Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 14 december 2016

Livet efter LisaIdag fick chefen litet fisk
Nu ska jag berätta om Livet Efter Lisa. Det blev annorlunda.

 
Trots att hon var pytteliten när hon kom, inbillade hon sig att hon var den chef alla väntat på här? Hon ignorerade totalt att det redan fanns en boss här sedan många år! Tyvärr har hon inte ändrat ståndpunkt en millimeter, utan ser mig bara som en potentiell rival i kampen om tronen här. Mängder av fredstrevare från min och människornas sida har mynnat ut i absolut ingenting. 


Jag har verkligen ingen lust att behöva freda mig i mitt egna hus, så vi har löst det genom att vi får basa över varsitt område. Hon får chefa över gamla husdelen, och jag över utbyggnaden. Då har hon visserligen tillgång till kattluckan till altanen, men det är okej. Jag kan ju tassa utan genom någon av dörrarna. Det viktigaste för mig är att husses säng ingår i min del, för det är där jag helst tillbringar min lediga tid.

Livet efter Lisa har blivit på ett annat sätt än tidigare. Aningen mer begränsat. Men det kan det vara värt när man får ha det lugnt och tryggt. Och alla utom en i huset vet ju vem som bestämmer här, egentligen!

 

15 kommentarer:

 1. Ja du Gustav, att få in en tuff spanjorska som dessutom liftat en bit från sitt hem kan inte vara lätt.
  Men jag tycker nog ändå att det verkar som ni delat upp huset på ett bra sätt. Och som du jamar, det viktigaste är ju att du har husses säng att tillgå.
  Hoppas att det inte var liiite fisk idag utan du fick en rejäl portion.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag har haft några tuffa stunder innan vi kom överens om hur vi ska ha det. Och med tilldelningen av husses säng kunde jag inte annat än förklara mig nöjd!
   Nja, rejäl kan jag inte kalla den. Sen jag började kräkas och bytte mat (inte alls lika god) har fiskportionerna minskat. Men jag måste motvilligt erkänna att där ändå blir litet kvar till Lisa att slicka.

   Radera
 2. Verkar som ni löst det ok för alla parter men ingen av er 'gamla i huset' hade nog aldrig trott att den lilla söta kattungen skulle vara en sån liten bestämd yrhätta!! Man kan inte annat än förundras över hennes unika framfart. Undrar om hon till fullo kan förstå vilken tur hon hade som kom just till er!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, man hade ju kunnat förvänta sig liiite ödmjukhet och respekt för en äldre och avsevärt större katt? Men icke! Och inte tror jag hon inser riktigt vilken tur hon haft, även om hon nog är rätt nöjd med den pli hon fått på människorna!

   Radera
 3. Tur att du är en så klok katt. Bra att ni hittat en lösning som fungerar för er båda.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, hon ska verkligen vara tacksam att jag är så fördragsam och lugn! Inomhus. Hade jag träffat på henne utomhus hade hon fått se på andra tassar!

   Radera
 4. Det märks vem som uppfostrat dina människor. Den här lösningen är ju jättebra. JAg ska berätta för dig, bara för dig, vad som hände på vårt katthem nyligen. Nån kom och ville ha en kattunge. Vi sa att vi aldrig säljer ensamma kattungar. Då sa de att de hade en katt på 16 år. Då sa vi att då föreslår vi att ni tar två unga katter, så 16-åringen får vara ifred lite grann. Då sa dom att de kunde åka och avliva den gamla katten "det kostar ju bara 600 kr". Det blev ingen katt från oss till den familjen! I din familjen skulle den idiotlösningen aldrig komma i ifråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det var det värstaste jag hört! Tänk om mina människor sagt nåt sånt! Nä, det har du rätt i, det skulle aldrig hända. Jag vet att de funderat på om Lisa skulle ha en kompis, men det skulle nog inte bli lätt att hitta nån. Kanske ska hon få regera här i ensamt majestät, det är nog bäst?!

   Radera
 5. Jamans bra att ni kan dela på uppgifterna vart ni ska vara ngn stans.

  Men Lisa verkar ju förstå hur allt ska vara ändå

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är tacksam att mitt hus är så enkelt att dela upp, det måste jag jama! Skulle vara rätt jobbigt annars!

   Radera
 6. Det är verkligen snällt av dig att upplåta halva huset till din nya lillasyster. Tänk om hon bara kunde förstå vilken storhet hon har glädjen att lära av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner mig aningen tveksam till om hon förstår vilken erfaren läromästare hon skulle haft om hon haft vett att lyssna på mig? Men jag är nöjd ändå, faktiskt!

   Radera
 7. Självklart är du fortfarande bossen och det tror vi säkert att Lisa skulle märka om hon blev alltför kaxig :-) Som det nu är har ni ju hittat ett bra sätt att bo ihop utan att egentligen bo ihop, så förhoppningsvis behöver du inte markera så mycket i framtiden. Men tveka inte att sätta ner tassen om det behövs!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 8. Simba och Tasse här igen: Vi glömde påjama att det är lite trassel med vår kommentarsfunktion. Vissa kommentarer hamnar på fel ställe och det är ju inte bra. Mattes IT jobbar på att lösa det och vi håller tassarna att allt snart ska fungera som vanligt igen!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet förstås också att jag är bossen, sedan får Lisa tro vad hon vill! Sen har jag ju stora problem med det där tassnedsättandet, det ska erkännas. Hade jag varit bättre på det kanske hon varit litet mer ödmjuk?
   Hoppas också att IT-människorna gör sitt jobb med det snaraste!

   Radera