Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 7 april 2015

Mutor?


Det var allt tur att det bara var nån slags skämt i onsdags, det där om att mitt växthus skulle ockuperas av fjärilar! För nu kan jag meddela, att jag tagit det i besittning på allvar. Hela påsken har jag bott där, från tidig förmiddag till sen eftermiddag. Uppåt trettio plusgrader i luften, och ett golv som blir varmt när man ligger på det, inte så tokigt, eller hur? Att mina människor försvunnit litet då och då har jag faktiskt struntat i, för både mat och vatten har erbjudits i växthuset. 

Jag har trivts så gott där, att jag låtit bli att, som brukligt, komma fram och hälsa när de återkommit från sina rymningar. Måste till och med erkänna, att det ibland krävts en hel del övertalningar för att sedan få mig att lämna mitt paradis. Mutor, kallade husse det?

Igår kväll blev jag varse något högst upprörande. Hade ganska nyligen kommit in, och satt i fönstret och spanade.  Då fick jag syn på Det. Genast sprang jag skyndsamt till ett annat fönster, sedan ut på altanen, och därefter tillbaka till fönster ett. Detta upprepade jag flera gånger, innan jag jamade till matte att vidare kontroll måste ske utomhus. Tror ni jag fick det? Nä, just det. Det var för sent!? Så typiskt människor, att inte fatta hur viktigt det är att grundligt undersöka saker och ting?

Så det blev som vanligt, efter ett tag gav jag upp, lade mig på husses mage och somnade.
18 kommentarer:

 1. Jamar som du, det har verkligen varit soligt o gott när man varit i lä.
  Du är lyckligt lottad som har ditt växthus att ligga o softa i, själv har jag altanen som blir solvarm o härlig, så jag klagar inte.
  Typiskt mattar o hussar att inte förstå att det behövs göras en rejäl besiktning på andra sidan fönstret.
  Fast husses mage är ju inte fy skam det heller.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan tro att jag blev upphetsad när jag fick syn på Det, och just då kändes inte husses mage som någon fullgod ersättning för en närmare kontroll där ute, det måste jag jama. Men du vet också hur det är, efter ett tag falnar intresset och man ger upp. Kanske lika bra det.

   Radera
 2. Ibland kan man ju tycka att tvåbeningar nästan är lite FÖR roliga, när de skämtar om så allvarliga saker som att göra ditt växthus obrukbart för dig. Tur i alla fall att det bara var ett skämt. Sen kan man ju fråga hur matte kan avgöra att det är för sent att kontrollera DET där ute? Precis vad som helst kunde ju ha hänt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där sista håller jag med om till hundra procent! Rena turen att det inte slutade i ren katastrof! Bara för att DE ville gå och lägga sig? Förstår inte hur de kunde sova gott utan att jag kollat upp säkerheten där ute??

   Radera
 3. Riktigt härliga dagar nu!Synd bara att du inte fick kontrollera DET för det är ju jätteviktigt! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt obegripligt hur lätt mina människor tog på det hela!!!

   Radera
 4. Vi har också missat DET vid flertalet tillfällen då matte är för långsam med att öppna altandörren!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, DET har varit hos er också?? Och våra aningslösa människor låtsas som ingenting? Tur att vi klarat oss ändå. Än så länge i alla fall.

   Radera
 5. Vad skönt du är tillbaka! Saknat min dagliga glädjestund med en väldigt smart katt nu när jag fortfarande är kattlös! Min Mimi hade vissa likheter, men bara vissa. En så spec katt som Gustaf är sällsynt!!!!! Fortsätt glädja dina följare! Vad vore en dag utan Gustaf? Ingenting!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väldigt snälla rader! :-)
   Och jag hoppas verkligen att någon katt snart ska få flytta hem till dig, någon som nu sitter och väntar på ett katthem. Lycklig den katten!

   Radera
 6. Skönt att det bara var lureri om växthuset. Jag var annars beredd på att starta en demonstration utanför ditt hus, för att du skulle få ha kvar växthuset. Jag hade till och med börjat måla plakat.
  Mutor är något som även husse säger sig använda. Jag kallar det försenad lön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, oj, du är då en lojal kompis! Jag höjer svansen och tackar för stödet!
   "Försenad lön", så träffande och korrekt! SÅ ska det givetvis heta!

   Radera
 7. Men oj, smyger Det runt på din tomt? *ryser* Matte berättade om en bok som heter Det som hon har läst och det var ett synnerligt otäckt och elakt monster. Det var nog tur att matte inte släppte ut dig!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. KAN ha varit just DET! Något väldigt upphetsande var det åtminstone, även om jag inte hann uppfatta allt inifrån. Men OM det var ett så elakt monster kanske husses mage var ett bättre alternativ, trots allt?

   Radera
 8. Visst har vi haft ljuvliga dagar i Påsk och ändå bättre ska det visst bli till helgen :)
  Matte säger att hon sett en Stephen King film som hette Det och den var rysligt otäck så det var nog tur att dina människor inte släppte ut dig!

  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom flera påjamat att Det ska vara något alldeles rysansvärt får jag kanske ge mig och erkänna att matte inte var så dum som jag tyckte då?!

   Radera
 9. Vilken härlig växthuspåsk du har haft, vi blir riktigt avis. En stor lättnad att fjärilsockupationen inte var permament, och att du kan se fram emot många härliga vår- och sommardagar i ditt kära växthus.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, vad synd att ni inte har något växthus på er gård! Det är svårt att föreställa sig hur underbart det är när man aldrig upplevt det. Kan bara hålla med om hur skönt det är att veta att dörren där kommer vara öppen hela sommaren! Fjärilarna får hitta sig ett annat hus, inte mitt!

   Radera