Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 30 september 2015

Det är frågan?Ut eller in, det är frågan?

Har ni tänkt på hur många val ni gör varenda dag? Här står jag och funderar på ett av dagens nästan oräkneliga val. Ut eller in? Kan tyckas som ett beslut av låg betydelse. Ett rent vardagsval. Men man vet aldrig vilka följder det kan få?

Om jag tassar ut, kan just då en mus springa förbi. Det vore ju trevligt. För mig. Eller en stor hund komma springande, en som ogillar katter. Mindre skoj. Kanske rusar jag upp i den höga tallen igen? Och grenen brister, och jag bryter benet?!

Stannar jag i stället inne, finns risken att jag blir inlåst om jag lägger mig för att vila en stund, och människorna ger sig iväg. Och jag går miste om musen där ute. Fast möjligheten finns också att det vankas godis.

Det är inte lätt att veta vilka val man ska göra?


12 kommentarer:

 1. Man får verkligen tänka igenom riktigt noga när man ska göra sina val.
  Vad man än gör så kanske man missar något bra men å andra sidan vågar man inget så missar man kanske allt.
  Det tål att tänkas på.
  Jag darrar på morrhåren när jag tänker på hur mycket våra tvåbeningar ska välja i livet.
  Fast det bästa valet dom över huvud taget kan göra är att skaffa sig en KATT.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte är det lätt att välja rätt alla gånger, och ibland är det nog rena turen att det blir bra? Och om man tänker efter väljer man ju HELA TIDEN! Nä, det kanske är bäst att inte fundera så mycket på det, då blir det bara jobbigt!
   Och naturligtvis är att se till att hemmet har minst en katt det allra bästa valet!

   Radera
 2. Hehe. Så där brukar jag också tänka ibland. Man kan inte direkt anklaga oss för att ta förhastade beslut. Eh, inte så ofta iallafall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För det mesta är förstås våra val gjorda med eftertanke och klokhet! :-)

   Radera
 3. Alltid knepigt att göra rätt val. Men med den eftertänksamhet, rutin och klokhet du besitter tror jag att du gör rätt val. Och väljer du att stanna inne idag och missa dagens mus, så kanske den vuxit till sig och är ännu god... eh, intressantare i morgon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så positivt ska man resonera, tycker jag! En miss idag kan innebära en fördel i morgon! Mycket bra! *klappar med tassarna*

   Radera
 4. Visst är det svåra val ibland! Då är det bra om man är flera, då kan man ta varsitt rum och jama till de andra om det skulle komma in en rolig fluga eller hända något annat skojsigt. Annars brukar man höra om Hasse får syn på något för han är lite klumpig och har ofta ner saker. Matte säger att han är lite tonårsfumlig och inte riktigt har koll på vart armar, ben och tassar börjar och slutar. *fnissjam*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är det enklare med val om man är flera, åtminstone i vissa situationer? Och Hasse får njuta så länge han kan av att kunna ha ner saker och jama att han är tonåring. Det funkar inte för mig längre...

   Radera
 5. Livet är faktiskt en massa val - stora och små. Och ibland kan val som man tror är små, visa sig få STOR betydelse - som till exempel om den där hunden skulle komma när du tagit tasset utanför dörren... Men eftersom man ändå aldrig kan veta något säkert, så kan man lika bra göra det man känner för, resonerar vi :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni jamar lika klokt som vanligt! Om man skulle fundera på konsekvenserna av sina val skulle man inte få mycket gjort! Men ibland kan man tycka efteråt att det var tur att man valde som man gjorde. Eller inte!

   Radera
 6. Ibland är det tröttande med alla beslut man måste fatta. Det är inte lätt.nosbuffar

  SvaraRadera
 7. Just därför gäller det att ta sig en ordentlig funderare emellanåt!

  SvaraRadera