Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 30 oktober 2015

Älskade lilla katt
...du som inte längre tassar omkring här på jorden, men för alltid finns i mitt hjärta! Den här helgen tänder jag ett ljus för dig och alla andra katter som lämnat oss. Du var så älskad, och är så saknad. Jag vet att många, många mattar och hussar också har små saknade vänner bevarade i sina hjärtan. Den här helgen tänker vi litet extra på alla som lämnat oss.

Men ljuset brinner också för alla oälskade katter, de som aldrig fick ett hem, eller uppleva kärlek. I min dröm är ni alla nu i en bättre värld.

Jag tänder ett ljus, och minns...

Matte

  

16 kommentarer:

 1. Så fint skrivet. Dagen manar till eftertanke. Vi minns nog alla våra vänner som inte finns hos oss längre. Vi kan inte få tillbaka dom, men vi kan göra allt för att de som finns kvar hos oss ska få ett bra liv. Med gemensamma krafter kan vi åstadkomma en hel del. Mitt ljus brinner för att vi gemensamt kämpar vidare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, den här helgen betyder inte spöken och varulvar för mig, utan det är en vacker och eftertänksam helg. Och jag vet hur mycket du kämpar, tack!

   Radera
 2. Vad fint, tänker på min älskade katt som varit borta i snart 2 år. Mitt ljus brinner för henne idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två år, och jag skulle tro att det fortfarande kan komma någon tår av saknad efter henne? Man får lära sig att leva med saknaden, men också tillåta sig att vara ledsen ibland.

   Radera
 3. Katten Svens matte30 oktober 2015 kl. 15:41

  Så vackert skrivet. Tänker extra mycket på Loranga som varit försvunnen i 4 år undrar om han tassar någonstans eller har gått över regnbågsbron?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, oj, oj, förstår att du funderar. Fyra år är en lång tid, och att inte veta vad som hänt måste vara svårt. Ljuset får brinna för honom, vad han än är.

   Radera
 4. Så fint skrivet av din matte Gustav.
  Ja, idag tänker vi på de fyrfotade familjemedlemmarna som inte finns med oss mera.
  Saknaden är stor men minnena finns i våra hjärtan.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara de som haft ett älskat djur vet hur djupa känslorna kan vara. Det är inte "bara en katt", som en del kan säga. De som inte vet. Som tycker att det finns så många katter, bara att skaffa en ny. Och det kan man ju. Men inte DEN katten. Och kärleken till den slocknar aldrig, lågan brinner för alltid i hjärtat.

   Radera
 5. Så fint du beskriver saknaden och den stora betydelse våra fyrbenta vänner har för oss.
  Vi har faktiskt börjat lägga ut lite minnesinlägg om Frasse på hans gamla Facebooksida, känns så bra att det fortfarande är en hel del som hittar dit <3
  Många kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, Frasse har förstås sin självklara plats i ditt hjärta, och på så sätt håller du minnet levande både för dig själv och andra. Fint!

   Radera
 6. Så vackert skrivet! Här tänker vi också tända ljus imorgon, både för älskade katter och tvåbeningar som vi saknar. Det är den vackraste högtiden på hela året tycker matte.
  Vi önskar er en härlig och fridfull helg!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en vacker, stämningsfull och litet högtidlig helg. En påminnelse om att vara tacksam för kärlek vi upplevt, och att vara rädd om de älskade människor och djur vi fortfarande få ha omkring oss här på jorden.

   Radera
 7. *sniff* Det var jättefint skrivet. Men Gustav å Puffen mår väl bra? *orolig*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Jodå, både Gustav och Puffen mår bara bra och njuter av tillvaron!

   Radera
 8. Åh så fint! Vi minns alla våra vänner, viktigt att stanna upp ibland.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man behöver stunder av stillhet och eftertanke...

   Radera