Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 31 oktober 2018

Lisa: Och jag som trodde...


Igår var en hemsk dag! Det började redan tidigt på morgonen, innan det blivit ljust. Jag blev instängd i ett rum tillsammans med matte. Att hon var där lugnade mig, men naturligtvis undrade jag vad som lät där utanför? Jag hörde husse och en annan röst, och sen en massa konstiga ljud jag inte kände igen. 

Efter en lång stund blev det tyst, och jag fick komma ut. Matte också. Upptäckte direkt en stor mojäng på väggen, men dessvärre satt den utanför min räckvidd. Noterade en del främmande lukter nere på golvet, men inget alarmerande.

Precis när jag i princip blåst faran över hände det otäcka. En OKÄND människa klev in mitt hus!!! Helt fräckt bara gick han in, fast jag visade att hans beteende var direkt olämpligt. Sen, jag tror det var för att hämnas, gick han och hämtade något jag inte kan jama som annat än en helvetesmaskin. Den satte han i betongväggen, och framkallade det mest förfärliga oväsen jag hört i hela mitt liv! Inte ens under soffan fick jag nåd. 

Trots allt överlevde jag, den hemska människan försvann, och jag fick lunch. Frid härskade åter i mitt hus, och jag hoppade upp och lade mig i min kattbädd för litet vila på maten.


Äntligen lugn och ro. Trodde jag...
Då kommer otäckingen tillbaka! Han hade inte plågat mig nog!

SOS, alla katter, bege er skyndsamt till närmaste säkra ställe!!!
Då öppnade matte dörren till altanen, och där fick jag vara. Ibland händer något besynnerligt med kattluckan, den går inte att öppna? Ett par gånger har jag efter mycket ihärdigt krafsande lyckats få upp den, men inte igår. Nåjam, kanske lika bra det, för det hemska ljudet lät aningen mera avlägset. Till slut försvann människan, men jag var orolig och på min vakt hela eftermiddagen. Det var en väldigt jobbig dag i mitt liv.

6 kommentarer:

 1. Jag förstår precis hur du upplevde detta hemska.
  Det är rent oförlåtligt av människorna att släppa in sådana som för sådant oväsen med tanke på vår känsliga hörsel.
  Se till så att dom kompenserar dig rikligt efter denna pärsen.
  Jag minns för några år sedan när badrummet och gästtoaletten totalrenoverades i mitt hus.
  Inte nog med att mitt dass (som står i badrummet) försvann till ett annat ställe, sen var huset fullt av rörläggare, golvläggare, snickare och elektriker.
  Jag minns denna lååånga tiden med fasa så du har mina djupaste sympatier.

  Ozzy

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte ens föreställa mig denna hemskhet hålla på i flera dagar! En halvdag var mer än nog för min del. Men jag måste erkänna en sak, helt plötsligt blev det väldigt varmt och skönt i min del av huset, och det uppskattar jag!

  SvaraRadera
 3. Så hemskt med såna inkräktare. Och tänk att matte och husse tillät att han förde sånt oväsen! Eller hörde inte dom hur det lät? Tur att du klarade äventyret i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara att det stegar in en människa jag aldrig sett förut är nog obehagligt. Men det där tjutet han åstadkom...värsta skräcken! Jo, jag TROR att jag överlevt i alla fall!

   Radera
 4. Köra lilla Lisa, vilken fruktansvärd upplevelse du varit med om!!!! Hade nästan varit värt att du stannat kvar på lyxhotellet en extra vecka??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var JAMARSYND om mig då! Värst var nog att inte fatta varifrån detta oljud kom? Ingenting syntes, det bara lät? Kan det vara mer skrämmande??

   Radera