Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 4 september 2014

Det här hade jag inte planerat?Den här dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig

Efter en ytterst kort patrullering där ute i morse, blev jag inlockad av husse, och sedan var det kört. Timme efter timme gick med alla dörrar stängda. Det enda som hände, var att buren ställdes i matrummet. Puff, den dummingen, var inne i den flera gånger, något som jag förstås aktade mig noga för. Ändå var det jag som lurades in i den till slut!

Bara för att jag blivit trött av all värmen i sommar, och kanske sovit extra mycket, tvingades jag iväg till det där hemska stället, ni vet. Där, som alla verkar springa omkring med nålar i högsta hugg? Man blir fasthållen i onaturliga ställningar, klämd och bänd på, pälsen rakas av, och allt är så otrevligt som det bara kan bli! Till råga på allt var det samma ställe som stackars Piff åkte till, och samma vettis. Bara det kunde ju sända kalla kårar längs ryggraden!

Men den här gången såg hon glad ut när hon kom med provsvaren. Alla prover var bara jättebra! Dessutom sa hon, att jag var väldigt fin för att vara femton år! Så nu hoppas jag få njuta av mina sovmorgnar och alla andra siestorna också i lugn och ro, utan att min hälsa ska ifrågasättas? 


Tänk vad man får utstå bara för att man gillar att sova?
 

18 kommentarer:

 1. Puhjam så skönt att du mår så bra. Fast det kunde man ju kunnat räknat ut med ena tassen bakom ryggen. Tänk vad människor är fåniga ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så här efteråt är det förstås skönt att veta att man är frisk! Även om jag mått bra hela tiden. Och nu ska det bli skönt att få sova ostört på morgnarna, så länge jag vill!

   Radera
 2. Först av allt, så skönt att du mår bra Gustav.

  Sen kan man ju undra hur mattar o hussar diskuterar.
  Bara för att man vilar sig i form efter denna heta sommaren ifrågasätts man.
  Man blir ju trött bara av att tänka tillbaks på dessa dagarna med 28-30 plusgrader o ingen vind.

  Nu om något, så tycker jag att du ska jama till din matte o husse att dom ska ge dig rikligt med din favoritmat för att dom utsatte dig för dessa plågor.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Jag har tänkt och tänkt på de alla de där dagarna, och sen blir man ju helt slut! Nu hoppas jag det blir lugn och ro ett tag. Och jag fick faktiskt något som jag gillar väldigt mycket idag, en äggula! Det är smaskens värre!

   Radera
 3. Där på nedre bilden ser vi ett tydligt bevis på den misshandel vi katter ofta tvingas utstå! I morgon är det blogghjälpens Viktors tur (fast det vet han inte ännu). Han är nog ganska jämngammal med dig, förresten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var VERKLIGEN inte roligt alls, det där! Fast mest illa tyckte jag om att öppna nosen och bli tittad på i munnen, det ville jag INTE!
   Och jag skulle nog snarare vilja kalla det Viktors otur, men jag ska hålla tassarna för att han också ska bli godkänd i morgon!

   Radera
  2. Det värsta är att det är just i munnen de ska titta på Viktor. De tror han kan ha FORL. Hoppas de har fel - för det har de haft förut en gång.

   Radera
  3. Stackars Viktor! FORL är verkligen inget vidare, men förhoppningsvis går det att åtgärda, även det kostar många pengar?

   Radera
 4. Inte är det kul hos vettisen men skönt att du är frisk och kry! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är helt nöjd med resultatet av det hela! :-)

   Radera
 5. Men Gustav., då är du lika gammal som jag/Mimmi. Mjau
  Skönt att du var frisk iaf.
  Inget roligt att bli lurad till den däringa vettisen. 🐱
  Tasskram på dig kompis 🙅

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vettisbesök tillhör livets avigsidor! Så jamars jobbigt med alla konstiga dofter och hemskheter! Men det slutade ju väl åtminstone!

   Radera
 6. Så härligt att höra att du är i toppform, det är jamartaoss inte dåligt när man har nått din aktningsvärda ålder! Säkert är det allt patrullerande och gropgrävande som bidrar till din goda hälsa.
  Tassklappar <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis är jag i toppform, det har jag ansett hela tiden! Det är bara matte som haft synpunkter på mitt utökade sovande. Men man har väl rätt att koppla av när man jobbar så hårt mellan varven?

   Radera
 7. Visst är det konstigt att de inte kan lita på oss när vi jamar att vi bara är trötta eller liknande. Men skönt att de fick höra av vettiisen att du är frisk och kry så att du kan få kattlura i fred nu.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju bara sovit i godan ro, inget annat? Konstigt skäl att tvinga mig till vettisen, tycker jag! Nu hoppas jag mina människor ska lugna ner sig beträffande min hälsa!

   Radera
 8. Skönt att höra att alla provsvaren var bra även om jag håller med dig om att det var väldigt onödigt att släpa iväg dig till vettisen bara för att du sovit lite mer än du brukar :)
  Min matte håller så klart med dina 2-benta att det är bättre att kolla en gång för mycket än för lite.
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där mattarna, de bara håller ihop...*mutter*

   Radera