Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 9 april 2013

Hoppa på? Jag??


Nu ska jag berätta om nåt som hände förra veckan. Matte var ute och städade i rabatterna, och jag höll mig förstås i närheten. 

Självklart var det jag som upptäckte honom först. Ingen katt kan tassa förbi Mitt Område obemärkt. Det var Negus/Pedram som var ute och rastade sin husse. Hussen och min matte började prata. Matte uttryckte de mest illvilliga tankar om mig, nämligen en oro att jag skulle hoppa på Negus och göra illa honom??! Förstår inte alls hur hon kunde trodde det? Klart jag gör skillnad på Inkräktare och katter som luftar människor!!

Naturligtvis visade jag dock ett artigt intresse för Negus, och vi utbytte diverse jam i all vänskaplighet. Men när det var färdigjamat oss emellan, lämnade jag dem. Allt kändes klart, det fanns inget mer att tillägga. Jag drog i stället iväg för att inspektera granntomterna söderut.

Och matte fick allt ta sig en funderare på sin märkliga uppfattning om mina egenskaper. 

16 kommentarer:

 1. Vilken fräck beskyllning av din matte. Alla vi som är dina vänner, vet ju att du är fridens kisse som inte muckar gräl i onödan. Det är ju självklart att du ser skillnad mellan inkräktare och besökare. Förstår inte att matte kunde tro annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där jamade du något viktigt, nämligen "inte muckar gräl i onödan". Det är väl det hon inte har fattat? Hon inbillade sig att jag skulle ge mig på ALLA katter här ute. Knäppt så det förslår!

   Radera
 2. Vi håller med Sippo!
  Det är stor skillnad mellan inkräktare och besökande katter som tar husse med på promenad!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt ofattbart att min egen matte inte förstått detta förrän nu!

   Radera
 3. Men visst har man stil, det är ju skillnad på katt och inkräktare liksom..Nosbufff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju två HELT OLIKA saker, även om de vid en snabb betraktelse är rätt lika!

   Radera
 4. Men så märkligt att matte hade såna tankar om dig! Hon har ju ändå känt dig i många år. Nu väntar jag bara svar på en fråga: hur har matte tänk ursäkta sina illvilliga tankar? Dentisar, vitfisk, eller??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt fått både dentisar och sticks flera kvällar. Men du har rätt, några portioner vitfisk kan minsann också behövas för att gottgöra denna ärekränkning!

   Radera
 5. Visst är det roligt för dig, Gustav, att du kan visa matte att du har ännu fler sidor än hon visste. Man skall kunna göra skillnad på (katt-)folk och (katt-)folk. Vi ses!
  Negus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte är så förvånad att hon inte riktigt hämtat sig än! ;)

   Radera
 6. MEN Gustav, vad är det du jamar? Vad är det för matte du har som gör skillnad på *kattfolk* och kattfolk*
  Hon som känt dig i många kattiljoner år, borde ju veta att du inte hoppar på andra katter precis hur som helst, mjau

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, precis, bara för att jag gjort det med katter utan kopplade människor har hon inbillat sig att jag ALLTID skulle göra så. Men nu vet hon bättre!

   Radera
 7. Det är stor skillnad mellan inkräktare och besökande katter som tar husse med på promenad!
  Se bara på min mattes pappas katt Gustav inte hoppar han på mig när jag kommer på besök inte , men om det skulle komma en inkräktare då jädra i en liten låda så arg han blir !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, och det just det där som min matte inte fattat förrän nu. Hon är inte så smart alla gånger...

   Radera
 8. Alltid trist när tvåbeningarna har förutfattade meningar. Det borde ju jama sig själv att du inte skulle hindra eller ofreda en katt som hade ett fullkomligt legitimt skäl att tassa förbi. Ackjam, hur många gånger ska vi behöva förklara sådana här självklarheter för våra tvåbeningar!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste tjata och tjata, för de är inte lättlärda precis, våra kära människor. Hoppas hon har lärt sig något nu i alla fall?

   Radera