Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 23 oktober 2015

Puffen jamar


Mjaou på er, nu är det dags för litet fredagsjam med mig, Puffen, igen! Idag ska jag berätta om något av det viktigaste i mitt liv. Mat. 

Jag vet att Gustav brukar klaga på tomma matskålar ibland. Då måste jag jama att han vet ingenting om tomma magar! Den som ständigt får tassa omkring utsvulten här i huset, det är jag, det. Jag är säker på att ingen kan älska mat mer än jag, och jag försöker ständigt hitta något ätbart. Har jag tur ligger något kvarglömt i vasken. 

'Diet' är ett väldigt dumt ord. För mig innebär det att jag går miste om en massa godsaker. Räkor, till exempel, som jag tycker så mycket om. Varför vill de inte stanna i min mage? Det är så orättvist att jag som tycker mest om mat här, får smaka minst? Och det brukar jag minsann påjama högt för både matte och husse.

Till min stora lycka finns en sak jag får äta, och det är leverpastej. I några veckor nu har jag fått denna delikatess varenda dag!? Matte säger något om att "tur hon inte upptäcker pillret"? Vilket då piller, undrar jag? Man märker väl skillnad på ett piller och leverpastej?!! Eller hur?

För några veckor sedan blev jag kidnappad och fraktad till det där förfärliga stället, där man blir satt på en brits och utsatt för diverse hemskheter. Jag kan lova att de tänkte mörda mig! Jodå, så var det! Jag blev fasthållen vid en stor och skrämmande apparat som klämde ihjäl mig, nästan. Då skrek jag på hjälp så det hördes i hela området! Och dumma husse, som var där, lät dem göra sådär med mig, hur kunde han? Uschjam, vilken mardröm. 

Men nu får jag leverpastejkulor, och livet är trevligt igen. Och bara Gustav inte retas med mig, tror jag det blir en riktigt bra helg. Hoppas ni får det också!


 

13 kommentarer:

 1. Fy för att vara på det läskiga stället. Jag har ännu inte blivit nästan ihjälklämd och jag vill inte bli det heller! Leverpastej, jamar du? Tror jag ska be husse köpa lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan bara inte tro så fruktansvärt förfärligt hemskt det var i den där maskinen! ALDRIG mer, jamar jag!
   Det är en särskild sorts leverpastej jag älskar särskilt mycket. Det är två småaskar som sitter ihop. Matte gör små kulor, stora som stenkulor ungefär, och så trycker hon in något i kulan. Säger hon, fast inte känner jag att där finns något?

   Radera
 2. Så intressant att höra lite från och om dig. Livet är bra orättvist ibland. Det lär ju finnas en djurskyddslag här i landet, men jag vet att till och med många tvåbeningar är missnöjda med den. Men de har naturligtvis inte samma anledning att vara det som t ex du. Att inte få några räkor när man tycker det är så gott borde naturligtvis ha en egen paragraf i djurskyddslagen. Och straffet borde vara hårt mot den tvåbening som nekar en. Nåjam, bra att du får leverpastej i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I det här huset pågår orättvisor alltför ofta. Ibland får jag stå på andra sidan dörren och höra hur Gustav smaskar i sig saker i köket. Det är INTE kul! De säger att jag har känslig mage? Det kan väl hända att jag spyr och blir vattnig i magen, men det är ju ett senare problem tycker jag? Jag njuter ju så oerhört så länge som jag får äta, det är värt litet besvär senare. Tycker jag, i alla fall.

   Radera
 3. Jam på dig Puffisen,
  kul att du lyckades roffa åt dig datorn idag innan Gustav la beslag på den.
  Ajaj, det låter inte bra varken att nästan bli ihjälklämd på det där stället och sen inte få äta vad man vill.
  Men det är ju ändå tur att du får äta leverpastej med "tillbehör".
  I o med det känns din mage bättre antar jag.
  Jag fick också käka det där "tillbehöret" i våras då jag var dålig.
  Har en känsla av att vi har varit på samma ställe du o jag.
  Ha en bra helg o hälsa Gustav o dina tvåbeningar

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Passade på medan Gustav var ute, det är enda chansen! Så fort han kommer in springer jag iväg till något säkert ställe.
   Nä du, det var värsta skräckupplevelsen i hela mitt liv att bli klämd sådär. Tror nästan till och med du hörde ett avlägset skrik den där dagen?
   Min mage har alltid varit litet konstig. I den där apparaten såg de att jag har jättemycket gaser i magen, men annars såg det bra ut. De såg också att jag har litet problem med luftrören, det är därför jag får leverpastej. Och det ska jag få flera veckor till! Hurra!
   Och jo, jag tror också vi har varit på samma ställe. Matte och husse tycker det är bra där, men det tycker INTE jag!

   Radera
 4. Vad roligt att höra dig jama lite Puffen! Men fyjam för att nästan bli ihjälklämd på det där sättet! Wilma som bodde här när jag flyttade hit hade också problem i magen, henne klämde dem inte men hon berättade andra skräckhistorier om att de stack ner en slang med kamera ända ner i magen och även upp i anda änden. *morrhårsdarr* Jag tror de där vettisarna är riktiga elakingar som gillar att plåga stackars katter.
  Vad konstigt att din matte pratar om piller, det skulle ju du veta om det fanns något i leverpastejen, inget undgår ju oss katter.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slang ner i magen? Aldrig vid min tass! Det räckte minsann att ligga i den där apparaten och bli klämd! Men jag skrek så jag tror aldrig de vågar göra om det?
   Nä, inte finns det något i leverpastejen, det skulle väl jag känna??

   Radera
 5. >Men jisses då vilken hemsk apparat du blev utsatt för hos veterinären :(
  Tur att du undkom med blotta förskräckelsen !
  Leverpastej det är ju gottigt och jag håller tassarna för att dom där piöörena som smusslas in i kulorna ska göra nytta !!

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde inte jag skulle överleva, så jag är väldigt tacksam!
   OM det skulle vara piller i kulorna, vilket jag absolut inte tror, så kan de inte smaka någonting i alla fall. Fast jag mår mycket bättre, riktigt bra faktiskt!

   Radera
 6. Cornelia, Svens lilla syster som24 oktober 2015 10:18

  Hej Puffis, mat är också mitt stora intresse. Matte pratar också om diet å grejer å har sig. Jag har nog gått ned minst 5 gram hihihi, det borde väl räcka??? ☺

  SvaraRadera
 7. Cornelia, Svens lilla syster som24 oktober 2015 10:19

  Hej Puffis, mat är också mitt stora intresse. Matte pratar också om diet å grejer å har sig. Jag har nog gått ned minst 5 gram hihihi, det borde väl räcka??? ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mig kan man aldrig lura om det är mat på gång. Jag hör ALLT, även om matte försöker öppna påsar och burkar ljudlöst. Visst är diet ett fult ord? 5 gram tycker jag låter jamarmycket!

   Radera