Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 29 september 2015

Men menyn, då?


Hej på er igen, nu är jag tillbaka! Åtminstone en dryg vecka. Sedan kommer det sista rycket, som matte uttrycker det? Det ska bli skönt när det ryckts färdigt!

Puff och jag har tillbringat tiden sen sist på vårt hotell. Nu börjar vi känna oss rätt hemma där. Standarden på de olika rummen är ungefär densamma. Inget att klaga på. Alla har förstås egen toa, men tack och lov ingen dusch. Ändamålsenligt möblerade, fast jag brukar ta med min säng, en cigarr och nåt annat med kattmynta. Litet avkoppling fram på kvällskvisten är väl en självklarhet på semestern?

När det varit hyfsat väder har både Puff och jag vistats en hel del ute på våra privata altaner. Tror vi båda är rätt nöjda med att slippa mingla och umgås med övriga hotellgäster? Ibland utbyter jag väl ett och annat jam med någon av de andra, men bara när jag själv känner för det.

Personalen på hotellet är väldigt uppmärksam och mån om att vi gäster ska ha det bra, men jag saknar menyn med förslag på dagens olika maträtter? Skulle varit trevligt att få in den varje morgon, och sätta sin tass på dagens val! För nu är maten för all del god, men jag tror hotellet anlitar  samma kock som hemma? Exakt likadan doft, smak och utseende på bitarna? Väldigt skumt, måste jag jama!

Nåjam, nu är jag hemma igen, solen skiner, och även om det var för kallt att tassa ute i morse, är det riktigt härligt att kunna kontrollera sina egna domäner igen! Och hotell och vila i all ära, men visst mår man allra bäst, när man har något meningsfullt att göra?


 

14 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaks !
  Så roligt att höra från dig igen.
  Ja, hoppas verkligen att det ryckts färdigt snart, för även om det kan vara kul att bo på hotell, och i ert fall med all inclusive, så är hemma bäst.
  Jasså, samma kock som hemma?
  Då föreslår jag att nästa gång du o Puffen ska bo där att du jamar att då ska det minsann vankas Skrei också.
  Själv har jag jamat på danska idag.
  Lite grötigt låter det, men dom förstod mig nog ändå där nere på grönområdet-stranden i Slettens Havn där jag alltid luftar mig.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrei borde vara en självklarhet på alla hotells menyer, kan man tycka! Ska påpeka det inför nästa vistelse, absolut!
   Jama danska??? Det skulle jag ALDRIG klara! Du gör mig mäkta imponerad!

   Radera
 2. Välkommen hem! Det är alltid skönt att vara hemma även om man har haft det bra när man varit borta. Nu får du kontrollera ditta Område ordentiligt.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Visst är det jamarskönt att vara hemma, det håller jag med om! Och Området är inspekterat och kattifierat!

   Radera
 3. Vad roligt att du är där du ska vara igen. Trots att hotellet verkar OK har det tydligen en del övrigt att önska, särskilt i restaurangdelen. Man tycker ju att en matsedel med åtminstone ett 10-tal rätter att välja mellan vore rimligt. Hoppas de bättrar sig till nästa besök (som vi hoppas blir väldigt kort).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det! Ja, restaurangdelen är jag inte riktigt nöjd med. Ett tiotal rätter vore en riktig dröm, tycker jag! Minimikravet är väl att det finns åtminstone dagens fisk, fågel och vilt? Ska framföra det till ledningen inför nästa besök!

   Radera
 4. Välkommen tillbaka. Det låter som ett kanonhotell det där. Fast visst är det märkligt att maten ser ut och smakar likadant överallt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bästa hotellet jag känner till! Kan de bara få till restaurangverksamheten till samma nivå, kommer jag bli fullkomligt nöjd!

   Radera
 5. Välkommen hem Gustav !
  Visst är det ett bra hotell du och Puff varit på , vet jag ju av egen erfarenhet :)
  Men som du jamar borta bra men hemma bäst !
  Skönt att höra att det där ryckandet snart är över :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Funderar ibland på om du och jag kanske bott i samma rum? Kanske finns litet Kjelle-doft kvar i nån vrå?
   Ska bli SÅ skönt när det slutar ryckas, det är vi helt överens om, alla i det här huset!

   Radera
 6. Välkomna hem Gustav och Puff!
  Skönt att ni är hemma igen. Det är alltid bästast, även om det är mysigt att bo på hotell ibland :)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Håller helt med, bästa stället är HEMMA!!! :-)

   Radera
 7. Man kan ju tycka att ett hotell med sådant gott renomé borde ha en särskild fiskmenu med MINST 5 olika alternativ!!!....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med ovanstående jamare! ;-D

   Radera