Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 5 oktober 2015

Det finns gränser


Då var första helgen i höstmånaden oktober avklarad. Så värst höstlikt har det inte varit hos mig. Som ett bevis på det hittade husse en fästing på mig i lördags, den första på flera månader. Så nu har det varit extra kamningar några dagar. En enda gång har matte blivit fästingbiten, och det var också på hösten. Dessutom var det en borrelia-fästing. Såna gillar vi inte! 

På söndagen bestämde jag mig för ett extra noggrant arbetspass, ibland måste även ytterområdena ses till. Kan inte hjälpas att jag då kom utom hörhåll när mina människor ropade. Förstår inte att det ska oroas, så fort jag är borta litet längre? Har nog skämt bort dem litet?

Att utföra utvidgade kontroller är så smidigt nu. Det är tomt i de flesta husen runt omkring. Framför allt inga irriterande hundar. Jo, det finns en. Han bor alltid här, men har jämt sin matte i koppel. Tur det, för det är en sån som far fram som en torped, trots att hans matte försöker hålla emot. Och jag kan meddela, att den delen av mitt Område aldrig har blivit genomgånget! Det finns gränser för min undersökningsplikt, anser jag.

 

14 kommentarer:

 1. Förstår att du inte undersöker det området.
  Men vet aldrig vad sådana skällisar kan ta sig till, jag måste jama att han verkar ouppfostrad också då han drar iväg med matten fast hon försöker hålla emot.
  Fästingar fortfarande? Usch såna tycker vi inte om.
  Stackars din matte som fick borrelia, inget kul alls.
  Det har min husse också haft, men det var innan jag kom in i hans liv.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man kan nog kalla den ouppfostrad, så jag hoppas hans matte inte tappar kopplet nån gång.
   Fästingar borde förbjudas, har inget existensberättigande alls. Det är väl det enda bra med vintern, att man slipper dem för ett tag!?

   Radera
 2. Det finns absolut gränser och sitter det ett sån där skällande dregelmonster där så ska man passa sig för att gå över gränsen.
  Borrelia låter inget kul alls, husse säger att han är tacksam över att ha sluppit det i alla år och det är jag med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är absolut tacksam för att den där skällisen aldrig är ute på egen tass, för han bor bara en liten bit från mig.
   Husse har haft jättemånga fästingar på sig, men aldrig någon som smittat honom med borrelia. Matte har haft EN på sig, och blev smittad. De kanske gillar mattar mer än hussar? Bra för din husse i så fall!

   Radera
 3. Om nu den där skällisen nödvändigtvis måste vara på ditt område kan man ju tycka att den åtminstone skulle kunna hjälpa till med bevakningen av just den delen, för att avlasta dig. Visserligen blir det ju inte lika noggrant bevakat som om du gör det själv, men ibland måste man göra avkall på kvaliteten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han bor bara några hus bort, på andra sidan vägen, så egentligen skulle den delen behöva gås igenom ordentligt. Men jag törs ju inte fråga den där rackaren, och jag tvivlar på att han bryr sig? Han bara rusar omkring jämt?

   Radera
 4. Härligt när man kan njuta av uteliv. Klart man måste kolla Området men som jamat, det finns ju gränser.. Äcklisar tycker vi inte om vi heller, de kliar så förbaskat! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns definitivt gränser, väldigt tydliga och utstakade. Lyckligtvis finns staket runt hela hans tomt!

   Radera
 5. Kan förstå att du hoppar över det där området med skällisen !
  Kan du tänka dig att matte kom på den befängda idén att jag och Conrad skulle gå ut på promenad samtidigt ??!!
  Det gick så där kan jag jama för han har inte riktigt koll på vart han sätter tassarna och så blev han dessutom löjligt glad och hoppig över att jag kom med. Så det slutade med att matte fick bära mig och Conrad fick gå själv :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha-ha, vilken tokig matte du har! Kan riktigt se er framför mig! Men det var ju tur att det var du som blev buren! Tänk om du fått gå, och matte blivit tvungen att bära Conrad! :-D

   Radera
 6. Visst finns det gränser, håller vi tass på. Gillar inte heller dom däringa otäcka krypen, suck
  Klart att man måste hålla kolla på alla områden också, så man vet att det är ok.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, man ger sig ju inte in på vilka äventyr som helst! Men jag får väl nöja med att övriga Området är genomsökt efter konstens alla regler!

   Radera
 7. Kanske bra att du inte VET hur illa ställt det är med kontrollen på den där skumma skällisens område?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en bra synpunkt! Förmodligen kommer jag aldrig få veta det heller, så det är lika bra att släppa det!

   Radera