Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 18 september 2014

En märklig vänskapRätt som det är, när jag intar min middagsslummer under hasselbusken, kan jag höra någon ropa på mig med hög röst. "Guuuustaaav...var äääär duuu?" Det är min kompis Negus/Pedram som är ute på sin dagliga vallning av sin husse. Han sitter då på min infart och väntar på mig. Negus alltså. Hussen brukar stå upp!

Negus och min vänskap är litet udda? Både han och jag betraktar andra katter på Området som inkräktare, med skyldighet att bortjagas. Men, det gäller inte mellan Negus och mig! Hans husse är ytterligt förvånad över det tålamod, med vilket Negus väntar på mig varje gång han tassar förbi. I somras hade hussen till och med valt en annan rutt för promenaderna, för han orkade inte stå i en halvtimme i hettan och vänta, påstod han! 

För det är inte alltid jag kommer när Negus ropar. Ibland är jag helt enkelt utom hörhåll, men det händer också att jag inte är på sällskapligt humör just då. Men även när jag tassar fram, får hussen beväpna sig med tålamod, för Negus och jag har mycket att avhandla. Särskilt han brukar ha svårt att avsluta vår samvaro, för att sedan kunna fortsätta rasta sin husse längs gatan. Ett visst mått av övertalning brukar behövas.

Vad avgör om man gillar någon, eller inte? Ibland kan man hitta en vän där man minst anade det!

12 kommentarer:

 1. Negus verkar ju vara jamarklok - han FATTAR att du är en unik alldeles särdeles klok och speciell Gustav.och han vårdar ju er relation mycket väl, hihihi! Bra att du inte rusar fram å kommer genast när han kallar, lite svårflörtad är ju bra att vara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte nog med att han är världens vackraste, kanske är han en av de klokaste också? ;-)
   Jo, det är rent konstigt hur mån han är om vår vänskap!

   Radera
 2. Vänner ska man vara rädd om!
  Negus verkar gilla dig skarp, när han inte låter husse locka bort honom innan ni har jamat en stund ;-)
  Fast det är bra att du är lite svårflörtad, han ska ju inte ta för givet att du alltid är sällskaplig och kommer varje gång han ropar på dig.

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag aldrig haft någon katt som gillat mig på det där viset, så det är ovant förstås. Men kul att någon står där och ropar och ropar på mig!
   Nä, ibland, när jag vilar som bäst, har jag ingen lust att tassa till honom. Förmodligen kommer han ju i morgon igen!

   Radera
 3. Negus verka jättetrevlig! Ibland är det ju jättesvårt att säga varför man gillar varandra, det bara är så! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Negus är en hyvens kille! Och visst är det märkligt, att just vi två har en sån själarnas gemenskap?

   Radera
 4. Så roligt med en sån kompis. Vi katter behöver ju nån vi kan utbyta tankar och erfarenheter med. Tvåbeningar i all ära, men de nåt ju tyvärr inte upp till vår intellektuella nivå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det roligt! Och ibland har vi mycket att jama om, sånt som bara är mellan honom och mig. För givetvis förstår ingen av våra människor något av våra viktiga jam!

   Radera
 5. Vänskap ska man vara rädd om, och du o Negus verkar ju ha hittat varandra.
  Vad som gör att man tycker om varandra, det är svårt att jama om.
  Men det är nog när man känner en ömsesidig känsla för varandra o man dras ofta till likasinnade.
  En glad o snäll katt tycker om en annan snäll o glad katt.
  Det är vad jag tror, men jag vet ju inte.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen bra att vi båda två tycker likadant! Hade varit pinsamt om en bara fräste. Fast då hade nog hans husse valt en annan väg? Kanske är din teori om snälla katter korrekt. Hans husse säger att Negus är en ovanligt trevlig och snäll katt, och, om jag får jama det själv, är det de omdömena som också brukar fällas om mig!

   Radera
 6. Så där är det mellan mig och min mattes pappas katt Gustav också att vi är kompisar alltså , fast vi ingen av oss egentligen gillar andra katter.
  Min slutsats är att det måste ha med namnet Gustav att göra :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! DEN förklaringen har jag aldrig tänkt på! I så fall tycker jag att ALLA människo-killar ska heta Gustav i fortsättningen, över hela världen! Då skulle det bli slut på mycket elände!

   Radera