Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 29 december 2014

Julen? Nja...Jaha, det har varit jul. Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till den helgen? Själva julafton är sannerligen inget jag är förtjust i. I tråkighet är den en klar vinnare! Litet extra godis kunde inte uppväga att både matte och husse försvann mitt på dagen och blev borta ända till mitt i natten. Nä, julafton går bort!

Juldagen, däremot, är mer i min smak. Alla människor jag brukar umgås med kom då, nästan alla åtminstone. Så trivsamt det var, med en potentiell kliare i varenda stol! Bara att förse sig, och utnyttja situationen maximalt! Synd om Puff, som inte fattat grejen, utan bara gömde sig mest hela tiden? Grovt slöseri med möjligheter, om ni frågar mig!

Nästa juldag försvann mina människor igen, men bara en liten stund. Det var precis vid min sovtid, hade inte ens vilat klart när de återvände. Och ännu dagen därpå höll de sig hemma hela dagen! Som helhet får helgen därmed godkänt, men något högre betyg kan jag inte utdela.

Igår fick de ett litet återfall och försvann, men när de kom tillbaka lade de ett skönt underlägg där jag brukar vänta utanför dörren. Provade direkt att sätta mig där, blev riktigt varmt om rumpan och tassarna. Just värme är annars en stor bristvara. Aldrig har jag varit ute så litet som nu. Men å andra sidan har jag heller aldrig haft så mycket tid att ge husse välbehövlig magmassage! Kanske är det väl så viktigt som att hålla efter Området?
  

10 kommentarer:

 1. Vilken tur att du blev kompenserad på juldagen då alla kom till dig.
  Jag förstår att Puff går undan ibland, det gör jag också när det blir för stökigt.
  Jam, det är verkligen kallt om tassarna nu, försöker minnas tillbaks hur varmt det var i somras men jag misslyckas totalt.
  Jag blev lite lessen o morrisarna darrade då jag fick veta att jag inte skulle få någon julklapp i år.
  Men det gick över fort då jag fick reda på att pengarna som matte o husse skulle lagt på klappar både till sig själva o till mig istället gick till Kattfotens katthem.
  Så jag satte min tass på Enter efter husse fyllt i alla uppgifterna.
  Då kände jag att det blev en riktigt bra Jul.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juldagen utnämner jag till min julafton, det tycker jag stämmer bättre, åtminstone om det är något man ska längta till?
   Det har varit eländigt kallt, tycker jag. Kan inte minnas att det varit så här kallt tidigare? Mattes teori om att jag börjar bli gammal avfärdar jag givetvis!
   Så glada de ska ha blivit på Kattfoten för julklappen! Vi delar också med oss till ett katthem, synd man inte kan ge till alla!

   Radera
 2. Hela det här begreppet med "helger" är knepigt. Det är så himla märkvärdigt med jul, nyår, midsommar och annat, men Kattens Dag och Hittekattens Dag - det firas liksom lite i skymundan. Tror nog vi får ingripa lite för att ändra på detta. Jag tror annars som du, att husse behöver magmassage mer än vanligt nu när det är kallt. Det sätter ju igång cirkulationen på ett underbart sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med! Kattens och Hittekattens dagar, inte är det en massa TV-reklam eller annonser i tidningarna om de dagarna?? Men jag undrar om det räcker att ingripa lite? Vi får nog ta till alla fyra tassarna PLUS svansen och ta i allt vi kan?
   Och du har rätt, husse har aldrig verkat så uppskattande över min massage. Han påstår att det är för att han tycker synd om mig som har jobbigt med kylan, men det är förstås bara som han säger! Egentligen tycker han min specialmassage är jamarskön!

   Radera
 3. Det bästa med julen är att vi har matte och husse hemma! och så allt goset så klart! Tycker du väljer rätt, tror inte det är någon i ditt Område nu när det är så kallt.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker förstås att min matte och husse skulle haft samma vett som era, och aldrig lämnat huset! Om jag fick önska skulle alla deras ungar och deras människor också bo i mitt hus!

   Radera
 4. Här ger vi inte så mycket för helgerna, men de har en klar fördel och det är att matte är hemma. Nyår hade vi gärna hoppat över helt med allt smällande.
  Härligt att du fick juldagen i alla fall med massor av gos. Sen tror vi som Kattson att det är extra viktigt nu när det är kallt att husse får sin magmassage.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klok matte ni har som håller sig hemma! Hos mig är matte mera hemma på vardagar än när det är såna här helger, så jag tycker det blir skönt när helgerna är slut. Och jag har nog aldrig varit en så flitig massör som nu!

   Radera
 5. Men vad är det för människor du har som försvinner så däringa? Kan dom inte stanna hemma hos dig och Puff över julafton?
  Här har vi matte hemma alla dagar som helger, jamanr vi, bra jamar vi.
  Det är ju då som man ska umgås med familjerna har vi hört jamas om.

  Tur att dom var hemma dom andra dagarna iaf

  Tasskram på dig, kompis
  '

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det tråkigt? Varför kan inte mattes och husses barn bo hemma hos oss med sina familjer? Kanske skulle bli liiiite trångt, men vad gör det? Men som ni jamar, det var tur att de kom hit allihopa på juldagen i alla fall!

   Radera