Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 30 december 2014

Dörrspaning?Så här kan jag spana LÄNGE!


Jag måste klaga på att jag inte får idka dörrspaning i den utsträckning jag skulle önska? Fönsterspaning i all ära, men dörrspaning är ett strå vassare! Att kunna ta in alla dofter samtidigt som man tittar runt, det gör att spaningen känns nästan som när man är ute på riktigt. Men se, det går visst inte för sig? Redan efter några minuter börjar de knorra, mina människor! 

Det är inte klokt vilket uruselt tålamod de har? Pratar om att det blir kallt inne? Har jag ingen förståelse för! Vilket jag markerar genom att snart sätta mig framför dörren igen, och vänta på att den ska öppnas. Givetvis utan en tanke på att tassa ut! Så snikar jag åt mig ännu en stunds spaning, innan jag hör en suck, och dörren stängs.

Avvaktar av taktiska skäl en liten stund, innan jag gör en ny framstöt. Hinner med ännu en minispaning, innan...ja, ni förstår. Så kan vi hålla på. Men, det finns en risk! Särskilt husse kan låta konstig på rösten till slut. Då får man passa sig litet. Om det inte är på utsidan dörren man vill spana?

14 kommentarer:

 1. Lustigt nog har vi ett liknande problem, fastän vi inte är utekatter. Vi gillar nämligen att tassa ut i trappuppgången och givetvis även att spana i dörrspringan. Och då måste ju matte låta dörren vara öppen, varpå kylan från trappan smyger sig in.
  Vi förstår i och för sig matte synpunkter och är benägna att lägga skulden på trappbyggaren som bara satte in ett enda element längst ner i trappan. Värmen från det räcker inte upp till oss, så det är i princip utomhustemperatur utanför vår ytterdörr.
  Det blev långt det här, men vi ville inte att några missförstånd angående vårt trapptassande skulle uppstå :-)
  Vi önskar er alla ett riktigt fint och mysigt nytt år! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan gott tänka mig att trappspaning är likvärdigt med tomtspaning! Andra dofter än inne i bostaden, och oväntade saker som kan dyka upp och måste uppmärksammas. Kanske till och med att någon djärv och oförskämd satt bomärken inne i ER trappuppgång? Både ni och jag står alltså inför ett svårlöst problem. Hur ska vi få pälsen att växa på våra människor???

   Radera
 2. Förstår precis hur du menar med "spaning och dofter".
  Men du får nog ta det försiktigt så att inte dörren slås igen på fel sida om dig.
  Jag är ju innekatt så är jag inte ute på altanen med husse eller ute o tassar i sele o band så är det ju bara ett alternativ som återstår och det är fönsterspaning "med doft".
  d v s fönstret sätts upp med någon konstig hake längst ner (som jag inte kan ta loss) och där ligger jag o stoppar ut mina tassar o näsan i springan.
  Nästan som att vara ute på riktigt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag gissar att fönsterspaning nån längre tid inte heller beviljas just nu, av samma orsak som dörrspaning nekas? Verkligen trist, för tänk så praktiskt det är att kunna sitta i värmen, nåjam, någorlunda varmt, och spana i lugn och ro!
   Jag har lärt mig att en viss försiktighet måste iakttas vid dörrspaningen, i allmänhet går det bra. Men visst, några blåsningar har jag åkt på!

   Radera
 3. Hihihi, bra att du håller dem sysselsatta! Kallt?? har de inte kläder att ta på sig? Och angående husses ändrade tonläge - har han tänkt på att det är DU som bestämmer NÄR och OM tassmassage utdelas?........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog har de kläder, alltid! Nästan helt täckta, efter vad jag kan se? Så deras beteende är svårt att förklara?
   Nä, jag tror inte att husse gjort någon koppling mellan dörrspaning och massage. Undrar just om han fattar om massagen uteblir ett tag??

   Radera
 4. Jam, jam, du gav ju själv förklaringen till situationen. Det är speciellt husse som klagar! Varför då, tror du? Han vill naturligtvis ha magmassage!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, tror du? *tveksam* Ibland kan jag få intrycket att husse hellre vill att jag ligger ner än masserar? Men det är klart, säker är jag ju inte?

   Radera
 5. Det ÄR mysigt med dörrspaning!
  Matte knorrar också och vill att jag tassar ut i rastgården istället för att sitta i den öppna dörren :)
  Men som Ozzy sa, akta så du inte hamnar på fel sida om den stängda dörren!

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och rastgården är ju inte alls samma sak! Men, jag gissar att våra människor är svåra att förändra i det här fallet?
   Jo, nog aktar jag mig, och det går för det mesta. Men nog har det hänt att jag helt plötsligt varit längre ut på farstubron av jag avsett?!

   Radera
 6. Mjausan vilka människor du har kompis. Här har vi också liksom en del andra av våra kompisar, en rastgård att vara i, så dit blir vi burna när det är väder till det, *fniss* Men just nu är det så jamans kallt att vi mest håller oss inne i värmen.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jamarns svårt att få riktig pli på mina människor, åtminstone i vissa avseenden. Att låta dörren stå öppen är ett sådant!

   Radera
 7. Så där gör din namne också :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi röda katter är ena riktiga smartingar! ;-D

   Radera