Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 17 april 2013

Kan jag?


Ett ögonblicks avkoppling...

...innan ännu en hund måste hållas under uppsikt.
Denna gång visserligen fastsatt med en människa, men man kan aldrig vara nog försiktig. Jag bor ju så perfekt, men nog skulle jag önska att det inte vore en allmän genomfartsled för hundar precis utanför min tomt. 

Jag kanske skulle kunna ta ut en trängselskatt?

12 kommentarer:

 1. Jam, eller tull i form av gottisar. Här traskar det också hundar förbi hela dagarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé! Jag kan ju prova att ställa ut en hink vid stigen. "Tullavgift 2 kattgodisar" kan jag skriva, och mjukstarta utan tullpersonal till att börja med. Det blir bra.

   Radera
 2. Trängsels-katt är absolut befogat. Men du måste hitta nåt system för smitare också. Det finns gott om såna, särskilt när du inte sitter på vakt. Tycker nog att du är väl blygsam när det gäller avgiftens storlek. 5 kattgodisar och en stor vitfisk för smitare, kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du att det var för litet? Jam, det är klart, 5 godisar är ju mer än 2...Vad bra att du tänkte på smitningsavgiften också, det är givet att somliga försöker komma undan. Sedan måste jag förstås klura ut hur JAG ska komma på vilka de är?? Puhjam, det blir mycket att göra framöver...

   Radera
 3. Här håller vi helt med föregående jamare och vi håller med Kattson att du var lite blygsam när det gäller avgiften.
  Fyjam vad jobbigt med så många skällisar på reviret!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har insett att den var för låg, så nu har jag justerat den. Och jo, nog är det jobbigt att det är ett hundstråk precis utanför min tomt. De flesta går en liten bit bort, men en del tassar förbi precis utanför mitt staket.

   Radera
 4. En trängselavgift låter som en toppenidé. Det är väl inte mer än rätt att folk (och framförallt skällisar) ska betala en avgift för att vandra runt på ditt område.
  Förstår att det måste vara jobbigt att hela tiden vara på din vakt mot eventuella lösa skällisar. *ryseR*

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta har nog inte fattat vems mark de invaderat? Men det kommer de bli varse när de upptäcker tullstationen här. He-he!

   Radera
 5. MEN Gustav då, har du skällisar som tassar precis utanför ditt område, fyjamas alltså. mjau så klart du måste ta ut en avgift för det. Inte ska dom tasa förbi gratis inte.
  *trängselavgift* alltså

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, det ska minsann jag sätta tass för!

   Radera
 6. Mjau, vi har ju varit inne på detta problem förut, då med anledning av en katt som olovligen tassade in på ditt område. Mina tankar går i riktning mot en obligatorisk tasskontroll, alltså att ingen skullle få passera gränsen utan erforderliga papper och tillstånd. Men om skällisarna inte ger sig in på ditt Område kan man kanske inte kräva det. Då kan ju din idé om en trängselskatt vara en lösning.
  Hur som jam borde de ta hänsyn till dina känslor och inte tassa så nära att de stör.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller Mitt Område, alltså det högst privata, kommer jag hädanefter kräva höga avgifter för olovligt gränspasserande. Det är litet marigare när det gäller området strax utanför. Om jag ska kräva papper och tillstånd där, måste jag ju tilltassahålla sådana, och det blir en del merarbete. Mycket att tänka på...

   Radera