Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 1 september 2014

I mysigaste laget?Ibland kan man tycka det är skönast att ligga inne och bara mysa. Det här har varit en sån helg. För första gången den här sommaren har jag tillbringat mer tid inne än ute flera dagar i rad. På eftermiddagarna har jag hittat igloon Puff-fri, och väl inkrupen där har jag kunnat koppla av så till den grad att det blivit kväll innan jag vaknat! Och när jag då fått syn på det blöta där ute, har jag raskt beslutat att även fortsättningsvis stanna inne. Jag har ju lådor, även om det är en nödlösning. 

Givetvis har en viss patrullering ändå utförts. Här finns en irriterande ekorre, som jag har vissa planer för. Den retas med mig! Fast jag vet av erfarenhet att dessa mina planer är svåra att genomföra i praktiken. Såvida jag inte får oväntat starka ben med lika oanad hoppförmåga? Att smidigt kunna hoppa över staketet till grannen är bra, men långt ifrån den kapacitet som krävs för att sätta den där gynnaren på plats!

Nu ser jag med tillförsikt fram emot denna vecka, som visst ska bli riktigt sommarvarm och solig!

14 kommentarer:

 1. Vi hoppas på att lite värmen kommer tillbaka! Idag var det jätteskönt!
  Lycka till med den retsamma ekorren, du kan säkert sätta den på plats :) !

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit härligt här idag också, riktigt hasselbusksväder! Men ekorren, jag vill så gärna, men hittills har jag bara lyckats med de mindre varianterna, och det var flera år sen. Men man vet aldrig, de kan väl också göra misstag ibland?

   Radera
 2. Ja, det blöta har ställt till det.
  Men jag har varit ute o lufsat runt lite i alla fall när det hållit upp en stund.
  Men som du jamar, det verkar bli en jättefin vecka som kommer.
  Har du en ekorre hos dig?
  Är det inte dom som har nästan lika fin svans som vi har?
  Näh, den får du nog inte fatt i, men du kan ju alltid drömma om det.
  Idag har jag mjauat på danska o hälsat på våra danska kollegor.
  Var ju tvungen att följa med o visa vägen för dom gamla.
  Hade ju säkert aldrig hittat annars.
  När vi kom tillbaks till Hbg så var det fullt av tullare o poliser överallt.
  Jag fick visa mitt pass också innan vi kunde köra hem.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det verkar bli en riktig utevecka, härligt!
   Och visst har de en fin svans, den som de svänger så retsamt med! Högst irriterande! För några år sen tog jag flera små såna, men de större stekarna är knepigare att få fatt i.
   Så imponerad jag blir över dina resvanor! Visa pass och allt! Själv har jag aldrig varit längre bort än Helsingborg, och det var ingen nöjesutflykt precis. Jag var inlåst på ett hemskt sjukhus. Då skulle jag också velat haft ett pass att visa för att kunna åka hem!

   Radera
 3. Vi har också börjat bli lite höstslöa, säger matte! Sover å myser mycket! Vore roligt att ngn gång få sätta en kurrekorre påplats, vi har såna här men innätad altan sätter stopp :-(. Vi får nöja oss med näbbmöss, syrsor och ibland en fladdermus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det är inte bara jag som varit litet lat i helgen? Skönt att höra!
   Nä, det blir nog svårt att fånga ekorrar på altanen. Och näbbmöss, synd att de är oätliga, men som jaktbyte är de ju okej. Syrsor, är inte de knastriga i munnen? Själv håller jag mig nog till vanliga möss utan vingar, har just ätit en sån kvällsmat, mums!

   Radera
 4. Ibland kan det faktiskt vara bättre att stanna inne i värmen än att vara ute på patrull. Jag menar - såna där ekorrar är ju kända för sin retlighet mot oss katter. Kanske bättre att strunta i dem. Tills vidare i alla fall?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lätt att jama att man ska strunta i dem, men när de hoppar omkring nästan framför nosen och viftar försmädligt med svansen...vem av kattmamma född kan hålla sig kall då? De BER ju om jakt?!

   Radera
 5. Härligt att bara vara ibland! Låter som det blir en lovande vecka och det är ju skönare att vara ute när det är varmt.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst var det en behaglig helg, men nu ska det bli skönt att få göra litet nytta i veckan också!

   Radera
 6. Nu är det riktigt härligt väder ute! Men vilken retsticka till ekorre ni har, hoppas du får fatt den så du kan jama allvar med den.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissa om det blir en uppsträckning som heter duga den dagen den hoppat ett skutt för nära Gustav, mästerjägaren!?

   Radera
 7. Nöden har ju som vi vet ingen lag, och som det gamla jamspråket jamar: Man får ta det onda med det goda - vill man satsa på heldygnsmys får man använda de toaletter som står till buds :-)
  Förstår att den där hoppjerkan är irriterande, och särskilt retligt är ju att ekorrarnas hoppförmåga överstiger vår.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det är just det där sista som är det allra mest försmädliga! Det naturliga hade förstås att vi katter med vår lagom stora och smidiga kropp skulle vara mycket bättre hoppare än de där små rackarna! Det är svårt att smälta!

   Radera