jag bara har en matte!
  Och hon har också principer... Grava hörselproblem på natten. Och även språkproblem. Hon kan bara hyscha då på sin höjd, men inte prata...
  Vill också ha en husse som skämmer bort mig! (Fast matte påstår att jag är bortskämt som det är)
  Men man kan väl aldrig vara för mycket bortskämt som katt, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kallar det inte att vara bortskämd, utan att man lyckats i sin uppfostran! Dessvärre verkar mattar vara knepigare att få att lyda, men om jag får till min avhandling (som jag skrev till Amanda här ovanför) så kanske jag kan ge tips på hur du ska gå tillväga!

   Radera
 6. Vår erfarenhet är densamma, hussar är mer lättdresserade! Bra jobbat, nästa gång tror vi du lyckas med mer mat också.Nos buffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oerhört intressant med denna samstämmighet! Här måste till ytterligare studier!

   Radera