Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 30 april 2015

Årets konstigaste dag?Så är den här igen, dagen jag inte gillar alls. Ända sedan jag kom hit har jag försökt förmå mina människor att inte försvinna utanför säkerhetszonen, med har aldrig lyckats. Trots ihärdiga varningsrop och ett tydligt kroppsspråk. Allt har totalt nonchalerats. Förstår de inte hur farligt det är där borta, längre bort på stranden?

Det smäller och låter, och fullt med skällande hundar, som rusar omkring? Jag brukar följa med så långt som jag anser någorlunda säkert, sen får de fortsätta sin färd på egen risk. När de, förhoppningsvis, återvänder sitter jag på trappan och väntar. Glad över att vi klarat ännu ett år.12 kommentarer:

 1. Det är verkligen oansvarigt att fortsätta gå när du så tydligt informerar om riskerna. Det är ren tur att det inte har hänt något än. Själv har jag tur som har en husse som inte går nånstans alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oansvarigt är jamet! Ser med bävan fram emot kvällen. Kan bara hoppas att de överlever i år också.

   Radera
 2. Jamar som Sippo, verkligen oansvarigt av dom att gå ifrån dig denna farliga kväll.
  Jag hörde min matte o husse säga att det är många stackars igelkottar som får sätta livet till ikväll, helt i onödan bara för att 2-beningarna ska titta på eld.
  Hoppas dina människor kommer tillbaks välbehållna så ni kan ha de gott resten av kvällen.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kom hem levande! Och här blir inga igelkottar brända, för det lilla som eldas läggs dit väldigt sent. Och förresten finns nog inga igelkottar nere på stranden.
   EN bra sak är det med eldkvällen, jag får besök av många gäster, som alla vill gosa med mig. Jag får glädja mig åt det!

   Radera
 3. Men hur kan dina människor vara så oförstående för dina befogade varningar? Jag hoppas verkligen de kommer hem osvedda så du får ta tass om dem som du brukar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, de såg helt osvedda ut allihopa! Fast de luktade litet skumt? Nåjam, jag är inte den som bråkar om detaljer!

   Radera
 4. Märkligt att de inte lyssnar på dig och stannar hemma. De kommer säkert lukta konstigt av rök och annat när de kommer hem också.
  Som tur är så håller sig vår matte hemma, hon är inte så intresserad av att titta på sån där brasa, fast de eldar sån här också bara en liten, liten bit bort. Det räcker att vi hör hur de tjoar tycker jag och sen håller vi tassarna för att de inte börjar skjuta såna där otäcka raketer i år, men matte sa att hon hade inte sett något om det i tidningen.
  Hoppas ni får en trevlig valborg fast de rymmer iväg en stund.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nog luktade de något konstigt, alltid. Men sen när vi lade oss märkte jag inget mer. Här smälls det aldrig på Valborg, det är förbjudet. Det är "bara" till nyår som det säljs. Hade de smällt också nu, hade jag ALDRIG släppt iväg människorna dit!

   Radera
 5. Jobbigt är bara förjamet. Skönt när man kan vara inne och kan gå undan lite från smällandet.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smäller det hos er? Det gör det inte här. Kanske knastrar det om elden, men ingen säljer smäller eller fyrverkerier, för det får man inte. Uppe i norra landet, där husse jobbar, smälls det massor till Valborg. Stackars djuren där!

   Radera
 6. Typiskt 2- beningar att ignorera våra varningar *suckar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rena turen att de klarat sig så bra. Hittills.

   Radera