Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 4 september 2015

Vill också vara med!


Hej! Det är jag som är Puff. Eller Puffen. Puffisen går också bra. Ibland kommer jag gästa här på fredagarna. Vi är ju faktiskt två katter här i huset, och jag tycker inte det är rättvist att Gustav ska få ta precis all plats här! Jag kan väl få vara sajdkick, eller vad det heter?

Jag ska berätta litet om mig själv. Precis som Gustav, har jag inte alltid bott här. Min förra husse jobbade väldigt mycket, att jag och min syster tyckte det blev litet långtråkigt i lägenheten. Därför piffade vi upp den på diverse olika sätt. Vår husse uppskattade inte alls våra inredningsförsök? Ganska ofta var vi och hälsade på min nuvarande matte och husse, och en gång stannade vi helt enkelt kvar. Här var ju någon nästan alltid hemma, och vårt inredningsintresse liksom bara försvann då?

Förra hösten åkte min syster iväg i en bur, och kom aldrig hem igen. Det var jobbigt, för jag blev ensam om att hålla koll på den där stora katten, som också finns här. Mina människor påstår att han är snäll, Gustav, men det litar jag inte på? Det är bäst när han är ute, då kan jag tassa runt hur jag vill, utan att vara orolig. 

I juni fyllde jag tretton år. Jag har alltid varit försiktig av mig, och noga övervägt vilka människor jag ska godkänna. Senaste året har jag blivit mer tolerant. Jag har till och med börjat göra som Gustav, ligga på husses mjukmage. Han känner sig stolt över att numera accepteras som fullvärdig medlem av min familj. Det är bara matte som varit det förut, och hon fick förstås också genomgå diverse tester innan godkännandet.

Nu vet ni åtminstone litet grann om mig. Jag hoppas få tillfälle att berätta mer så småningom. Nu önskar jag och mina människor att ni får en trevlig helg! Och jamvisst, Gustav hälsar också!


16 kommentarer:

 1. Det var roligt att få höra lite om och från dig också Puff. Och nu har jag fått veta att du är i dina bästa år, 13 närmare bestämt. Vi katter är ju alltid i våra bästa år. Jag trodde förut att du var bara 3-4 år - vet inte vad jag fått det ifrån. Men nog tror jag att Gustav är en snäll kille? Tror du kan sluta fred med honom och han med dig. Det blir mycket trevligare då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker själv att jag är i mina bästa år! Det är skönt att inte vara så rädd längre. Och jag kan ännu hoppa som jag gjorde när jag var ungkatt. Gustav snäll? Det säger alla, men det kommer jag aldrig våga tro på. För jag ska jama för dig att rätt som det är RETAS han. Då blir jag väldigt osäker. Alltså litar jag inte på honom. Fast vi kan sova i samma rum, så helt kört är det inte!

   Radera
 2. Hej Puffen, vad roligt att du fick låna bloggen en stund av Gustav.
  Bara det att han lånar ut den visar att han faktiskt är snäll även om han retas ibland.
  Kanske han gör det bara för att det ska hända något?
  Oj, är du 13 år, det trodde jag inte.
  Jag minns det som igår när du o jag svängde runt med svansarna på Gustavs partaj förra året.
  Jag minns också att jag tyckte du var väldigt söt o snäll.
  Jag hoppas att jag får se mer av dig här på bloggen.
  Ha en härlig helg själv o hälsa Gustav från mig.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det spelar ingen roll att alla jamar om hur snäll Gustav är, jag kommer fortsätta med försiktighetsprincipen ändå!
   Jag minns att du var en väldigt artig och uppmärksam kille, hoppas vi får träffas igen på nån fest och jamma!
   Jodå, jag ska hälsa Gustav!

   Radera
 3. Hej Puffisen! Så kul att få veta lite mer om dig!
  Inte visste jag att vi nästan är jämgamla :)
  Jag, Amanda, blir 14 år på nyårsafton...

  Nosbuffar
  /Amanda

  PS
  Gustav ÄR jättesnäll!!! DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, då skiljer det sig inte så många månader emellan oss. Det är en bra ålder, tycker jag, och jag hoppas du mår lika bra som jag!
   Ja, ja, det var då ett väldans påpekande om Gustavs snällhet, men jag är inte helt övertygad ändå...

   Radera
 4. Roligt att höra lite från dig!Visst är det härligt att vi har det så bra! Nu vet vi ju att Gustav är en gentlekatt så det är bra att du har blivit lite modigare.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Är han en gentlekatt? Hmm, inte så ofta mot mig i alla fall. Tror jag? Fast jag springer jämt undan när han är i närheten, så jag vet inte så noga! Men liiite modigare har jag blivit, även mot Gustav.

   Radera
 5. Jamar som de andra, vad kul att få höra dig jama lite för en gångs skull! Vi ser fram emot att få höra dig jama igen snart!
  Det är inte så lätt om man är osäker och lätt blir rädd, då spelar det inte så stor roll om andra säger att nån är snäll. Vi blev så ledsna när vi hörde om din syster förra året. Bosse hälsar att han förstår hur du känner. Han blev riktigt deprimerad när hans bästa kompis och brorsa Mårrgan vandrade vidare, så matte var orolig ett bra tag för honom. Man märker ofta att han saknar honom fortfarande även om han idag är en glad katt för det mesta igen.
  Tass på dig tills vi hör dig jama nästa gång!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du förstår mig precis! Just så är det. ALLA säger att Gustav är snäll, också människor som kommer hit, men jag vågar inte tro så. Och efter alla år som vi bott ihop kommer det nog inte ändra sig så mycket heller.
   När min syster försvann blev matte väldigt viktig för mig. Helst vill jag sitta hos henne jämt. Och så började jag jama mycket, om allt möjligt. Det gör jag fortfarande. Jag känner med Bosse, det är inte lätt att mista sin andra halva.

   Radera
 6. Jamans så trevligt att få läsa om dig också, Puff, då vet vi mer om dig, än tidigare. Hoppas du får låna Gustavs blogg fler gånger.
  Du är ju så jamans söt du också, Tassarna upp.
  Vi blev också så ledsna när vi hörde att din syster Piff hade lämnat er :(
  vet hur du kände dig, för våran kompis här hemma lämnade os för några veckor sedan.
  Vi sa det till Gustav, så du får veta det också.

  Tasskram till dig  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag SKA låna bloggen igen, det har JAG bestämt! Och jag är ledsen för er skull som så nyligen förlorat en kär kompis. Uschjam, det är så jobbigt.

   Radera
 7. Hej Puffisen!! Åååå va roligt och intressant det ska bli att få höra lite om ditt och Gustavs liv 'tillsammans' lite från DIN synvinkel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, jag vet nog hur han beskrivit mig, och jag kan jama att jag inte ALLS håller med om en del!

   Radera
 8. Jam så kul att få höra från dig också. Jag känner igen mig väldigt mycket i din beskrivning. Men vi tjejer är ju inte fega eller så, utan bara försiktiga.
  /Viska

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det! Och att vara försiktig är att vara KLOK, anser jag!!

   Radera