Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 11 september 2014

Undrens tid...Nu har det gått nästan fem veckor sedan här infördes nya sovrutiner. Min inneboende Piffs försvinnande innebar ju att min nattliga ensamrätt på husse och matte upphörde, för att Puff skulle slippa vara ensam i den delen av huset. Trots att jag gillade den tidigare ordningen, kan jag nu meddela att jag är helt nöjd med hur det är nu också!

För det mesta väljer jag min fåtölj eller igloo till sovplats, men en del nätter vill jag fortfarande vara hos matte och husse. Eftersom Puff tagit för givet att platsen vid mattes ben är hennes, har jag fått lägga upp en strategi för att slippa onödigt bråk. 

Lyckligtvis är Puff helt ointresserad av husse. Så vid läggdags hoppar upp till honom, och ger välbehövlig magmassage. Sedan lägger jag mig ner och värmer hans mage ett tag. Samtidigt utbyter Puff och jag jamanden, där vi båda försäkrar våra fredliga avsikter. När det sedan gått en stund, har jag försiktigt kunna tassa över till matte. Inte till benen, förstås, där jag brukade ligga förr, utan högre upp, på behörigt avstånd från Puff. Och tänk, det har fungerat!

Med litet taktik och smidighet kan man komma långt.

 

  

16 kommentarer:

 1. Så bra att ni kan samsas om matte :)
  Fast vi trodde ju inget annat än att ni skulle lösa det, du och Puff!

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är förstås jamarglad att slippa bli påhoppad som jag alltid blev förut. Men jag är ju också väldigt hänsynsfull, tycker jag!

   Radera
  2. Att få medhåll känns alltid fint!

   Radera
 2. Jam så skönt att ni kommer överens om liggplatserna. Det verkar inte så tokigt med varsin människa ibland. Nu när du nämner massage, så slår det mig att jag inte masserat husses ben på flera veckor. Jag brukar nämligen göra det när han gått och lagt sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det hög tid, och passa samtidigt på att ge honom ett litet nyp som straff för det där med soffan!

   Radera
 3. Så skönt för dig och även för Puff att det löste sig så bra med sovplatserna.
  Men jag var övertygad från början att ni skulle fixa detta.
  Man får ge och ta så att det blir bra i slutändan.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var minst av allt övertygad i början, det måste jag jama! Du kan tro att jag tassade mer än försiktigt från husse, noga kollande efter reaktion! Och försiktig, det kommer jag nog fortsätta vara, vis av historien.

   Radera
 4. Så skickligt hanterat av dig. Precis som väntat, förstås, men det är ändå värt all respekt. Det är väl inte så dumt att ligga högre upp hos matte heller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej då, det är helt okej! Har upptäckt att det faktiskt är ännu bättre, för då når hon mig så lätt för litet kli på natten. Och DET uppskattas förstås!

   Radera
 5. Så bra ni har löst det! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara att glädja sig åt en positiv överraskning!

   Radera
 6. Jamans bra att ni löste det på ett bra sätt 🐱
  Tass tass

  SvaraRadera
 7. Mycket fiffig och hänsynsfull strategi, måste vi jama. Det märks att du är en erfaren katt som förstår att man inte ska tassa för fort fram i sådana här lite känsliga situationer. Önskar både dig och Puff många goda nätters sömn framöver!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jojam, något har man lärt sig genom åren, somligt den hårda vägen! Och tack, tack, att sova gott är viktigt!

   Radera