Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 17 september 2014

Ett mysteriumPrecis som jag trodde, mycket godare här!
Jag har noterat en märklig sak. Maten som ligger i Puffs matskål smakar mycket bättre än min?! 

Vi brukar få mat samtidigt på morgonen. Matte säger att hon häller upp ur samma påse i våra båda skålar, men efter att först ha provsmakat min mat, och sedan av Puffs, måste jag jama att jag tror att hon ljuger? Nu har jag testat så många morgnar, och det är alltid samma sak! Därför brukar jag nu nästan direkt sätta mig och titta uppfordrande på Puff när hon äter. Det gillar hon inte, så rätt snart blir det ledigt framför hennes matskål.

För att ni inte ska tycka att jag är alldeles förskräckligt bufflig kan jag avslöja att Puff inte alls är en sån gourmet som jag, för hon tassar direkt till min skål och slickar rent där!

Det underliga är, att det är mest på morgnarna som matte fifflar på det här viset? På kvällarna är maten lika god i min egen skål! Ett mysterium, det är vad det är! 


18 kommentarer:

 1. Man upptäcker en hel del fiffel bland våra tvåbeningar. Tur att du blivit varse det här problemet och kunnat vidta lämpliga åtgärder. Kan det vara så att matte blivit trött på kvällen så hon inte orkar fiffla då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är såklart en möjlighet bland många. Men det är tur för mig att Puff ger upp så lätt. Då slipper jag ju svälta i alla fall!

   Radera
 2. Märkligt, det var precis likadant här hemma när vi hade tre skålar. Maten smakade nästan alltid bättre ur de andra två än min egen.
  Tror du att våra människor konspirerar mot oss katter? Jag har hört oroväckande rykten om att det händer på fler ställen nämligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, jag vet inte vad jag ska tro? Det är ju ännu mer mystiskt att det verkar vara ett gemensamt problem för oss katter. Då är det alltså inte BARA min matte som fifflar? Borde göra nån större undersökning...

   Radera
 3. Verkligen ett mysterium!!! Får du verkligen SE om hon har en eller två påsar i handen eller fifflar hon uppe på bänken och ljuger dig rätt upp på nosen!? bra i alla fall att Puff inte verkar bry sig så mycket om det hela.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det får jag inte, förstås! Hon håller på uppe på diskbänken utom synhåll för mig! Men hon säger att det är en och samma påse! Vet inte vad jag ska tro om det hela? Och visst är det tur att Puff slänger i sig vad som helst!

   Radera
 4. Tänk att det alltid är bättre i andra skålen!! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jahajam, är det samma hos er? Mer än skumt, det är vad det är!

   Radera
 5. Jam, det här låter lite mystiskt.
  Försöker din matte ge dig någon mat som ska vara bra för dina leder i o med att du vägrade ta dina tabletter som du jamade om häromdagen?
  Hade jag varit du hade jag placerat mig på ett strategiskt ställe med full insyn när matte lägger upp maten.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nädå, det har varit så här under en lång tid faktiskt, men jag har inte luftat mina misstankar förrän nu. Tyvärr har jag ett väldigt litet kök med få bänkar, så det är omöjligt att få lämplig utsiktspunkt.Dessutom måste jag erkänna att det är emot mina principer att hoppa upp på diskbänken, det är en regel jag alltid haft. Kanske lärde min förre husse mig det?

   Radera
 6. Jamligt! När min kisse gästade andra kissar så testade hon alltid deras matskålar trots att de fick samma mat. Vad kan sådant bero på? Det verkade alltid som deras mat var bättre än det som serverades i hennes skål! Ack dessa mysteriösa, outgrundliga katter. Cat rules!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sånt som ligger utanför människors fattningsförmåga! Cat rules, visst är det dagens sanning!

   Radera
 7. Vad märkligt, här jamar Bosse precis samma sak! Ännu konstigare är att både han och Mårrgan sitter på bänken och tittar på när matte häller upp maten, ändå händer samma sak här. Något händer när matte flyttar skålarna från bänken ner till golvet.
  Det kanske är dags för en grundlig undersökning när så många katter drabbas?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Här har vi några som har sett till att kunna kontrollera förfarandet, och det händer ändå!!! Ytterst anmärkningsvärt!!! Jag blir mer och mer förvånad när jag läser hur den ena efter den andra drabbats av samma sak. Nog vore en rejäl utredning på sin plats. Var är det för skumt som händer med vår mat? Det här måste upp på högsta nivå!

   Radera
 8. mjau Gustav, det var jamans så mysko, Här hemma får vi samma mat, mjausan, så här är det inget konstigt med matens smak. Vi hoppar upp på bordet när matte fyller på våra skålar, så vi ser vad hon gör, inget mysko här alltså, mjau

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det som är så skumt, att matte säger vi också får samma mat, ur samma påse? Fast kollat på riktigt, det har jag ju aldrig gjort!

   Radera
 9. Hmjam, svår sak att utjama sig om, särskilt när man inte har möjlighet att själv provsmaka... Men vi kan jama som så, att vi ibland tjuväter av varandras mat bara för att kolla om det verkligen är likvärdigt käk i skålarna. Så vi har stor förståelse för din oro och osäkehet. Hoppas du snart får klarhet i detta delikatta ärende!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var väl så det började för mig också, att jag tjuvåt litet. Det var då jag gjorde UPPTÄCKTEN! Eftersom flera kompisar har gjort samma upptäckt inser jag att detta är ett synnerligen svårutrett fall!

   Radera