Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 7 oktober 2015

Mer än ett jobb1:e kundmottagare Gustav på sin post

Jag har berättat om detta tidigare, men det tål att upprepas. Mitt liv består inte "bara" av allmänna och fördjupade inspektioner av hela Mitt Område, jag är yrkesverksam även inne i mitt hus! Min officiella titel är 1:e kundmottagare på kontoret. Det är ett mycket ansvarsfullt uppdrag. När det ringer eller knackar på dörren skyndar jag mig fram för att hälsa välkommen. Jag gör ingen som helst skillnad på om det är kunder eller mina privata gäster, jag behandlar alla lika vänligt. Det brukar uppskattas, kan jag jama.

Nu är jag inte heltidsanställd på kontoret, det skulle jag aldrig gå med på, förstås. Ibland får husse eller matte själva ta hand om mottagandet. Men de ska väl ha något att göra, de också?


  

12 kommentarer:

 1. Vi tror att många nyttjar dina tvåbeningars firma till största delen för att bli mottagen av dig! eller hur? Fniss jam....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart, varför skulle de annars komma??? ;-)

   Radera
 2. Då sköter du ju receptionen på egen tass.
  Har du förhandlat om en marknadsmässig lön?
  Förstår att du inte vill arbeta 100%, räcker säkert med 50% för du ska ju ta tass om området också.
  Givetvis ska du ha bonus också, och det kan ju ex vara Skrei så mycket du orkar.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du såg ju igår att jag inte ens har en full matskål när jag kommer hem efter dagens arbete där ute, så förstår hur illa ställt det är med förhandlingsviljan från husse och matte?! Jag försöker ständigt med tyst diplomati att påverka, men får nog byta taktik?
   Bonus i form av Skrei vore drömmen, men jag KAN nöja mig med torsk eller sej. Tycker det är dags för bonus nu, senast till helgen!

   Radera
 3. Du har många hårbollar i luften minsann. *imponerad* Jag jobbar också lite som kundmottagare här hemma när det kommer besök.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går bra, bara man fokuserar på en sak i taget och vilar emellanåt. Allt sånt som vi katter är specialister på!

   Radera
 4. Ja det är klart att du inte kan jobba 100% när du har hela området att sköta också. Gissar att kunderna du inte hinner ta tass om blir väldigt besvikna, men förhoppningsvis kommer de tillbaka så de kan hälsa på dig.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anledningen till att somliga kommer så ofta är förstås att de inte fått träffa mig föregående gång. Sen pratar de väl litet med matte och husse också, men det är nog av ren artighet?

   Radera
 5. Mycket viktiga uppgifter! Ibland är det bra att inte vara på plats för då förstår man hur viktigt ditt jobb är (och uppskattas desto mer).Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag värderar mina olika arbetsuppgifter lika högt, alla är lika viktiga! Att min frånvaro ibland noteras och beklagas tar jag för givet!

   Radera
 6. Klart att matte och husse också ska ha nåt att göra, men frågan är om de kan sköta uppdraget som kundmottagare lika bra som du? Men kanske bara vetskapen om att det KANSKE är du som tar emot kunderna/vännerna får dom att strömma till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det kan jag jama att de inte kan! De bara hälsar helt kortfattat, medan jag stryker mig välkomnande mot deras ben ganska länge. STOR skillnad! Vet nog att det frågas efter mig när jag inte är där!

   Radera