Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 4 december 2014

Tankar på en arbetsplats


Vill ni träffa mig? Det är här jag jobbar nu för tiden. Rätt skaplig arbetsplats, faktiskt, jag är nöjd. Matte har insett att detta är en arbetsyta, så inget onödigt tjafs står i vägen. Klimatet är behagligt, och man riskerar varken regn eller blåst. Och suger det i magen, är det bara att ta sig några tasslängder bort. 

Alltså sitter jag här i fönstret, en stor del av dagarna, men jag brukar ta mig en titt också på nätterna. Utsikten härifrån är optimal, med fri sikt mot både norr och söder. Så kommer du gående på stigen där borta, var så säker på att du blir iakttagen av en katt som heter Gustav!


 

16 kommentarer:

 1. Nu tassar jag inte så långt hemifrån, men om jag har vägarna förbi skulle jag titta efter en röd stilig katt i ett fönster.
  Puss från Molly :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då håller jag tassarna och hoppas att du ändå ska komma förbi! :-D

   Radera
 2. Vilket kanon fönster att spana ifrån fritt från onödiga saker !
  Jag har också ett sådant hemma hos mig :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra? Man behöver ju inte nödvändigtvis se allting på nära håll har jag upptäckt, det går precis lika bra såhär!

   Radera
 3. Vi önskar att det var vi som kom tassande där på stigen, så att du kunde få syn på oss, kompis. Sedan kunde du visa oss alla dina mysiga ställen på ditt Område!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk om ni båda kom tassande där, jam, gissa om ni skulle få upptäcka många spännande saker här! Framförallt skulle ni nog uppskatta ett besök på Pipiga Pilfinken!!

   Radera
 4. Visst är det härligt med en sån arbetsplats? Jag har ju min i köket, så långt till maten har man ju inte och det är ju bra vid såna här långspaningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köket är naturligtvis allra bäst, om man har möjlighet till det. Mitt köksfönster går inte att sitta i, det är helt felkonstruerat, tyvärr. :-(

   Radera
 5. Förstår att från det fönstret undgår ingen/inget ditt vakande öga.
  Äntligen verkar din matte också ha förstått att en arbetsplats ska vara fri från diverse distraherande saker, i ditt fall en massa grönt skräp.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som katt har man ju alltid full koll, så är det bara! Och just det här fönstret har jag lyckats få fritt, medan utvecklingen i de andra går betydligt trögare. Men det här är det viktigaste!

   Radera
 6. Undrar om dina människor till fullo förstår vilken tur de har som har bevakning av Området praktiskt taget dygnet runt? Hoppas verkligen du får lön efter förtjänst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är ju människor, så fullt ut kan de naturligtvis inte förstå omfattningen av min tjänst! Litet mer vitfisk skulle jag nog kunna kräva, och godiset snålas på. Det verkar vara en allmän åkomma hos de tvåbenta med svårigheter att beräkna lagom med godis?

   Radera
 7. Utmärkt vald plats! Skönt när man har en människa som förstår att det behövs fria ytor för att man ska kunna utföra sitt jobb! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åtminstone på EN punkt har jag lyckats med min uppfostran! Det ger hopp!

   Radera
 8. Visst är det mysigt att ligga och spana i ett fönster! Speciellt mysigt om man har ett varmt och skönt element under. Här är matte faktiskt uppfostrad på den punkten att det finns nästan inget i något fönster.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så här års är det extra mysigt! Tyvärr är elementet under alltid kallt, för jag har något som blåser ut varmluft från en mojäng i ett annat rum. Men fönsterbrädan är hyfsat bred, och det är också viktigt. Min matte kommer jag nog aldrig få en sån pli på, ni är duktiga som lyckats!

   Radera